SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Határtalan netnagyi-hálózat

Családinet [cikkei] - 2007-11-05
Nemzetközi „Kattints rá, Nagyi!©” találkozó
A Budapesti Művelődési Központ jogvédett oktatási programja átlépi az országhatárokat: novembertől ugyanis új, az Európai Unió által támogatott, kétéves tanulási kapcsolatok projektet indít az intézmény.

Határtalan netnagyi-hálózat
 

A Silvernet projekt előzményéül szolgáló „Kattints rá, Nagyi!©” című, idősebbeknek szóló alapfokú internet-felhasználói tanfolyam Magyarországon már több mint ötödik éve sikertörténet. Az oktatási program révén 2007. év végére várhatóan a kétezredik szenior tanuló is megkapja a lehetőséget, hogy Újbuda Önkormányzata és a UPC Magyarország Kft. támogatásával jelképes ezer forintos áron részt vehessen a huszonöt órás kiscsoportos tanfolyamon, és csatlakozzon a „behálózottak” táborához. A partner közművelődési intézmények jelenleg tizenkét településen várják az idős tanulókat.

A tanfolyamok után több helyszínen közösségi internet-elérési ponton gyakorolhatnak a „netnagyik”, valamint klubfoglalkozásokon is részt vehetnek. A tapasztalat azt mutatja, hogy az idősek sokkal jobban kihasználják az internet közösségi funkcióit, mint a fiatalabb korosztályok tagjai: beszédes fejlemény, hogy a tanfolyamot végzettek „EZÜSTNET – Internetező Idősek Országos Egyesülete” néven egyesületet is alapítottak. A folyamatosan bővülő – és igen aktív – tagság köreibe az egyesület várja az ország minden pontjáról a chatelni, levelezni vágyókat.

A most induló, kétéves, határokon átívelő SILVERNET projekt négy szeminárium köré szerveződik. A BMK 2007. november  6-7-én látja vendégül tizenhárom partnerintézményét, köztük a romániai Soros Oktatási Központ Alapítványt, valamint a Szakképző és Felnőttképzési Intézetet Szlovákiából. A kül-, és belföldi partnerintézmények képzői idős tanulóikkal együtt érkeznek a találkozóra.

November 6-án 10.00 órától a tanfolyamot végzetteket és a képzés iránt érdeklődőket egyaránt szeretettel várják a szervezők – utóbbiak számára bemutató órával kedveskednek, hogy az internetezés alapjainak elsajátításához kellő motivációt adjanak. A találkozón kialakuló személyes kapcsolatokat a tanfolyamok után már az interneten lehet majd tovább építeni. Az angolul beszélőknek egyszersmind lehetőségük lesz a meglévő nemzetközi „netnagyi" hálózatba történő bekapcsolódásra is.

A projekt részeként a külföldi partnerek a képzés adaptációját követően indítják be „Kattints rá, Nagyi©!” tanfolyamaikat Csíkszeredán és Kassán.

A projekt az Európai Bizottság Egész életen át tartó tanulás programja keretében valósul meg.

További információ: Budapesti Művelődési Központ, Kiss Gábor, www.nagyi.bmknet.hu, nagyi@bmknet.hu.

 

Program

2007. november 6.

10.00              Köszöntők

Margittai Katalin igazgató, Budapesti Művelődési Központ

Molnár Gyula polgármester, Budapest Főváros XI. kerület

Újbuda Önkormányzata

Szűcs László sajtókapcsolati igazgató, UPC Magyarország Kft.


10.10              A SILVERNET projekt ismertetése

                        Kiss Gábor projektkoordinátor, BMK


10.30              A házigazda Budapesti Művelődési Központ bemutatása

                        Brüll Edit igazgatóhelyettes, BMK

10.45              A projektpartnerek bemutatkozása
Soros Oktatási Központ Alapítvány, Románia

                        Kocsis Erika ügyvezető igazgató

Szakképző és Felnőttképzési Intézet, Szlovákia

                        Fabó Mária igazgató


11.15              Kávészünet, ismerkedés az EZÜSTNET Egyesület tagjaival


11.30              A „Kattints rá, Nagyi! ©” oktatási program bemutatása

Kiss Gábor programvezető, BMK


12.00              Bemutató óra, kedvcsináló szenior tanulóknak

Lengyel Tibor oktató, BMK

- A nyilvános program vége -

 

A rendezvényen elhangzottak nem képviselik sem az Európai Bizottság, sem a nemzeti iroda, a Tempus Közalapítvány álláspontját.

 

 

 

 

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja