SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

(Kókusz)tejberizs rebarbarával

Családinet [cikkei] - 2009-07-16
A rebarbarát ügyesen párosítva a különböző alkotóelemekkel, igazán üdítő desszerteket készíthetünk belőle.

Nekem se ez az első próbálkozásom a fura levélnyelekkel, meg nem is az utolsó. A szezonra van még egy-két tippem, hogyan használjam fel a rebarbarát. Most ez a desszert készült belőle, ami igazából nem egy nagy trouvaille, egy pórias tejberizst próbáltam kicsit megreformálni és feldobni.

rebarbaraHozzávalók:

10 dkg Arborio rizs
2 dl tej
egy kis doboz kókusztej (2 dl)
2 dl tejszín
cukor ízlés szerint, nekem úgy 6-8 dkg
egy késhegynyi őrölt kardamom
egy teáskanál vaníliakivonat
4 szál rebarbara meghámozva, darabokra vágva
a rebarbara édesítésére szintén ízlés szerinti mennyiségű cukor

Elkészítés:

A rizst átöblítettem, majd odatettem a tejben főni. Miután azt akartam, hogy a végeredmény krémes legyen, kevergettem, hogy a keményítő kioldódjon a rizsből. Amikor a tejet felszívta, hozzáadtam a kókusztejet is, ezzel is főztem, kevergettem, egészen addig, amíg puha nem lett a rizs. Ekkor hozzáadtam a cukrot, a vaníliát és a kardamomot. Kihűtöttem, közben pedig keményre vertem a tejszínt, majd a hideg rizst lazítottam vele. Egy másik edényben közben egy evőkanál víz aláöntésével puhára pároltam a rebarbarát. Kis hősünk nagyon cseles jószág, ugyanis képes egy pillanat alatt péppé főni, ha lankad a figyelmünk, úgyhogy azt ajánlom, hogy amikor az edénybe öntjük, egyrészt tényleg csak egy kanál vizet adjunk alá, hogy rögtön az elején ne égjen le, másrészt óvatosan kavargassuk, adjuk hozzá a cukrot, és amint elkezd a rebarbara áttetszővé válni, kóstoljuk meg - igen savanyú lesz -, és ha az érezzük, hogy nem kőkemény már, akár el is zárhatjuk alatta a tüzet.

Tálaláskor tegyük üvegpohárba/kehelybe/tálkába a rizst, és halmozzuk rá a rebarbarát. Díszíthetjük eperrel.

Forrás: http://fakanal.freeblog.hu

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

„Anyaként már csak árnyéka vagyok önmagamnak” - Őszinte TikTok-videók arról, hogyan változik meg egy nő a szülés után

Egyre több anya mutatja meg a TikTokon, mennyivel másabb volt az élete - és külseje - a gyerekvállalás előtt. A 30 virális videóval illusztrált trend kendőzetlenül tárja fel: anyának lenni gyönyörű, de sok nő közben elveszíti önmagát.

Meghalt a 11 éves kisfiú, akit fürdés közben agyevő amőba fertőzött meg

Tragikus véget ért a kórházi kezelése annak a 11 éves szlovákiai kisfiúnak, akit egy párkányi fürdőben fertőzhetett meg a rendkívül ritka és szinte mindig halálos kórokozó, az agyevő amőba. A Naegleria fowleri nevű egysejtű ellen nincs biztos gyógymód - a fiú több napos küzdelem után hunyt el.

Lövöldözés Grazban: kilenc halott egy iskolai támadásban, a támadó is áldozatul esett

Iskolai tragédia rázta meg kedden Graz városát: egy volt diák lövöldözni kezdett a BORG iskolában. A támadásban kilencen vesztették életüket, köztük maga az elkövető is. A helyszínre érkező mentőegységek és rendőrök órákig dolgoztak a káoszban.

Krónikus betegségben is javíthatja az életkilátásokat a mozgás

A rendszeres testmozgással kapcsolatban az elmúlt évtizedek nagy epidemiológiai és klinikai vizsgálatai elegendő bizonyítékát adták annak, hogy hatékonyan alkalmazható nem csupán a betegségek megelőzésében, de a terápia részeként, akár krónikus betegeknél is - mondja dr. Vágó Hajnalka, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika Sportorvostan és Kardiológiai Tanszékének professzora.

Ingyenes hétvégével nyit a Lupa

Idén immár 10. alkalommal nyitja meg kapuit az ország legnagyobb, természetes vizű strandja, a Lupa Beach. A május 30-án induló nyitóhétvégén nem kell belépőt fizetni, mi több, pénteken, szombaton és vasárnap is nappali bulikkal és gyermekfoglalkozásokkal melegíthetünk be az idei strandszezonra.

© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
ADATVÉDELMI BEÁLLÍTÁSOK
A szerkesztő ajánlja