SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

"Csak ellene szól minden" - ezért nem vállal gyermeket Járai Kíra

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-11-02
Az anyaság iránti vágy sem ébredt fel benne, ráadásul úgy gondolja, hogy gyerekének már a létfeltételei sem lennének biztosítva. Úgy fogalmazott: "nemcsak azon aggódnék, hogy a gyerekkorát ne csesszem el, hanem hogy egyáltalán mi lesz vele, tud majd mit inni, lesz hol laknia, nem fog 50 fokban megsülni?"
Járai Kíra a Paliék világa by Manna Futtában című műsorban beszélt arról, miért nem vállal gyereket.
"Csak ellene szól minden" - ezért nem vállal gyermeket Járai Kíra

"Bárki, akit ismerek, beleértve magamat is, mindenki a gyerekkori sérüléseit és sérelmeit nyögi még felnőttkorában is"

Palikék Világa by Manna Futtában című műsor legújabb adásában beszélt Járai Kíra arról is, hogy miért nem vállal gyereket.
 


Döntését több dologgal is indokolta: 

"Egyrészt nem éledt fel bennem a vágy ez iránt, másrészt ez elképesztő felelősség. Bárki, akit ismerek, beleértve magamat is, mindenki a gyerekkori sérüléseit és sérelmeit nyögi még felnőttkorában is. Tudom, hogy bármennyire szeretném nagyon jól csinálni, egyszerűen rettegek azoktól az automatizmusoktól, amik az emberben benne vannak, mert hiába, ahogy felnőtt, azt nem akarja csinálni, de akkor is előjön. Lehet ezt persze folyamatosan kontrollálni, de ha kedvem és vágyam sincs, akkor miért. A másik, hogy a mai világban abszolút közhely, de érvényesebb, mint valaha: nemcsak azon aggódnék, hogy a gyerekkorát ne csesszem el, hanem hogy egyáltalán mi lesz vele, tud majd mit inni, lesz hol laknia, nem fog 50 fokban megsülni? A létfeltételek nem lesznek meg gyakorlatilag."


"Csak ellene szól minden"

Hozzátette, hogy egyetlen érv azért mégis a gyerekvállalás mellett szól, bár ez önző szempont.

"Csak ellene szól minden. Egyedül az szól mellette, hogy mennyire szeretem Mátét, és megnézném, hogy belőlünk milyen gyerek, milyen ember lenne. De ez teljesen önző szempont” – mondta Járai Kíra.


Járai Máté nem szeretné, ha továbbörökítené a szorongásait

Járai Máté tavaly decemberben vallott arról, hogy mi az oka annak, hogy még nincs gyerekük.
 


 

"Nagyon jó apa lennék valószínűleg, de az is egy feszültségforrás lenne saját magammal szemben, hogy vajon elég jó apa vagyok-e? (…) Nem is a megcsinálással van a baj, hanem azzal a felelősségtudattal, hogy semminek nem tudok nekimenni úgy, hogy majd lesz, ahogy lesz, hanem ezt is túlságosan megtervezem, hogy mindennek legyen meg a helye, és még nincs meg” – mondta a Jászai Mari-díjas színész.

Indexkép: Palikék Világa by Manna / Youtube

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja