A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Jó, ha tudja a kamaszod: így is teherbe lehet esni

Tóth Nikolett [cikkei] - 2021-09-30
Tévhit, hogy menstruáció alatt nem lehet teherbe esni. Ahogy az is, hogy nem lehet terhesség a vége az első védekezés nélküli szexuális együttlétnek. Ezekkel talán a legtöbben tisztában vagyunk, mégis van néhány meglepő mód, ahogy szintén teherbe tudunk esni. Veszélyes lehet a foggal kibontott óvszer, de a fehérneműben való előjáték is.
Jó, ha tudja a kamaszod: így is teherbe lehet esni

Tények és tévhitek a teherbeeséssel kapcsolatban

Mindenki tudja, milyen következményekkel járhat a védekezés nélküli szexuális együttlét. Sokan azonban azzal már nincsenek tisztában, hogy számos meglepő módon is teherbe lehet esni. Rengeteg tévhit kering azzal kapcsolatban, hogy hogyan kerülhetjük el biztosan a gyermekáldást. Nem árt tisztában lenni ezekkel, és jó, ha tudja a kamaszunk is, hogy teherbe esni így is lehet…

Meglepő, de így is teherbe lehet esni:


1. Anális úton

A sperma könnyen eljuthat a hüvelyig, így ha az anális közösülés védekezés nélkül történik, akkor van esély a teherbeesésre.


2. Menstruáció alatt

Tévhit, hogy csak középidőben eshet teherbe a nő. Menstruáció alatti közösülés esetén is van esély a megtermékenyítésre, ugyanis a spermiumok több napon át életképesek maradhatnak a nő szervezetében - ezért is fontos, hogy minden esetben védekezzünk a nem kívánt terhesség elkerülése végett.


3. Előjáték alatt

Azt hinnénk, hogy teljes védelemben vagyunk akkor, ha fehérneműben hancúrozunk, pedig ez tévhit. Ha ugyanis a férfi túlságosan is élvezi az összebújást, és ejakulál vagy előváladék kerül a fehérneműre, akkor a sperma a ruhán keresztül is átjuthat.

De veszélyes lehet az is, ha a férfi ujjára sperma kerül, majd benyúl a nő hüvelyébe. Ilyenkor kérjük meg inkább, hogy mosson kezet!


4. Lejárt óvszer használatakor

Óvatosnak kell lenni az óvszerrel, használat előtt mindenképp nézzük meg, hogy sérülésmentes-e, és ellenőrizzük a lejárati idejét. Hiába szeretnénk ugyanis védekezni, ha a gumi anyaga már nem véd teljesen.


5. A csomagolás megsérülésekor

Az óvszer felbontáskor érdemes mellőzni a macsós trükköket, ha ugyanis a fiú a fogával nyitja ki, könnyen megsérülhet az anyag, ezzel növelve a teherbeesés kockázatát.


6. Rosszul felhelyezett óvszerrel

Meg kell tanítani a fiúkat arra, hogyan helyezzék fel az óvszert. Ha ugyanis a végében nem marad hely, akkor a sperma oldalt könnyen kifolyhat.


7. Óvszer használata síkosító mellett

Az olajos síkosítótól az óvszer szintén megsérülhet, ezért fontos, hogy ha óvszerrel védekezik a pár, akkor vizes alapú síkosítót használjon.


8. Szoptatás alatt

Nem csak a kamaszokat érheti meglepetés a teherbeesés kapcsán: egy tévhit a kisbabás anyukákat is érinti. Tévhit ugyanis, hogy a szoptatás időszakában nem eshetünk teherbe, ezért akkor is érdemes védekezni, ha még nem állt vissza a menstruációnk a szülés után.

Olvasd el ezt is: Nem korai még…? Mikor bújhat először ágyba a kamasz gyerekünk?

Indexkép: Pixabay fotója a Pexels oldaláról

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja