SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

"Nem látták el a másfél éves gyerekemet, mert nem vagyok beoltva" - