SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

18 évesen költözésre kényszerítették a szülők, majd megsértődtek, amikor nem akart visszaköltözni a családi házba

Juhászné Ráthgéber Réka [cikkei] - 2022-03-03
Elköltözni az otthonunkból sohasem egyszerű, pláne nem 18 évesen. Míg 40-50 éve teljesen megszokott volt, hogy amint nagykorúvá vált a gyermek, saját lakást keresett magának, vagy esetleg kialakított egy házrészt a családi telken, mostanában egyre gyakoribb, hogy akár 30-40 évesen is otthon laknak még a fiatalok spórolás és pénzszűke miatt. A történetünkben szereplő fiatalember már idejekorán szembesült azzal, milyen az, ha fiatal felnőttként egyedül kell boldogulnia.
18 évesen költözésre kényszerítették a szülők, majd megsértődtek, amikor nem akart visszaköltözni a családi házba

Már idejekorán közölték, hogy mennie kell

Az indiai srác a Redditen írta le a történetét. Az egész úgy kezdődött, hogy nem kívánt gyerekként született egy olyan családba, akik gyerekmentes életet terveztek, de vallási okok miatt megtartották a babát. „A kezdetektől fogva támogattak anyagilag, de a szeretetüket nem igazán éreztem, inkább távolságtartók voltam velem egész életem során. Nem bántottak, vagy ilyenek, de nem éreztem klasszikus szülői szeretet felőlük. Már tinédzserként közölték velem, hogy 18 éves koromban el kell költöznöm, úgyhogy mindvégig tisztában voltam a szándékaikkal. 13 éves koromtól kezdve elkezdtem félretenni, ha odajutok, akkor legyen egy kis tőkém, egyszerűbb legyen elindulni az életben” – írta a közösségi oldalon. Teltek-múltak az évek, és eljött a fiatal 18. szülinapja.
 

Barátokkal költözött volna, de kapott egy jobb lehetőséget

Pár nappal a születésnapja előtt a szülei leültették és megkérdezték, hogy van-e valamilyen alternatívája a költözésre, mert a családi fészekben tovább nem maradhat. „Természetesen minden le volt már beszélve, úgy volt, hogy 3 másik sráccal lakom majd együtt egy lakásban. Azonban az egyik közelben lakó indiai család felajánlotta, hogy van egy teljesen külön bejáratú, alagsori szobájuk, amit 150 dollárért használhatok havonta. Ilyen áron nem hagyhattam ki, ráadásul itt egyedül lehettem, nem kellett osztozkodnom, így belementem. Elmondtam a szüleimnek, hogy döntöttem, és egy nappal a 18. születésnapom után át is költöztem az új helyre” – mondta el a srác. Sokáig nem is keresték egymást, azonban egy nap az apja felhívta, hogy szívesen látnák vacsorára, amit a fiú minden gondolkozás nélkül el is fogadott.
 

Megsértődtek, amiért nem akart visszaköltözni

Az indiai fiatal úgy gondolta, hogy egy kötetlen beszélgetésen és egy kellemes vacsorán fog részt venni a szüleivel, ám a hangulat gyorsan megváltozott. „Apám szinte az elején bedobta, hogy mi lenne, ha visszaköltöznék teljesen ingyen. Nagyon meglepődtem az ajánlatán, megköszöntem, de elutasítottam, mert szerettem volna a saját lábamra állni. Amikor ezt édesanyám meghallotta, elkezdett sírni, apám meg teljesen kifordult magából. A fejemhez vágták, hogy az a pletyka terjed az indiai közösségben, hogy ők kidobtak engem, egy másik család pedig befogadott, és szerintük ez nem így történt. Elmondtam nekik, hogy de, pontosan ez történt, és nem az én feladatom, hogy a döntéseik súlyát magamon viseljem” – mondta a fiú.

Hozzátette azt is, hogy a szülei azt gondolták, ha a 3 másik sráccal költözik össze, akkor azt tudják majd mondani, hogy saját lábra szeretett volna állni, de így tulajdonképpen a saját csapdájukba estek. A srác azt is hozzátette, hogy az új család, akiknél lakik, szinte saját gyerekeként szereti őt, és felháborodtak a szülők viselkedésén. Ennek hatására biztosították a fiatalt arról, hogy addig lakik ott, amíg szeretne, és lakbért sem kell neki fizetnie.

Szerintetek jól döntött? Ti mit tettetek volna a helyében?

Indexkép: cottonbro képe a Pexels oldaláról

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

Itt a tavasz: ébredeznek az állatok a téli álomból, nyílnak virágok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, újraéled a természet. Ünnepeljétek a jó időt játékos, tavaszköszöntő versikékkel - 55 imádni való, vidám verset és mondókát gyűjtöttünk hozzá össze.
Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

A reggeli után több gyereknek is fájt a hasa, egyikük pedig annyira hányt, hogy kihívták a mentőket.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Mennyire lehet egészséges egy gyerek számára a vegán étrend? Mire figyeljünk, hogy ne alakuljanak ki hiányállapotok, betegségek? Egyáltalán mit javasolnak a szakemberek? Erre kerestük a választ.
Nem is olyan nehéz a csapdájába esni - Meglepő, mennyi minden állhat az elhízás hátterében

Nem is olyan nehéz a csapdájába esni - Meglepő, mennyi minden állhat az elhízás hátterében

- A túlsúlyos emberek száma 1975 óta világszerte megtriplázódott.1 - 2016-ban több mint 1,9 milliárd túlsúlyos nagykorút regisztráltak, ezek közül 650 millió elhízottat, azaz olyanokat, akiknek 30 felett volt a testtömegindexük.2 - A túlsúly miatt számos betegség fejlődhet ki: szívbetegségek, stroke, 2-es típusú cukorbetegség, a rák bizonyos fajtái, de az idő előtti elhalálozás is jellemző a túlsúlyos emberekre.3
A szerkesztő ajánlja