SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Vasárnap Apák napja – ezzel a különleges ajándékkal rászoruló gyerekeken is segíthetsz

Családinet [cikkei] - 2020-06-18
Világszerte más-más időpontban, de sokfelé szentelnek ünnepnapot az édesapáknak. Magyarországon minden évben június harmadik vasárnapja az apáké, nagypapáké, így idén június 21-én köszönthetjük őket.
Vasárnap Apák napja – ezzel a különleges ajándékkal rászoruló gyerekeken is segíthetsz

Ma már bizonyított tény, hogy az apák szerepvállalása a terhesség időszakában, a szülés közben és közvetlenül azután megalapozza gyermekük iránti elköteleződésüket, erősíti felelősségérzetüket. A születést követő 1000 nap különösen kritikus időszak a baba életében, hiszen ekkor teremtődnek meg az optimális egészség, a növekedés és az idegrendszeri fejlődés alapjai. Ebben a periódusban nagyon sokat számít, ha az apák tevékenyen részt vesznek a kicsik mindennapjaiban, etetik őket, olvasnak nekik, játszanak, énekelnek vagy akár csak gyakran beszélgetnek velük.

Mindenkinek van olyan ismerőse, aki szerint a gyermekekkel „felnőttek módjára”, gügyögés nélkül kell beszélni, pedig a magas hangon ejtett, elnyújtott szavakkal, szóismétlésekkel és túlzott mimikával történő kommunikációnak nagy szerepe van a babák beszédfejlődésében, stimulálja a gyermek agyát, valamint segít a szorosabb kapcsolat kialakításában is. A letöbben automatikusan úgynevezett dajkanyelvre váltunk, ha meglátunk egy kisbabát, azonban ez nem mindenkinek jön természetesen. Az alábbi videóban néhány apuka első próbálkozása látható:

Kisgyermekkorban egy érzelmileg támogató, figyelmes és gondoskodó apa aktív jelenléte tehát életre szóló előnyöket jelenthet. Éppen ezért fontos megemlékezni róla, hogy az apa az egyik legfontosabb ember a gyermek életében.

Apák napján megragadhatjuk az alkalmat, hogy megköszönjük apukánknak, nagypapánknak a gondoskodást, a törődést, a belénk vetett hitet. Az UNICEF üdvözlőlapjával emellett azoknak is segíthetünk, akik nehéz körülmények között, gyakran családjuktól elszakítva töltik ezt az ünnepet. A képeslapot mindössze néhány kattintással meg lehet rendelni. A feladónak csak ki kell választania az egyszeri támogatás összegét, beírnia a megajándékozni kívánt apukája, vagy nagypapája nevét és email címét, majd megfogalmaznia egy személyes üzenetet. Az adományozást követően rögtön megérkezik a visszajelzés, a kiválasztott pedig június 21-én, Apák napján megkapja az egyedi képeslapot és értesül arról, hogy gyermeke, unokája nemcsak rá, hanem a világ legnehezebb sorsú gyerekeire is gondolt.

Apák napi képeslapot itt lehet küldeni: Jótékony apák napja a gyerekekért

Kapcsolódó cikkeink:

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja