SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

10 dolog, amiben anyukámnak igaza volt - és erre csak felnőttként jöttem rá

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-06-28
Hiába mondta anyukánk, nagymamánk, hogy kislányom, hallgass ránk, mi tudjuk, hogy kell ezt vagy azt csinálni. Nem hallgattunk rájuk. De melyik lázadó tini fogadná meg az anyukája tanácsait? Csak akkor jöttünk rá, amikor már idősebbek lettünk, hogy mennyire igazuk volt... Mikben is?
10 dolog, amiben anyukámnak igaza volt - és erre csak felnőttként jöttem rá

1. Meg fogom bánni a tetkót és a hajfestést

Kamaszként olyan jó ötletnek tűnt egyszer szőkére, egyszer feketére, egyszer pedig kékre festeni a hajamat. Anyukám persze megmondta, hogy ne csináljam, mert teljesen tönkre fogom tenni a hajamat, de valahogy akkor ez nem érdekelt. Csak akkor jöttem rá, hogy gáz van, amikor csomókban elkezdtett hullani, és amikor éveket kellett várnom arra, hogy teljesen lenőjön és elfogadható állapotú legyen a hajam. 

De megbántam azt is, hogy rátetováltattam magamra az akkori szerelmem nevét. Még egy csókos száj is van a neve mellett. Rémes. Tudom, hogy létezik tetoválás eltüntetés, de én már többet nem szeretnék a tetoválószalon közelébe sem menni, az biztos! Anyukám 16 éves koromban azt mondta, hogy nem ad rá engedélyt, de 18 éves koromtól azt csinálok, amit akarok. Hát jobb lett volna, ha addigra meggondolom magam. 
 

2. Ne tömjem magam energiaitalokkal, gyorséttermi kajákkal

Ma már rá se bírok nézni ezekre a kajákra és italokra! Anyukámnak igaza volt: ezzel csak mérgeztem magam. Ma már sokkal egészségesebben étkezem. 


3. Mennyire fontos az alvás

Az egyetem alatt szinte állandóan fent voltam éjszaka. Vagy tanultam, vagy buliztam, de mindig volt valami, és ma már nem is értem, hogy voltam képes túlélni napi 2-3 óra alvással. Rájöttem, hogy anyukámnak igaza volt: az egész szervezetemre, a testemre és a hangulatomra is hatással van, hogy mennyit alszom. 


4. Nem tart minden barátság örökké

Bármennyire is azt gondoltam, hogy ez így van, sajnos nem. Voltak, akik átvertek, nem is kicsit. Anyukám persze elmondta, hogy nem kell mindenkinek azonnal teljes bizalmat szavazni, és azt is megmondta, ha valaki nem volt neki szimpatikus, hogy vigyázzak vele, de én nem hallgattam rá. Aztán persze a saját káromon megtanultam a leckét. 


5. A szerelmi bánat el fog múlni

El tudja képzelni ezt egy átlagos tini? Biztos, hogy nem. Főleg akkor, ha az első szerelemnek van vége. De anyukámnak persze ebben is iagaza volt, egy idő után tényleg begyógyulnak a sebek és jön az újabb és újabb szerelem. 


6. Ne legyen kint a derekam, a hasam és a bokám sem

Valahogy akkor fel se tűnt, hogy fázom. Na meg akkoriban mindenki úgy járt: haspólóban, vagy olyan nadrágban, amiből kint volt a bokája. Természetesen télen is. De olyan is volt, hogy pusztán azért nem vettem fel téli kabátot vagy sapkát, hogy jól nézzek ki. Jól meg is fáztam. Szó szerint. Egyszer nagyon csúnya vesemedence gyulladásom lett, és azóta sajnos nagyon érzékeny vagyok, nagyon kell vigyáznom, hogy ne fázzak fel, jobban, mint másnak. Anyukám bezzeg ezt is megmondta előre!


7. A pontosság erény

Valahogy a kamasz éveimben egyáltalán nem érdekelt, ha elkések valahonnan. Rendszeresen késtem el mindenhonnan. Egyszer a repülőt is lekéstem, és amikor ott álltam szállás nélkül a reptéren, és tudtam, hogy aznap már nem megy új gép, akkor döntöttem el, hogy ez így nem mehet tovább. 


8. Mindig, minden helyzetre készüljek fel

Fiatalabb koromban képes voltam úgy elindulni a strandra, hogy csak egy törölközőt vittem magammal, a bikini meg eleve rajtam volt. Lesz ami lesz alapon, nagyon lazán vettem ezeket a dolgokat. Volt, amikor jól leégtem, mert nem vittem naptejet, de olyan is volt, hogy bőrig áztam egy viharban, mert nem volt nálam esernyő. Anyukám persze megmondta, hogy vihar lesz, de nem hallgattam rá. Ma már sokkal jobban felkészülök minden ilyen helyzetre. 


9. Ha gyerekem lesz, én is aggódni fogok

Mennyire idegesítő, amikor egy nap 20 nem fogadott hívásod van anyukádtól? Mi a fenét akarhat már? - gondoljuk kamaszként. És igazából semmit nem akar, csak aggódik. Aztán felnőttként jövünk rá, hogy milyen borzasztó érzés lehetett neki, amikor nem ért el az éjszaka kellős közepén, és azt sem tudta, hogy hol vagyok... Bocsi!


10. Nem hullik minden csak úgy az ölünkbe

Gyerekként minden olyan természetes, anyukánk elénk rakja az ebédet, kitakarít, rendet rak a szobánkban, főz és mos ránk. Fel sem tűnik. Pedig ő szól, hogy kislányom, majd ha felnőtt leszel, neked is nagyon sok dolgod lesz, és nem fog minden az öledbe hullani! Aztán felnősz, és rájössz, hogy igaza volt. 

Neked mi az, amit anyukád már rég megmondott, mégis csak felnőttként jöttél rá, hogy igaza volt? 

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja