SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Karrier vagy Család

Családcentrum Alapítvány [cikkei] - 2014-03-24
Siker, pénz, csillogás... Ez az élet értelme! Hangzik el egyre több ember szájából. De mi lesz a gyerekvállalással? Hisz az derékba törheti a karriert!
Karrier vagy Család

Túlhajszolt világunkban a munka nem ér véget péntek délután 5-kor. Otthon is sokat kell dolgozni, kimozdulni is csak bekapcsolt telefonnal és táskában meghúzódó notebook-kal mernek. Hisz a munka az életük. Ezek az emberek a 30-as éveik közepén szembesülnek azzal, hogy a rokonok egyre gyakrabban hozza szóba, a családalapítás témát. Lassan elgondolkodnak rajta, és komoly dilemmába esnek.

A házasság és a gyermekvállalás felelősségteljes dolog. Féltik a függetlenségüket, munkájukat, és a kevéske maradék szabadidejüket. Mi lesz az üzleti vacsorákkal? Lassan a családalapítás, mint rémkép lebeg ezen emberek szeme előtt. Aki hasonló problémával küzd, érdemes visszatekintenie saját gyermekkorába, mivel többnyire a szülőktől tanult módon viselkedünk. Ezek a gyermekkori emlékek sokszor hasonló sorsról árulkodnak, mint amit Ők nyújtanak gyermeküknek. A sokat dolgozó szülőt alig látták, de a legdrágább ajándékok vették körül őket. Érdekes, ha Ők visszaemlékeznek többnyire igaz, hogy mindenről lemondtak volna, csak hogy gyakrabban legyenek együtt szüleikkel. A kamaszkori lázadás után, mikor beletörődnek, hogy nem tudnak a helyzeten változtatni, sokszor kialakulhat egy bizonyítási vágy, miszerint minél többet tanulnak, annál többre viszik ők is. Már ebben a korban elkezdődik a tudat alatti asszisztálás a szülő viselkedéséhez, ami meghatározza a későbbi viselkedésüket.

“Igen, apának/anyának a család az első. Azért dolgozik sokat, hogy nekünk minden meglegyen. Sokat kell tanulnom és én is jó ember leszek, és én is sokat fogok dolgozni a családomért.”

Fontos tudni, hogy Őket tényleg kétségek és félelmek gyötrik. Ha elhanyagolják a munkát, mi lesz velük? Mit gondolnak a többiek? Ami egyik nap az életet, a célt jelentette számukra, másnap érdektelen lenne? És ha nem lesz ott a gyerekkel, akkor mi lesz? Majd ad sok ajándékot és nagyon sajnálja, hogy nem lehet ott az első lépéseknél, szavaknál. A kamaszkor hajnalán talán megérti, most már többet kell foglalkozni a gyerekével. De lehet, hogy ekkorra már késő. Az egyik szülő tartós távolléte megmutatkozik a gyermek személyiségének kibontakozásában.

Ha szeretnéd ezt a karrierista embert megváltoztatni, rossz hírem van, nem tudod.
Csak akkor képes a változásra, ha Ő valóban változni szeretne, de akkor is a saját tempójában, hogy érezze, féltve őrzött függetlensége nem megszűnik, csak átalakul. Ha a párod minden áron meg szeretnéd változtatni, akkor támogasd a munkájában, és szakember segítségével lassan próbáljanak haladni a fejlődés útján.

Karrier vagy család? Képzeld el inkább így: Karrier és család!

Fotó: imagerymajestic - FreeDigitalPhotos.net

Családcentrum Alapítvány


Családcentrum Alapítvány
Több, családokat érintő szakterület

Elérhetőségek:
Cím: Családcentrum Alapítvány
1148, Budapest, Kaffka Margit utca 1/C
Telefon: 06-30/851-39-49
Honlap: http://www.csaladcentrum.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
A szerkesztő ajánlja