SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A fiús anyák nagyobb eséllyel szenvedhetnek terhesség utáni depresszióban

Családinet [cikkei] - 2018-12-12
Az biztos, hogy egy kisbaba születése a legfontosabb pillanat egy nő életében. Rengeteg boldogsághormon szabadul ilyenkor fel, de sajnos sokak számára ismerős lehet a szülés utáni depresszió fogalma. Ez egy tanulmány szerint a fiús édesanyáknál gyakoribb, mint a kislányt szülő nők körében.
A fiús anyák nagyobb eséllyel szenvedhetnek terhesség utáni depresszióban

A szülés utáni depresszió nagyon megnehezíti a kismamák életét, hiszen ilyenkor levertség, szomorúság, zavartság, nyugtalanság, evési és alvászavarok léphetnek fel.

Az American Psychological Association jelentése szerint minden hetedik nőt érint a probléma, amely legtöbbször nem múlik el magától, ezért speciális kezelésre van szükség. Van, akinél napokkal a szülés után alakul ki ez a komor, mindent szürkének mutató hangulat, állapot, másoknál meg hónapok múltán bukkan fel, függetlenül a kortól, a rassztól, a társadalmi rangtól, vagy az iskolázottságtól.

A Kent University szakembereinek tanulmányából az derült ki, hogy a kisfiúkat világra hozó anyák körében 80 százalékkal nagyobb az esély a szülés utáni depresszió kialakulására.

A tanulmány a Social Science & Medicine szaklapban jelent meg, ahol egyebek mellett a szakértők arra hívják fel a figyelmet, hogy ilyen esetekben a kismamáknak kötelezően szakszerű segítséget kellene nyújtani, mert ez az állapot nem csak a sajátjuk mellett a babájuk és a családjuk életét is megnehezíti.

Olvasd el ezt is: A szülés utáni depresszió megelőzése

forrás: filantropikum   
foto: Pixabay / fancycrave1

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja