A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Miért olyan hisztisek a nők, amikor megjön nekik? - 19 jó okuk van rá

Családinet [cikkei] - 2015-05-06
Ha lányos anyuka vagy, előbb vagy utóbb, még a kamaszkor beköszönte előtt beszélned kell vele azokról a bizonyos nehezebb napokról. Jobb, ha előre felkészíted, mi is vár majd rá. Hogy ne legyen olyan ijesztő számára a dolog, próbáld meg lazán, humorral tálalni.
Miért olyan hisztisek a nők, amikor megjön nekik? - 19 jó okuk van rá

Minden nő tudja, hogy a hónapnak azt a bizonyos néhány napját nem könnyű túlélni. A férfiak csak annyit vesznek észre az egészből, hogy morcosabbak, hisztisebbek vagyunk, így alig mernek hozzánk szólni.

Hogy ne tekintsen minden férfi sárkányként párjára a jövőben, most megpróbáljuk bemutatni, mit is kell átélni a nőknek azokon a napokon.

1. Bármit is teszel, az megnyitja a zsilipeket. 

Minden lélegzet, amit veszel, minden mozdulatod, minden lépésed olyan erejű folyamot eredményez majd, mint a Niagara-vízesés. 

2. Azon a pár napon az átlagosnál sokkal bonyolultabb a szennyes kimosása.

3. Extra készleteket kell magaddal vinned mindig, mindenhova.


Kép: iirliinnaa / Pixabay

4. A fájdalom. Vannak szerencsésebbek, akik kibírják földön fetrengés nélkül is, de a többség nagy kínokat él át. Anatómiailag valahogy így lehetne illusztrálni az érzést, amitől napokon át szenvedünk:

 

5. Felfokozott érzelmek. Bármin, de BÁRMIN képes vagy dühöngeni, vagy elsírni magad. 

Így néz ki az, amikor egy menstruáló nőn kifog valami. Külső szemlélő azt mondhatná, hogy egy picit túlreagálta a dolgot - de minden nő tudja, hogy azokon a napokon ez teljesen természetes reakciónak számít. 

6. Fehér nadrág, szoknya ezeken a napokon tilos.

Ha mégis fehér nadrágot húzunk, akkor minimum egy extra védelmet nyújtó tampon, plusz egy extra erős éjszakai betét együttes használata ajánlott, ez viszont át fog ütni a fehér nadrágon. Se-hogy-se-jóóó!

7. A sóvárgás. Az az átkozott, szűnni nem akaró, csillapíthatatlan sóvárgás az édességek után...

8. A kirügyezés. Abban a pár napban annyi pattanás jelenik meg az arcodon, mintha most léptél volna be a pubertáskorba. 

Persze addig piszkálod őket, amíg szépen be nem gyulladnak... Ne aggódj, az egyre nagyobb sebek a következő menstruációd kezdetére pont be fognak majd gyógyulni!

9. Olyan készleteket kell felhalmoznod otthon wc-papírból, mintha kitört volna a 3. világháború, és hónapokig nem tudnál eljutni egyetlen boltba sem. 

10. Lehetetlen, hogy kényelmesen elhelyezkedj valahol.

Amikor boldogan megállapítod, hogy az egyik pózban mintha nem fájna olyan elviselhetetlenül a hasad... addigra már el is múlik a csoda, és rá kell jönnöd, hogy abban a helyzetben is ugyanúgy fáj, mint a többiben.

11. Szörnyen kimerült vagy, az elejétől a végééig. A szokásos délutáni 20 perces pihenésed ilyenkor minimum 3 órán át tart.


Kép: Engin_Akyurt / Pixabay

12. Ha nincs barátod vagy férjed, szörnyű kínnak számít az, hogy ilyenkor ki kell másznod az ágyból, és egyedül kell elmenned beszerezni mindent, amire csak szükséged van.

13. Ezeken a napokon minden olyan kilátástalan, egyszerűen SEMMI nem segít.


Kép: Foundry / Pixabay
 

14. Mindig, MINDIG a lehető legrosszabbkor jön meg. Nincs is igazán olyan időpont, amikor egyik számításodat se húzná keresztbe...

"Ezen a hétvégén úgy tűnik, végre fel tudom majd szedni azt a dögös srácot, akit már olyan rég kinéztem magamnak. A jövő héten pedig a verseny lesz, amire már 4 hónapja keményen edzek. Nem hagyhatnánk egyszerűen ki ezt a hónapot?!" - ilyen, és ehhez hasonló gondolatok cikáznak a nők agyában a katasztrófát megelőző napokban.


Kép: TanteTati / Pixabay

15. Azokon a napokon (és már előtte is) annyira fel vagy puffadva, hogy az már komolyan röhej. 


Kép: Kapa65 / Pixabay
 

16. Előkerülnek a piros betűs napokra tartogatott rettegett bugyogók, amikért nem kár. Állandó félelemben élsz ilyenkor, nehogy véletlenül meglássa valaki.


Kép: 192635 / Pixabay

 

17. Ha tampont használsz, folyton attól rettegsz, hogy te leszel a toxikus shock szindróma következő halálos áldozata. 

(Ritkán ugyan, de valóban halálos kimenetelű is lehet a dolog, erről bővebben ITT olvashatsz!)

18. Bármit is használsz, a csomagolás eltávolítása nagyobb zajjal jár, mint egy tüzijáték. 

Az sem érdekel, ha a hangokból mindenki megtudja, hogy éppen menstruálsz. Inkább ez, minthogy az higgyék, hogy a nyilvános wc-be ültél be chipset enni...

19. A fél fizetésedet el kell költened azokra a cuccokra, amikre ilyenkor szükséged van.

Indexkép: werner22brigitte / Pixabay

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja