SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A napfény enyhíti az asztmás tüneteket

Családinet [cikkei] - 2006-12-07
A napfény, illetve az UV-sugarak egyéb fajtái csökkentik az asztma kellemetlen tüneteit, egy friss tanulmány közlése szerint.

A napfény enyhíti az asztmás tüneteket

Asztmás betegség során az egyén légúti szöveteinek gyulladásos állapota jön létre. A tünetek emberek millióinak életét keserítik meg világszerte. A páciensek mindennapjaik során légzési nehézségről, mellkasi szorító érzésről, köhögésről, zihálásról számolnak be.

A fenti tünetek az asztmás rohamok során fokozottan jelentkeznek. Rohamra valamely allergénnel, vagy más, a felső légutakat izgató anyaggal történő találkozás alkalmával számíthatnak a betegek. Ilyenkor a tünetek fokozódnak, s a tüdőben bent rekedt levegő kilégzése akadályozottá válik.

Napjainkban az asztma kezelésére szolgáló gyógyszerek számtalan típusa ismert. Ezek a szerek többnyire a gyulladási folyamat megelőzését és csökkentését hivatottak kezelni, illetve fontos szerepet játszanak a légutakat körülölelő simaizom ellazításában. Ausztrál kutatók azonban állítják, az asztma kezelésében az UV-sugárzás is jótékony hatású lehet.

A kutatók egereken végzett laboratóriumi kísérlet során vizsgálták a sugarak légúti- és tüdőgyulladásokra és más asztma-szerű tünetekre gyakorolt hatását. Az eredmények szerint amennyiben az allergénnek való kitételt megelőzte egy 15-30 perces UV-sugárzás, a páciensnél sokkal kisebb mértékben jelentkezett asztmás roham.


A tanulmány továbbá azt is bizonyította, hogy a sugárzás elősegíti olyan sejtek kialakulását, melyek segítenek bizonyos asztma-szerű tünetek kialakulásának megakadályozásában.

A kutatás tehát egyértelműen bizonyítja az UV-sugarak jótékony hatását, melyet az asztmás tünetek gátlásának terén töltenek be. Úgy tűnik a napfény valóban képes elnyomni a szervezet bizonyos természetes immunválaszait, melyek elfojtásával és működési mechanizmusának pontos feltárásával forradalmian új kezelési módszereket vezethetnek be a krónikus betegség kezelésében.

Természetesen további vizsgálatok szükségeltetnek a pontos kezelési mód összeállításához. Fontos az UV-sugarak hatásainak alapos feltárása, hiszen jól tudjuk, bizonyos elemei a bőrrák kialakulásának kockázatát is magukban hordozzák.

A hír alapjául a "Sunlight eases asthma symptoms in mice" cikk szolgált.

Forrás: www.orvostkeresek.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja