SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKKarácsony

"Na, ezért nem akarok gyereket" - fiatalok, akik elutasítják a gyermekvállalást

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-02-23
"A mai világba? Erre a bolygóra? Így is túl sokan vagyunk már. És mi van, ha elválunk? Ki vesz neki akkor pelenkát? Ráadásul hitelem is van. A szüleim még dolgoznak. Hova passzolom le, ha valami dolgom van? Amúgy meg nem és kész. Senkinek semmi köze hozzá."

Egyre több fiatal dönt úgy, hogy tudatosan nem vállal gyermeket. Kíváncsiak voltunk, milyen indokok állnak a háttérben - Rebeka, egy 28 éves lány elmondta nekünk véleményét.
"Na, ezért nem akarok gyereket" - fiatalok, akik elutasítják a gyermekvállalást

Rebeka véleménye.

Fiatalok, akik nem akarnak gyereket vállalni

Miért nem akarok gyereket? Sok okom van rá 

Végigéltem a barátnőm terhességét és a szülését. Nem volt egy leányálom, pedig én csak kívülről láttam. Veszélyeztetett terhes volt, rengeteget hányt. Többször is kórházba került kisáradás miatt. Az ujjai virslikké dagadtak, felpüffedt az arca is és tök sokat hízott. Mondjuk az a legkevesebb. Szülés közben elájult, császár lett a vége, csoda, hogy túlélte ezt az egészet. És mit kapott utána?

Bocsánat a kifejezésért, de egy bőgő masinát. Hasfájós. Hallod, a gyerek megállás nélkül sír. Kivéve, amikor alszik. Mondjuk az se jobb, mert óránként felkel. Az óránként-et úgy értsd, hogy szó szerint. Szegény barátnőm meg lelkiismeretesen kel hozzá. Már rengeteg kivizsgáláson voltak a babával. Neurológusoktól azt a választ kapták, hogy idegrendszeri éretlenség okozza a problémát és majd kinövi a gyerek. Már 1 éves, de még mindig nem nőtte ki. Csak szólok. Csoda, hogy nem akar már több gyereket?
 

gyerekmentes nő

Kép: Depositphotos.com


Erre a bolygóra minek még gyerek? Így is elegen vagyunk már

Lehet, hogy meg fogom bánni, de én meg egyáltalán nem szeretnék. Ebbe a világba? Ahol a klímaváltozás tönkreteszi a Földet? Lehet, hogy nem jutna neki tiszta ivóvíz és friss levegő! Kivéve, ha feltalálják, hogyan lehet csinálni azt is az okostelefonnal.


És ha elválunk?

Na és mi van, ha elválunk Balázzsal? Persze tudom, nem ebből kell kiindulni, de mi van, ha valaki más elcsavarja a fejét? Én aztán nem szeretnék nyomorgó egyedülálló anyuka lenni!
 

Segítség az nulla

Ja, segítség az nuku. A nagyszülők vidéken, valaki már nem is él, az én szüleim pedig még dolgoznak. 0-24 összezárva egy síró csecsemővel. Jobb programot el se tudnék képzelni.

lány laptopozikElijah O'Donnell fotója a Pexels oldaláról


A gyerekek idegesítőek

Csak szívná a véremet. Persze nem állandóan, de ha olyan kis ördögfajzat lenne belőle, amilyen gyerekkel találkoztam a múltkor a buszon, abban nem lenne sok köszönet.

Ráadásul te nem borulhatsz ki, nem sírhatsz, nem kiabálhatsz, de ma már a pofon sem divat. Szépen nyugodtnak kell lenni egész nap, és türelmesnek, nagyon türelmesnek.


Csak nem és kész

Amúgy meg kinek, mi köze hozzá? Nem, és kész. Nem szeretnék gyereket, mert, csak. Én se kérdezgetem tőled, hogy minek szülöd a huszonnyolcadikat. Meg hogy mennyit alszol egy nap nettó.

Észrevetted, hogy a munka sehol nem szerepel kifogásként?

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja