SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Így törik össze egy amerikai álom - Gabby Petito rövid, irigylésre méltónak tűnő élete aggodalomra ad okot

Juhászné Ráthgéber Réka [cikkei] - 2021-10-13
Egy fiatal pár nyár elején úgy dönt, hogy nyakukba veszik Amerikát, és a lány átalakított furgonjával több hónapon keresztül kempingeznek és jól érzik magukat. Idilli nyaralásnak tűnhet első hallásra, minden egyetemista álma egy ilyen kirándulás, ám nem minden esetben végződik happy enddel. Sajnos Gabby Petito neve is eggyé vált azzal a jelenséggel, hogy az, ami a közösségi médiában történik, nem biztos, hogy a valóságot tükrözi.
Így törik össze egy amerikai álom - Gabby Petito rövid, irigylésre méltónak tűnő élete aggodalomra ad okot

Így kezdődött minden

Gabrielle Petito és párja Brian Laundrie még a gimnáziumban ismerkedtek meg. Hosszú ideig csak barátok voltak, majd egy idő után ez a kapcsolat átfordult szerelembe. Nem sokkal később össze is költöztek a fiú szüleinél, tavaly nyáron el is jegyezték egymást, és jó ideje tervezték a több hónapot átölelő utazást.

2021. júliusában el is indultak, csak novemberben tervezték, hogy visszatérnek Floridába, azonban időközben borult a terv. A lány augusztus végén adott magáról utoljára életjelet, szeptember 1-jén pedig Brian váratlanul megjelent otthon, Gabby nélkül a közös, fehér furgonnal.

Nem szólt semmit a vőlegény

Brian, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne, nem mondott semmit eltűnt menyasszonyáról senkinek. A lány családja szeptember 11-én jelezte a rendőrségnek, hogy itt valami nincs rendben, akik ezután többféleképpen is szerettek volna beszélni a fiúval, de ő továbbra sem mondott semmit, már ügyvédi tanácsra. Ekkor még csak érintett személyként kezelték, nem gyanúsították semmivel, csak szerettek volna egy picivel több információt megtudni Gabby hollétéről.

5 nappal később közölte a rendőrség, hogy Brian él az alkotmányos jogával, továbbra sem beszél, de közben a lány szülei könyörögtek, hogy vagy a srác, vagy a szülei árulják el, hogy merre van Gabby.

Nem kellett sokat várni az újabb fordulatra, ugyanis pontosan 24 órával később Brian anyukája és apukája közölték, hogy szeptember 14-e óta tulajdonképpen az ő fiúk sem tért haza egy túrázásból. A szervek azonnal cselekedtek, rögtön keresni kezdték drónokkal, kutyákkal, átfésültek egy 25 ezer hektáros területet, de semmi eredménye nem lett, a fiú azóta sem került elő.
 

Beindult a közösségi média ereje

Már augusztus 12-én voltak problémák a pár között, ugyanis miközben Utahban jártak, egy férfi szemtanú úgy gondolta, hogy a közöttük felmerült problémákat csak a rendőrök tudják megoldani. Ki is érkezett egy rendőrpáros a helyszínre, ekkor már állítólag több ütést is kapott a srác, és mindketten nagyon feszültek voltak.

Az 1 órás felvétel során kiderült, hogy Gabby kényszerbetegséggel és szorongással küzd, valamint az is látszik rajta, hogy rendkívül rossz állapotban van. A rendőrök külön-külön beszéltek velük, nem indítottak ellenük eljárást, de megkérték őket, hogy töltsék külön az éjszakát, és gondolják át a kapcsolatukat.
 


Ezután kikerült még pár kép Gabby Instagramjára, de a szkeptikusok szerint ezekhez a szöveget már nem a lány írta. Augusztus 24-én még beszélt az anyukájával, és augusztus 30-án küldött egy SMS-t, de nagyban valószínűsíthető, hogy ezt sem ő írta, mert zavaros, valamint a saját anyját a keresztnevén szólította, ami eddig nem nagyon fordult elő.

Amint bejelentették az eltűnését, sokan a TikTokon számoltak be arról, hogy hol és mikor találkoztak a fiúval. Augusztus 26-án látni vélték őt Wyomingban, ahol már egyedül volt, és nagyon furcsán viselkedett, valamint augusztus 29-én egy Miranda Baker nevű nő arról is beszámolt, hogy egy barátjával együtt látták az út szélén stoppoló Briant, akit fel is vettek, és egy darabon el is vittek, de mivel rövid időn belül teljesen kiborult valamitől, ezért megkérték, hogy hagyja el a járművet. Mindkét információt felhasználták a srác kereséséhez, de nem nagyon jutottak előrébb.
 

