A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A nők beszélnek róla, a férfiak csinálják

Családinet - 2014-03-08
A nők számos pénzügyi döntést hoznak naponta, mégis jóval kevésbé érzik magukat felkészültnek a pénzügyeket tekintve, mint a férfiak - közölte felmérésének eredményét a Budapest Bank az MTI-vel.
A nők beszélnek róla, a férfiak csinálják

Nők vagy a férfiak tájékozottabbak a pénzügyekben?
 
A bank közleménye szerint nincsenek érdemi különbségek a pénzügyi termékek igénybe vételét illetően a két nem között. Ugyanakkor, míg a nőknek csak egyharmada, addig a férfiaknak a fele érzi magát kellően tájékozottnak a gazdasági, pénzügyi kérdésekben. A nőkre sokkal inkább jellemző, hogy megbeszélik személyes pénzügyeiket másokkal: általában a partnerükkel, barátaikkal és családtagjaikkal.
 
Kisebb kiadásokról döntenek a nők, míg a nagyobbakról a férfiak
 
A nők inkább a kisebb, mindennapi élethez kapcsolódó költségekről - például a napi bevásárlásokról vagy a gyerekekkel kapcsolatos kiadásokról - döntenek önállóan, míg autó vagy háztartási eszközök beszerzéséről gyakran egyedül döntenek a férfiak.

Ki osztja be jobban a pénzt?
    
Miközben a megkérdezettek többsége nemtől függetlenül megfontolt, óvatos gazdálkodónak tartja magát, a nők egyharmada, a férfiaknak pedig egynegyede vallotta be, hogy hajlamos többet költeni, mint amennyit megengedhetne magának, és nem tudja beosztani a pénzét.

Forrás: MTI

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja