A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Nincs fodrász, mi lesz a hajammal? Tippek az otthoni hajvágáshoz

Kercsó Dorottya - 2020-04-07
Bár jelen pillanatban fodrászhoz elméletileg még el szabad menni, a legtöbb szakember, nagyon helyesen, átmenetileg bezárta az üzletét. A haj pedig csak nő, és egy idő után valószínűleg ki kell igazítani. Ehhez adunk most néhány tippet.
Nincs fodrász, mi lesz a hajammal? Tippek az otthoni hajvágáshoz


Felszerelés az otthoni fodrászkodáshoz:
 

  • Közepes méretű olló. A legjobb lenne egy olyan, amit semmi másra nem használunk, de mivel ilyet valószínűleg nem találunk hirtelen otthon, egy sima papírvágó olló is megteszi.
  • Fésű
  • Szemeteszsák a vállra (köpeny helyett)
  • Esetleg hajnyíró gép


Rövid haj kiigazítása

Gyakorlat nélkül kockázatos vállalkozás, mert félő, hogy elfuserált lesz a végeredmény, egy idő után azonban valószínűleg szükség lesz rá. Ezt, ha csak egy mód van rá, ne magunknak végezzük, kicsi ugyanis az esély arra, hogy hátul, pusztán a tükörből nézve megfelelő fazont tudunk kialakítani.

Hátul nedves hajon végezzük a műveletet, egyszer jobbról, egyszer balról haladva. A hajat fésűvel egyenesítsük ki, így nagyjából be tudjuk mérni a kívánt hosszt.

A fülnél a felső résznél kezdjük, ezután jöhet a pajesz, végül haladjunk a fül felső részétől hátrafelé. Itt is nedves hajon dolgozzunk.

Érdemes megnézni egy-egy videót is, mielőtt belevágnánk.

 

Frufru kiigazítása

Kezdésként kösd össze a haj hátsó részét, hogy csak a frufru maradjon elöl. Ezután csippents össze egy vékony tincset középen, és vágj le belőle egy keveset. A vágást középről kezdd, úgy haladj oldalra.

Mint minden egyéb esetben, itt is fontos, hogy egyszerre csak keveset vágj.


Vágás hajnyíró géppel

A hajvágás legegyszerűbb módszere, de sajnos többnyire csak a fiúknál használható. A gépnek több fokozata van, állítsd be a nektek megfelelőt. Szebb fazon kialakításához használj több fokozatot: alul legyen a haj a legrövidebb, és felfelé haladva növeljük a hosszt néhány mm-rel.

A géppel mindig száraz hajat vágj, utána viszont mindig mosson hajat a fiú, hogy megszabaduljon a fején maradt levágott hajszálaktól.


És ha elrontottam?

Előfordul. Ebben az esetben se keseredj el: mire bárhova is mehettek, úgyis visszanő.

Kapcsolódó cikkeink:

Kép: Jo_Johnston / pixabay

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja