SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

16 év és 18 vetélés után 48 évesen szülte meg első kisbabáját egy nő

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-01-18
Szörnyű megpróbáltatásokon ment keresztül, de egy percig sem adta fel. Végig hitt benne, hogy megtörténhet a csoda - és meg is történt. Ma már boldog édesanya.
16 év és 18 vetélés után 48 évesen szülte meg első kisbabáját egy nő

Minden próbálkozása tragédiába torkollott

Az Angliában élő Louise Warneford már akkor tudta, hogy családot akar alapítani, amikor megismerkedett leendő férjével. 32 évesen kezdtek el próbálkozni a családalapítással, de mindig kudarc lett a vége. 

Férjével közel 100 000 dollárt, nagyjából 36 millió forintot költöttek kezelésekre. A pár 16 éven át próbálkozott, a nőnek pedig összesen 18 vetélése volt. 

"Minden alkalommal, amikor felcsillant a remény, azt gondoltam, hogy most végre jó úton vagyunk - és mindig teljesen összetörtem utána, amikor elvetéltem" – mondta a nő. 

Hiába esett teherbe többször is, mindig elvesztette a babát. Amikor már úgy voltak vele, hogy feladják, akkor vette észre az orvos, hogy a nőnek úgynevezett "gyilkos sejtjei" vannak. Ez azt jelentette, hogy a saját szervezete psuztítja el az embriókat.

A nő végül megkapta azt a kezelést, amire szüksége volt, így ki tudta hordani a kisbabáját, kisfia pedig a 37. héten jött világra. A William nevet kapta. 

"Amikor az orvos a kezembe adta a babát, egyszerűen nem tudtam elhinni, és még most sem tudom. Csodálatos volt, úgy éreztem, mintha nyertem volna a lottón" – mesélte. 

Szerinte az anyaság a világ legjobb munkája.
 


 


"Szerettem volna, hogy újra jöjjön a Jézuska és a húsvéti nyuszi" - Kata 48 évesen vállalt babát

A Családineten korábban bemutattuk Kata történetét, aki 48 évesen vállalt harmadik gyereket.

"Mióta megnőttek a gyerekek és a saját lábukon állnak, azóta üres lett az életünk. Szerettem volna újra megtölteni a házat élettel. Rájöttem, hogy fiatalkoromban sokat hibáztam, inkább lepasszoltam a gyerekeket és éltem az életem. Bár ők a mai napig engem tartanak a világ legjobb édesanyjának, tudom, hogy sokkal de sokkal többet tehettem volna. Szerettem volna helyrehozni, amit elrontottam, pótolni ami kimaradt többek között ezért is vágtam bele a lombikprogramba."

Kislánya egészségesen jött a világra, Kata és férje pedig nagyon boldogok, hogy újra megtelt a ház élettel. Azt mondta, most teljesen másképp éli meg az anyaságot, mint annak idején. 

babatalp puszi

"Míg régen folyton a többiek vigyáztak a babáinkra, most egy félórára is képtelen lennék rábízni bárkire. Ennyit változik az ember 25-30 év alatt. Fiatalon alig vártam, hogy vége legyen a problémamentes terhességeknek. Most a nehéz terhességnek minden pillanatát élveztem, pedig heteket feküdtem vérzés miatt és gyakorlatilag a teljes 9 hónapon keresztül rá voltam utalva a páromra.

Sok velem egykorútól hallom, hogy: - Áh, nekem nem lenne türelmem! Érdekes, hogy nekem most sokkal több türelmem van. Emlékszem, fiatalon hazajöttünk a kórházból és felkelt éjjel a baba, én meg teljesen kiakadtam, hogy nem hagy engem aludni. Pedig a fiam pár hét után már átaludta az éjszakákat. Vivi a mai napig felébred, de nem bánom.

Minden nap kétszer sétálunk. A nagyokkal sose mentünk sétálni, legfeljebb az udvarra. Napközben lent vagyunk, esténként pedig apa jön fel és építő kockáznak. Vivi imádja az apját. Mivel idősebbek vagyunk, nagyszülőnek néztek minket és korábban az összes környékbéli gratulált az unokához. Máté ilyenkor büszkén kihúzza magát és kijavítja, hogy nem unoka, hanem az ő drága kislánya."

karácsonyfa mellett baba

Indexkép: 5 News / Facebook

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja