SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Felpofozta 12 éves fiát, 4 hónap börtönt kapott az anya

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-03-28
A belgiumi anyának emellett 400 euró pénzbírságot is ki kell fizetnie. A nő egyébként a házifeladat miatt kapott össze a gyerekével.
Felpofozta 12 éves fiát, 4 hónap börtönt kapott az anya

Azzal érveltek, hogy egyedül neveli az ADHD-s gyermekét, de a bírót ez nem hatotta meg

A 40 éves anya a házi feladaton kapott össze 12 éves fiával. Azt hitte, hogy a gyermeke szó szerint átvette valahonnan a mondatokat, amikor a leckéjét készítette. A veszekedés odáig fajult, hogy a gyerek egy vizespalackot vágott az anyukájához, mire ő felpofozta és egy könyvvel is megdobta. A vitára a szomszéd lett figyelmes, ő hívta a rendőröket. 

A belga anyát a tette miatt négy hónap börtönre és 400 euró pénzbírságra ítélték. Történetükről a Brussels Times írt a helyi média beszámolói alapján.

Az ügyvédként dolgozó anya beismerte tettét, és azt mondta, nevelési célzattal ütötte meg fiát. 

A nő ügyvédje azt mondta, Belgiumban ezt nem tiltja a törvény. Hozzátette, hogy az anya nem akarta bántani a fiát. Mint mondta, természetesen nem ez a legjobb módja a nevelésnek, azonban a helyzet meglehetősen különleges volt. 

A különleges helyzet alatt pedig azt értette, hogy a nő egyedül neveli az ADHD-s gyermekét. 

A bírót azonban ez az érvelés nem hatotta meg, a nő négy hónap börtönbüntetést kapott és 400 euró pénzbüntetést, ami majdnem 160 ezer forintnak felel meg. A bíró elmondta, hogy ez a pofon már nem nevezhető nevelési célzatúnak. 

A szülői tanácsadók úgy nyilatkoztak a belga médiának, hogy a pofon nem old meg semmit, pedagógiai haszna nincs, csak károkat okoz a gyerekben, és még nagyobb eltávolodáshoz vezet. 

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Nemet mondani nem könnyű, főleg nem a gyerekünknek, mégis elengedhetetlen része a szülői szerepnek ez is: hiszen felelősségre, önkontrollra és érzelmi szabályozásra tanítja a kicsit. A következetes és szeretetteljes nevelés hatására a gyerekek biztonságban érzik magukat, és magabiztos, felelős felnőttekké válhatnak. De hogyan mondjunk nekik nemet?
Egy betegség, amelyet félreértések és előítéletek kísérnek - május 24. a Szkizofrénia Világnapja

Egy betegség, amelyet félreértések és előítéletek kísérnek - május 24. a Szkizofrénia Világnapja

A Szkizofrénia Világnapjának célja, hogy felhívja a figyelmet e komoly mentális betegséggel küzdők gondjaira, csökkentse a velük szembeni megbélyegzést, és elősegítse irányukba a társadalom megértését és támogatását.
Számoljunk le a szívelégtelenséget övező leggyakoribb tévhitekkel!

Számoljunk le a szívelégtelenséget övező leggyakoribb tévhitekkel!

A szívelégtelenség több mint 64 millió embert érint világszerte1, és ahhoz képest, mennyire gyakori betegség, rengeteg hiedelem és félelem övezi. Hamis feltételezésekre hagyatkozni azonban rendkívül veszélyes lehet, amelyek mind a betegség megelőzését, mind pedig a páciensek gyógyulását, illetve partnerként történő együttműködését hátráltathatják. Az alábbiakban összegyűjtött néhány fontos tévhit megcáfolásával mindezt elkerülhetjük.
Egyre nyitottabbak vagyunk a digitális egészségügyi megoldásokra egy új kutatás szerint

Egyre nyitottabbak vagyunk a digitális egészségügyi megoldásokra egy új kutatás szerint

Magyarországon öt emberből négy használja az e-receptet, a páciensek kétharmada pedig kért már online vizsgálati időpontot, beutalót. 2021-ben a koronavírus-járvány alatt a lakosság egyharmada vett igénybe okoseszközöket, egészséggel kapcsolatos szenzorokat, applikációkat, jelenleg ez a szám 50 százalék, derül ki a Semmelweis Egyetem Digitális Egészség kutatócsoportjának legújabb felméréséből. A mesterséges intelligencia (AI) alapú egészségügyi megoldások is egyre ismertebbek.
A szerkesztő ajánlja