SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Aloe Vera, az egészség forrása

Csilla [cikkei] - 2004-06-13
"...Négy növény van, mely az emberi élet számára elengedhetetlen: a búza, a szőlő, az oliva és az aloé.
Az első táplál, a második megörvendezteti a szívet, a harmadik harmóniát szervez, a negyedik egészségessé tesz."
(Kolombusz Kristóf)
Aloe Vera, az egészség forrása

Az Aloe Verát sokan kaktusznak gondolják, pedig valójában a liliomfélék családjába tartozó gyógynövény. Sok fajtája közül egyedül az Aloe Barbadensis Millert dolgozzák fel kozmetikai termékek és táplálék-kiegészítő italok és tabletták készítésére. Ebben a fajta Aloe Verában ugyanis semmiféle ártalmas anyag nincs, tehát nem csak bőrünkre kenhetjük, de gond nélkül ehetjük-ihatjuk.

Az Aloe Verát a négy közismerten jótékony tulajdonsága miatt kedvelik: gyulladáscsökkentő, regeneráló, antibiotikus és gombaölő.

Fontos megjegyezni, hogy nem gyógyszerről, de még csak nem is csodaszerről van szó, csupán egy csodálatos hatású növényről, amelynek egyik fő hatása, hogy mozgósítja szervezetünk szunnyadó energiatartalékait.

Napjainkban az Egyesült Államokban, Mexikóban és a karib-tengeri térségben található Aloe Vera-ültetvények területe meghaladja az 500.000 hektárt, ami kifogyhatatlan ellátási forrást jelent. (Még légifolyosó sincs az ültetvények felett, hogy az Aloe Vera tisztaságát semmi se veszélyeztesse.)  S hogy milyen régi növényről van szó, mi sem bizonyítja jobban, hogy már Hippokratész így írt róla egyik tankönyvében: "a hajat ismét kinöveszti, daganatokat gyógyít, gyomorbajban segít." A legenda szerint Nagy Sándor a Szokotra szigetének meghódításáért csatát vívott, hogy megszerezhesse az Aloe-t, melyről azt tartották akkoriban, hogy sebezhetetlenné teszi a harcosokat.

Nem is csoda! Összetevői közt jótékony hatású ligninek, szapoinok, antrakinok, vitaminok (B1,B2,B3,B6,B12,C,E,Kolin), 20-féle ásványi elem (kálcium, foszfor, kálium, vas, nátrium, klór, mangán, magnézium, réz, króm, cink), mono- és poliszacharidok, esszenciális aminosavak, köztük 8 esszenciális (=az ember számára nélkülözhetetlen, mert vagy egyáltalán nem tudja szintetizálni, vagy csak olyan kis mértékben, amely nem fedezi a szükségleteket), szekunder aminosavak, kirívóan magas enzintartalom (92 féle!).

Néhány kiemelt jótékony hatása:

külsőleg alkalmazva: mindenféle égési sebek kezelésére, ugyanis regenerálja a sugarak által okozott szövetsérüléseket (ezért is alkalmazzák kiváló eredménnyel sugárkezeléseket követően); továbbá fertőtlenítésre és a sebgyógyulás gyorsítására, elősegítésére (pl. horzsolások varosodás nélkül gyógyulnak, vékony rózsaszín új bőr képződésével). Ahogy mondani szokták, az Aloe Vera a bőr folyékony elsősegélyládája, hisz a felsoroltakon túl herpeszre, kiütésekre, pikkelysömörre, ekcémára, gombás fertőzésekre, lázhólyagok kezelésére, rovarcsípésekre és allergiákra  is hatásos.



belsőleg alkalmazva: a belek kiváló regenerátora, segíti az emésztést, segíti a gyomorfekély megelőzését, aktiválja a vér- és nyirokkeringést, a vese-, máj- és epehólyag funkciókat és enyhíti az ízületi gyulladásos és reumás fájdalmakat.

 Jómagam már évek óta hallottam Aloe Vera-rajongók odaadó ömlengését a termékek nagyszerű hatásáról, s ahhoz képest, hogy nem gyógyszerről, csupán egy gyógynövényből készült táplálék-kiegészítőről van szó, csodával határos gyógyulásokról (kemoterápiás kezelést követően is megőrzött hajállományról, gyógyszeres súlyosságú cukorbetegség gyógyulásáról, fiatalkori csontritkulás megállításáról) hallottam, szkepticizmusom és az MLM-formában terjesztett termékekkel szembeni ellenérzésem még azt sem engedte meg, hogy legalább egy kicsit komolyan vegyem, és egy próbát tegyek.

Aztán történt valami:

egy szintén kisbabás anyuka ismerősömön láttam, hogy pár hét alatt teljesen megváltozott, átalakult. Nem tudtam szó nélkül megállni, megkérdeztem, mitől e csodás változás. Halkan, szerényen jegyezte meg, hogy az FLP Aloe Vera termékeit fogyasztja, elsősorban a natur gélt, és azóta valóban szárnyakat kapott. Nekem is kellettek szárnyak, méghozzá nem energiaital, sem pedig valamelyik szintetikus vitaminkészítmény által. Kértem, hogy meséljen róla, kíváncsi voltam, mi is ez az egész. Egyre inkább úgy éreztem, hogy ezen termékek közül sok mindenre nekünk is szükségünk lenne.

És elkezdtem inni a natur gélt. Nem telt el egy hét, s az addigi 8-10 órás alvásszükségletem jóformán megfeleződött, és csupán 4-5 órai alvás mellett is a "tavaszi fáradtság" üzemmódból a "kirobbanó formába" programra kapcsoltam át. Sokkal frissebb, fittebb, energikusabb vagyok, a napi 24 óra máris 48-ra bővült. Azonkívül elkezdtem fújni az Aloe First sprayt hajhullásra, krónikus fogínygyulladás betegségemre, gyakran fájó torkomra, begyulladt mandulámra, férjem korpás fejbőrére. Mivel azóta még nem kaptam oda forró tepsihez vagy vasalóhoz, nem vágtam el a kezem és nem csípett meg darázs, így nem tudom, hogy ezekben is olyan hatásos-e, ahogy a papírforma diktálja, de tény, hogy az Aloe Vera fogkrém és az Aloe First spray napi kétszeri használata mellett az évek óta elhúzódó fogínygyulladásom javulni kezdett, már 4-5 nap után nem volt véres a fogkefém fogmosáskor.

Aztán kiosztottam a családom többi tagjának is a neki vásárolt termékeket: férjemnek a többször műtött, gyenge ízületeire a Freedom gélt, édesanyámnak a magas vérnyomására, koleszterinszintjének csökkentésére az Artic Sea-t (amely egy tengeri halak olajából készült tabletta) és a kakukkfüves-fokhagymás Garlic Thyme-ot. Anyósom relatíve magas cukorszintjének csökkentésére, látásának javítására ugyanezt kapta és a Fields of Greent is, a javarészt lucerna- és tarackbúzából készült zöldségtablettát, ami mindenkinek ajánlott, aki táplálkozásából mellőzi a zöldségfogyasztást. Vettünk aloe dezodort, ami -mivel szintén "bio", mint minden aloe termék- nem tartalmaz alumíniumsókat, ami köztudottan a férfi mellrák kialakulásában nagy szerepet játszik. Természetesen a teánkba csakis arizóniai kaktuszmézet teszünk, főként, hogy nemrég az egyik kereskedelmi csatornán volt egy riportműsor arról, hogy a magyar "háziméz", amit adott esetben az országutak szélén lévő akácosokból is(!) gyűjtenek a méhek, ha kis mértékben is, de tartalmaznak káros anyagokat (ólmot stb). Még a biomézek tisztasága sem közelítette meg az arizóniai magaslati fennsíkon élő félsivatagi kipufogóbűz- és növényvédőszer-mentes virágok és növények által táplált méhek mézét. Végül 30 féle Aloe Vera készítményről állapítottuk meg, hogy hasznos lenne számunkra, de csak tizenvalahányra mondtuk azt, hogy muszáj kipróbálnunk.

 Ezekből a 100 %-osan stabilizált és közel 100 %-os koncetrációjú Aloe Verából készült termékek persze nem olcsóak, de vannak emberek, akik tízezreket hagynak a patikákban szintetikus vitaminokra és gyógyhatású készítményekre. Az FLP annyira nem használ szintetikus anyagokat, hogy a natur gélt pl. tőzegáfonyával tartósítja, a tabletták alapanyaga préselt zabkorpa, a kapszulák méhviaszból vannak. S általában, akik sokallják az "egészség árát", azok nem sokallják egyetlen este elsörözgetni a haverokkal az egész havi egészségük árát. Mert minden viszonyítás kérdése: két mozilátogatás áráért egy hónapon át méregteleníthetem magam a natur géllel, hogy reggelente éhgyomorra elfogyasztva a kis "felesemet" mindig fitt, friss és kirobbanó formában legyek. Meg aztán, van ennek még egy pszichológiai vetülete: ha az ember pénzt ad ki az egészségéért, mintha szimbolikusan is kifejezésre juttatná, hogy számára drága az egészség. Akkor már megteszi, hogy a korareggel tisztára mosott bélbolyhaiba, amely így módon hatványozottan képes a tápanyagok felszívására... tehát a méregtelenített emésztőrendszerébe frissen facsart gyümölcslét juttat, vagy legalábbis egy pohár Hohes C-t, nem pedig feketekávét és szalonnás tojásrántottát. Ily módon máris megtette az első lépést az egészséghez vezető úton vagy az egészsége megtartásához vezető úton. (Bevallom, néha bennem is felülkerekedik a szkeptikus énem, hogy vajon valóban ennyire hatásos-e az Aloe Vera, s nem csupán arról van szó, hogy én akarom így érezni magam?! De a napi 4-5 órai alvás és a jó közérzet engem meggyőzött. Persze nem hat mindenkire egyformán... mivel - mint tudjuk - nem is vagyunk egyformák.)

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja