A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Az iskolákban is beteg gyerekeknek ad bátorságot a Bátor Tábor

Családinet [cikkei] - 2021-10-13
A Bátor Tábor online iskolai programjának sikere után elindította a beteg gyerekek visszailleszkedését támogató Suliprogramját. Az alapítvány ingyenes foglalkozásaival az idei tanévben partnerintézményekben és táborozóik iskoláiban nyújt segítséget az el- és befogadó osztályközösség kialakításához.
Az iskolákban is beteg gyerekeknek ad bátorságot a Bátor Tábor

A mentális egészségmegőrzés területén 20 éves tapasztalattal rendelkező szervezet missziója, hogy a kórházi gyógyító élményektől a tábori erőt adó kalandokon át egészen az iskolai visszailleszkedésig kísérje a súlyos vagy krónikus betegséggel küzdő gyerekeket és családjaikat. Ingyenes Suliprogramjuk abban segíti az érintett gyerekeket és osztálytársaikat, hogy könnyebben találják meg (újra) a hangot egymással, hogy a téves feltételezések és hiedelmek helyett valós információkat kapjanak a betegségről, valamint, hogy felismerjék, milyen egyedülálló közösséget alkotnak együtt.

BátorTábor Suliprogram

„A Bátor Tábor Suliprogramjának célja egy olyan el- és befogadó, biztonságos osztályközösség kialakítása, megerősítése, ahova reggel örömmel érkeznek a gyerekek, ahol mindenkinek jó lenni” – mondta Vargyas-Tóth Julianna, a program szakmai vezetője. „A digitális oktatás időszaka alatt életre hívott online iskolai programunkkal közel 900, egymástól elszakadt diáknak és osztályfőnökeiknek segítettünk újra összekovácsolni a csapatot, a 2021/2022-es tanévben pedig partneriskoláinkkal közösen elindíthattuk a kifejezetten betegségben érintett gyerekekre és társaikra fókuszáló Suliprogramot.”

BátorTábor Suliprogram

A soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola elsőként csatlakozott a kezdeményezéshez. Szabadiné Viszmeg Erzsébet igazgatóhelyettes szerint „a gondolat, hogy elfogadjuk azokat a diáktársainkat, akik valamiben különböznek tőlünk, közel áll az iskola szellemiségéhez. Saját programjainkon keresztül is abban szeretnénk erősíteni a diákjainkat, hogy szeretettel forduljanak egymás felé. Mivel vannak olyan tanulóink, akik valamilyen betegséggel küzdenek, az érintett szülőkkel együtt örömmel fogadtuk, hogy a Bátor Tábornak köszönhetően ez a téma is kiemelt figyelmet kap.”

BátorTábor Suliprogram

Az alapítvány az osztállyal töltött két, játékos alkalom mellett kiemelten igyekszik segíteni a pedagógusok munkáját is. „A diákokkal való találkozásokat mindig megelőzi egy konzultáció a beteg gyerek szüleivel és az osztályfőnökkel is, hogy minél inkább a csapat igényeire szabhassuk a programot.  A pedagógusokat a foglalkozások után is különböző eszközökkel támogatjuk abban, hogy a pozitív hatás megmaradjon, tovább erősödjön” – tette hozzá Vargyas-Tóth Julianna. Az osztályfőnökök a soltvadkerti iskolában is aktívan részt vesznek a programban: „A Bátor Táborosok nagyon jó csapatépítő játékokkal érkeztek, örömteli délelőttöket szereztek a negyedikeseimnek. Én is ugyanúgy játszottam a gyerekekkel, a programon tanultakból pedig a későbbiekben is fogok tudni meríteni! Remélem, hogy minél több osztályba eljutnak, a kicsiktől egészen a nagyokig!”

BátorTábor Suliprogram

A szervezet a Suliprogram mellett a pedagógusok számára hasznos számos tippet és játékgyűjteményt is kínál, amik közül a Digitális Bátor Tábor felületén böngészhetnek az érdeklődők.  

A fotók forrása a soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola honlapja.

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja