SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Milyen városról álmodnak a fiatalok?

Családinet [cikkei] - 2023-02-16
A város nem csak a jelennek épül, a felnövekvő generáció lesz használója, ezért fontos a véleményük már ma. A Levegő Munkacsoport "Milyen városról álmodsz?" címmel kreatív pályázatot hirdetett meg a felső tagozatos, általános iskolás diákok számára, hogy elgondolkoztassa őket, és megismerje gondolataikat az őket körülvevő környezetről.
Milyen városról álmodnak a fiatalok?

A Z generáció tagjai sokkal érzékenyebben reagálnak a globális változásokra a korábbi generációkhoz viszonyítva. Számos zöld influenszer és ismert klímaaktivista kerül ki közülük világszerte, akik nagy tömegeket megmozdító akcióikkal próbálnak hatni a döntéshozókra az offline és online térben egyaránt. Utódaik, az Alfák már az iskolapadban ülnek, akik a Wunderman Thompson Commerce jelentése szerint elkötelezettek a szennyezésmentes, zöld jövő iránt. A megkérdezett diákok 59 százaléka szeretne olyan helyen dolgozni, ahol életeket menthetnek, és a kisiskolás gyermekek 67 százaléka állítja, hogy a bolygó megmentése áll majd karrierjük középpontjában.

„Környezetvédelemmel foglalkozó civil szervezetként a Levegő Munkacsoport számára is fontos, hogy a lakosság tájékoztatása mellett mindenkit bátorítsunk arra, hogy merjen felszólalni a fenntarthatósággal kapcsolatos ügyekben. Az újabb generációk ilyen szempontból sokkal tudatosabbak, a technológiai vívmányok működésének gyors elsajátításával és a bennük rejlő lehetőségek maximális kihasználásával elérték, hogy egészen fiatalon véleményvezérekké váljanak” – magyarázta Lukács András, az egyesület elnöke.

Milyen városról álmodsz? - pályázat

A „Milyen városról álmodsz?” pályázat célja, hogy felhívja a figyelmet a városokban tapasztalható negatív környezeti hatásokkal szembeni lépések szükségességére. A különböző mértékű kihívásokra egyedül nehéz megoldást találni, azonban mindenki véleménye számít, így a legfiatalabbaké is. Innovatív ötleteikkel segíthetik a klímavédelmi célok megvalósulását, persze ehhez át kell adnunk nekik a környezetvédelmi alapelveket.

„A pályázatra felső tagozatos, általános iskolai diákok nevezhetnek egyénileg vagy maximum 3 fős csapatban, akiknek olyan „álomvárost” kell megalkotniuk, ami fenntarthatósági és környezeti szempontok alapján is ideális számukra. Három kategóriából választhatnak a nevezők, így aki szeret festeni, építeni vagy digitálisan alkotni, mindenképpen érdemes elindulnia. Az előzsűrizés során a legjobbnak ítélt alkotások online versenybe kerülnek, ahol szavazás dönt az első három helyezettről kategóriánként. A nyertesek pedig értékes ajándékutalványt kapnak” – mondta Szegő Judit, a civil szervezet projektvezetője.

A pályázati kiírás itt érhető el.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

Itt a tavasz: ébredeznek az állatok a téli álomból, nyílnak virágok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, újraéled a természet. Ünnepeljétek a jó időt játékos, tavaszköszöntő versikékkel - 55 imádni való, vidám verset és mondókát gyűjtöttünk hozzá össze.
Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

A reggeli után több gyereknek is fájt a hasa, egyikük pedig annyira hányt, hogy kihívták a mentőket.
Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

A szülők szerint a vizsgálat nagyon gyorsan lezajlott, az orvos kúpot írt fel a hányásra, és azt mondta, a kisfiú nincs kiszáradva. Másnap már újra kellett éleszteni, de már nem tudták megmenteni őt.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Mennyire lehet egészséges egy gyerek számára a vegán étrend? Mire figyeljünk, hogy ne alakuljanak ki hiányállapotok, betegségek? Egyáltalán mit javasolnak a szakemberek? Erre kerestük a választ.
A szerkesztő ajánlja