Előkerült egy holttest

Szeptember 19-én szintén Wyomingból érkezett egy hír, hogy találtak egy holttestet, ám ekkor még nem erősítették meg, hogy az eltűnt lányé lenne. 3 nappal később azonban az FBI bejelentést tett, hogy Gabrielle Petito testét találták meg. Időközben kiderült, hogy emberölés áldozata lett: megfojtották, amit a napokban erősített meg a Tenton megyei halottkém.

Ami még érdekesség lehet az ügy kapcsán, hogy a holttest megtalálása idején már kb. 3-4 hete lehetett halott, tehát augusztus 22. és 29. között ölhették meg. Briant azóta is nagy erőkkel keresik, elfogató parancsot is adtak ki ellene, de még mindig nem gyanúsítják gyilkossággal.
 

A családja óvja a fiút, ahogy tudja

Brian családja nem nagyon avatkozott bele eddig a történetbe, nem tudjuk, hogy valaha számonkérték-e a fiúkat. A srác testvére, Cassie például szeptember 17-én egy reggeli műsorban kijelentette, hogy nem találkozott a testvérével már nagyon régóta, és nagyon szeretne vele beszélni. Időközben azonban kiderült, hogy amikor Brian hazajött Gabby nélkül, megállt a húga háza előtt, valamint Cassie akkor is találkozott vele, amikor szeptember 6-án együtt mentek el egy családi kiruccanásra.
 

Kertjük alatt lévő bunkerben rejtegetik a fiukat? Furcsa felvétel került elő

Ami még lázban tartja a történetet követőket, az egy videófelvétel, ami nemrég került fel az internetre. Ebben Brian anyukája és apukája látható, akik egyre gyakrabban kertészkednek, és többen emögött azt sejtik, hogy egy földalatti bunkerben rejtegetik a fiúkat, aminek épp a virágágyás felett van a kivezetőnyílása. A nem túl éles felvételen az is látszódik, mintha mozogna ott valami, de a drón nem mutat közelebbi képet erről.

Amint észreveszik a szülők az őket filmező drónt, azonnal elhagyják a helyszínt.

@charlienovasite

@thedcproject #brianlaundrie #foryoupage #brianlaundrieupdate #foryoupage #dirtylaundrie

♬ original sound - charlienovasite

Ha ez nem lenne elég a Laundrie családnak, a mérges szomszédok táblákkal jelezték, hogy szerintük is Brian lehet a gyilkos, és a lány anyja is egyre dühösebb rájuk a Twitter üzenetei alapján.
 

Nem volt idilli a kapcsolatuk

Ha valaki ránézett a lány Instagramjára, valóban azt gondolhatta, hogy csodás az élete. Nem tett ki olyan képet, amiből bárki arra következtethetett volna, hogy bajban van. Az augusztus 12-ei ominózus, testkamerás felvétel után többen nyilatkoztak arról, hogy Brian erőszakos volt, nem bánt jól Gabbyval, ráadásul az előkerült szemtanúk foltokat és sérüléseket vettek észre a lány karján - pedig ennek az ellenkezőjét vallották a rendőröknek.

A Netflixen számtalan olyan dokumentumfilmet találunk, ahol a gyilkos eleinte másra próbálja terelni a gyanút, majd a végén kiderül, hogy valójában ő volt az, akit egész végig kerestek. Nem tudjuk, hogy mi lesz a kimenetele az esetnek, de nagyon bízunk benne, hogy megtalálják a gyilkost, hiszen egy 22 éves, életvidám lánytól vette el az életét.


 

Mit lehet tenni hasonló esetben?

Magyarországon több olyan szervezet is működik, akik az erőszakot (és itt nem csak a nemi erőszakra gondolunk) elszenvedőkön segítenek.

  • Az Országos Kríziskezelő Szolgálat a nap 24 órájában hívható, ami hatalmas segítség.
  • Külön a bántalmazott nők és gyerekek számára tart fent segélyvonalat a NANE, akik ráadásul teljesen anonim módon kezelik a hozzájuk forduló segélykéréseket.
  • A Patent Egyesület is lehetőséget nyújt arra, hogy beszélj, ha akár a nemed, akár a hovatartozásod miatt ért probléma, de akkor is hívhatod őket, ha valamilyen sérelem (akár testi, akár lelki) ért.
  • Az Ökomenikus Segélyszervezet pedig online kínál anonim tanácsadást a nap bármely szakában, ha valamilyen erőszakos cselekmény történt veled, és szeretnél valakivel beszélni erről.

Ne hagyjuk, hogy eddig fajuljon a bántalmazás - valószínűleg Gabby élete is megmenthető lett volna, csak sajnos későn észlelték a körülötte élők a nyomokat. Ha Te is bármilyen furcsaságot veszel észre a közeledben élő nőkön, gyerekeken, férfiakon, azonnal értesítsd valamelyik szervezetet a fentiek közül, és mentsd meg az életét!

Indexkép: Gabspetito / Instagram

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja