A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

"Ma van a születésnapod, amit már nem tölthetünk együtt soha többet!" - a napokban temetik a besenyszögi árvák szüleit, akik koronavírusban haltak meg

Tóth Nikolett - 2021-04-14
Két hét különbséggel halt meg a fiatal házaspár koronavírusban. Az árván maradt 14 éves Lilla és 15 éves Gréti a nagyszülőkhöz kerültek. A család tragédiájáról a nagyobbik lány igazgatója nyilatkozott a Családinetnek.
"Ma van a születésnapod, amit már nem tölthetünk együtt soha többet!" - a napokban temetik a besenyszögi árvák szüleit, akik koronavírusban haltak meg

”Csabikám! Ma van a születésnapod, amit már nem tölthetünk együtt soha többet! … Ma lennél 49 éves. Nyugodj békében Drága gyermekem!” – ezt írta ki közösségi oldalára a nagymama április 10-én, aki nemrég vesztette el fiát, a 14 éves Lilla és a 15 éves Gréti édesapját.

A 48 éves Csaba és 41 éves felesége, Krisztina két hét különbséggel vesztették életüket. Információink szerint először az édesapa lett rosszul, magas láza volt és emellett fulladt is, ezért kórházba került. Pár nappal később azonban az édesanya is nagyon lebetegedett. A gyerekek szinte fel sem fogták az első tragédiát, máris egy újabb következett. Ezt mondta Pogány Gyula, Gréti iskolaigazgatója.

”Hirtelen történt, fel se tudták fogni, hogy az édesapjuk meghalt, amikor már az édesanyjuk is eltávozott.”

Az igazgató azt is elmondta, hogy a családdal jelenleg az osztályfőnök tartja a kapcsolatot, aki szintén Besenyszögön él. Az iskola részéről pedig minden segítségnyújtást igyekeznek megadni a gyerekeknek.

”Folyamatos a kapcsolat az iskolapszichológussal, többször találkoztak már vele a gyerekek, és ez akár egy hosszútávú segítségnyújtást is jelenthet számukra. De volt olyan kolléga is például, aki korrepetálást ajánlott fel.”

Az igazgató azt mondja, a család most nagyon nehéz időszakban van. Hiába van a lányok mellett segítség, így is nehéz feldolgozniuk a mérhetetlen fájdalmat. A temetés a napokban lesz.

Pogány Gyula, a Verseghy Ferenc Gimnázium igazgatója ezzel a poszttal kéri az embereket, hogy segítsenek az árván maradt kislányok családján:

”Gréta (9.c) családját viharos gyorsasággal tarolta le a vírus: két héten belül elveszítette mindkét szülőjét.

Gréti és a nyolcadik osztályos húga (aki egyébként szintén hozzánk, a Verseghybe felvételizett) a nyugdíjas nagyszülőknél vannak, ők lesznek majd a hivatalos gyámok is.

A leírhatatlan veszteség, a fájdalom csak nagyon lassan tud majd enyhülni, de emellett a hétköznapok nehézségeivel meg kell birkózniuk.

Aki teheti és szeretné, az alábbi, erre a célra létrehozott számlaszámon tudja támogatni az árván maradt lányokat:

 

TAKARÉKBANK 50468847-50000270

számlatulajdonos: Zajacz Lászlóné (nagymama)

Kérlek benneteket, hogy a különböző közösségi felületeken is osszátok meg ezt a felhívást. 

Bízom benne, hogy legalább egy kicsivel hozzá tudunk járulni, hogy az elkövetkező nehéz időszak kevésbé legyen küzdelmes számukra.

A család nevében is köszönöm mindenki segítségét.”

 

Indexkép: Lolame képe a Pixabay-en

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja