SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Válság? Akkor garázsvásár! 7 tanács, hogy 7 szinten profitálj belőle

Gáspár Katalin [cikkei] - 2022-09-01
Most, hogy rengeteg megunt, kinőtt, vagy feleslegessé vált holmi gyűlik fel a családoknál, ami még használható, de már nekünk nincs rá szükségünk, egyre többen szerveznek garázsvásárt, hogy megszabaduljanak a felesleges holmiktól. Tanácsainkból megtudhatod, hogy profitálj a garázsvásárból úgy, hogy te is és a bolygó is jobban legyetek a végére.
Válság? Akkor garázsvásár! 7 tanács, hogy 7 szinten profitálj belőle

A sikeres garázsvásár titkai


Feng shui? Igen! Rakj rendet!

Az a kínai tanács, hogy rakj rendet és rendbe jön az életed, bizony igaz. Kezdd ott, ahol a legrégebben halogatsz! Amire már tavaly karácsonykor sem jutott időd… Ne sajnáld kidobni, ami már teljesen rossz (figyelj a szelektálásra), és tedd külön, ami még használható. A rendrakásnak már magának is varázsereje van.

Azokat a holmikat, amiket szelektálsz, eleve tedd vállfákra, ha ruha, vagy dobozokba, hogy ha eljön a garázsvásár ideje, könnyen ki lehessen őket tenni (esetleg a dobozt lásd el felirattal.)

Profitod: Felszabadul egy csomó helyed és jól fogod érezni magad!
 

Ne légy mohó! Árazz bölcsen!

Az árazásnál ne arra gondolj, hogy te mennyiért vetted, hanem arra, hogy ez olyasmi, ami helyet - és ezzel energiát - szabadít fel az életedben. Nyilván nem arról van szó, hogy kótyavetyélj el mindent, inkább arról, hogy ami menni tud, hadd menjen!

Tipp: Ha a garázsvásárnál valakit érdekel egy tárgy, amit kitettél, kérdezd meg, hogy ő mennyit adna érte szívesen? Az emberek általában reálisan áraznak ilyenkor, és könnyebben tudsz üzletet kötni, ha ő maga ajánl érte egy összeget. Még ha párszáz forinttal kevesebb is annál, mint amit gondoltál érte, akkor is megéri eladni, mert nem kell tárolni, hirdetni, vacakolni vele – megvan a gazdája és örömmel viszi tovább.

Profitod: Kisebb összegekkel nagyobb forgalmat tudsz bonyolítani!
 

Barátkozz!

Ugye tudod, hogy a kapcsolati tőke is komoly érték? Mi lenne, ha összeismerkednél a szomszédokkal, vagy a közelben élőkkel a garázsvásár ideje alatt? Megtudnád, hogy ki mivel foglalkozik, hol él, és te magad is elmondhatnád, ezzel értékes kapcsolatokra tehetnél szert a későbbiekre nézve. Sok hasznos infó elhangzik ilyenkor, szóval mindenképp érdemes beszélgetni másokkal.

Profitod: Új kapcsolatok, ismeretségek.
 

Tanítsd a gyereked!

Ha van gyereked, akkor érdemes lehet bevonni őt is a garázsvásárra való készülésbe. A kicsik gyakran árulnak limonádét ilyenkor – és a felnőttek pénztácája könnyen kinyílik, ha egy gyerek kínálja nekik a hűsítőt. Ilyenkor gazdát cserélhetnek a megunt játékok, régi ruhák, kisbútorok, és a helyükre újakat is vásárolhatunk másoknál. A gyereket ilyenkor meg lehet tanítani a pénz értékére, arra, hogy a befektetett munkájáért pénzt kaphat, és hogy azt a pénzt elköltheti, akár másoknál egy garázsvásárban.

Profitod: egy felelősen költő gyerek, saját zsebpénzzel, aki ismeri a pénz és a munka értékét!
 

Adj is-vegyél is – Álljatok össze a szomszédokkal!

A garázsvásárok akkor igazán működőképesek, hogyha vásárolunk egymástól. Ha az én vásáromra is eljönnek, akkor én is részt veszek a körforgásban és körbenézek, hogy mások mit kínálnak! Lehet, hogy ami nekem kacat, az másnak kincs. Ilyenkor akár fillérekért juthatunk például nosztalgikus tárgyakhoz is – azonban óvakodjunk a kacathalmozástól, csak azért, mert olcsó! Gondoljuk át, mire van tényleg szükségünk!

Profitod: Olcsón juthatsz klassz dolgokhoz, amikre ráadásul meg is kerested a pénzt a saját holmijaid eladásával, sőt, még jól is érezheted magad.
 

Pakolj ki csinosan! Készíts táblákat, hogy merre kell menni hozzád!

Egy rendetlen, kuplerájos kirakodásból senki nem vásárol szívesen. Pakolj ki úgy, hogy átlátható legyen minden. Sokan székekre tesznek egy leakasztott ajtót, leterítik egy zuhanyfüggönnyel és máris kész a hatalmas pult, amin aztán árulhatunk, és a végén csak vissza kell akasztani az ajtót a helyére.

A kitett holmikat csoportosítsd, hogy aki könyvet keres, könyveket találjon, aki ruhát, az ruhákat és így tovább. Ha látod, hogy valaki egy bizonyos dolgot keres, hátha el tudod neki adni a hasonló másikat is, ha adsz egy kis engedményt, sőt, az is lehet, hogy valamit ingyen, ráadásnak kínálva többet kereshetsz.

Készíts csomagokat, amikben van valami ajándék – ez a marketing fogás nemcsak a nagy cégeknek működik, neked is fog!

Mindenképp készíts feliratokat, akár dobozokból vágj ki nyilakat és írd rá, hogy GARÁZSVÁSÁR. Mutass a házad–garázsod felé, így aztán sokan odatalálnak azok közül is, akik nem hozzád készültek, csak arra járnak. A végén persze ezeket a feliratokat le kell szedni, mert a garázsvásár éppen a szemétmennyiség csökkentéséről szól!

Profitod: Pénz. Több pénz annál, mintha össze-vissza pakolnál ki, vagy ha nem látnák a vevők, merre van a standod.
 

Használd a közösségi médiát!

Először is jól hirdesd meg, hogy mindenki értesüljön róla, hogy nálad garázsvásár lesz. Oszd meg a hírt a szomszédokkal, barátokkal. Míg a garázsvásárod tart, fotózz le mindent. Lesz rá időd, mikor épp nincs vevőd. Használd a Jófogást, a Vaterát, a Marketplace felületeit és azokat a csoportokat, ahol csereberélni lehet a környéken élőkkel. Tedd ki azokat a dolgokat, amik kaphatók nálad, mert lehet, hogy valaki nem azonnal, hanem másnap  vagy harmadnap venné át a holmidat.

Profitod: Többen tudnak majd az eseményről, többen vásárolhatnak.

A garázsvásárokat van, aki napokon át fenntartja. Érdemes azonban egy koncentrált napot rászánni erre, és ami most nem kelt el, legközelebb újra kitenni. Nyár végén már nem annyira keressük a nyári ruhát, de a téli kabátokat, sálat, sapkát inkább. Tél végén épp fordítva. Érdemes a kínálatnak megfelelő ruhákat, holmikat kipakolni. Iskolakezdéskor a régi íróasztalt, nyár elején a megunt medencét.

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja