A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Nincs tartós és egészséges fogyás sport nélkül!

Családinet [cikkei] - 2008-03-08
„Nem kell – sőt, szerintem nem is szabad – éhesnek lenni, ahhoz hogy lefogyjunk. Számomra nem létezik diéta, csak egészséges étrend!” – véli a többszörös aerobik világbajnok és életmód szakértő, Katus Attila
Nincs tartós és egészséges fogyás sport nélkül!

Sajnos, sokan nincsenek tisztábban azzal, hogy ha diétázni kezdenek, de mellette nem végeznek rendszeres testmozgást, akkor szervezetük válogatás nélkül felhasználja a zsírt és a fehérjét (vagyis saját izmaikat) energiaként. Ennek következtében testösszetételük a diéta végeztével még rosszabb lesz, az anyagcseréjük jelentős mértékben lassulni fog, ezáltal a diétás program eredményei nem tarthatóak meg hosszútávon.

„Véleményem szerint az a jó fogyókúrás program, ami alatt mindenki  megtanulja, hogy mit, hogyan tolerál a szervezete, mitől fogy és mitől nem, és közben megismeri az alapanyagok fehérje-, zsír-, szénhidráttartalmát és tudatossá teszi a táplálkozását. A cél nem a néhány hetes, hónapos fogyókúra, hanem a normális testsúly megtartása a tudatos táplálkozás által. Mindenki gondoljon úgy a szervezetére, mint egy jól működő autóra. Csak azt az üzemanyagot töltse bele, amire valóban szüksége van!” – véli a szakértő.

Ilyen és ehhez hasonló fontos dolgokat tudhatnak meg a többszörös aerobik világbajnoktól azok, akik ellátogatnak Attila 21 állomásból álló országos  aerobik turnéjának állomásaira.

Attila elmondta: a roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet a sport fontosságára. Míg az Európai Unióban az emberek 30 százaléka, a skandináv országokban 40 százaléka, addig Magyarországon csak közel 10 százalékuk végez rendszeres testmozgást. Ezzel a nagyszabású rendezvénnyel arra törekszik, hogy rendszeres testmozgásra ösztönözze az embereket, hogy felvilágosítást adjon az egészséges életmóddal kapcsolatban és megszüntessen jó pár tévhitet, például a fogyókúrákkal kapcsolatban.

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja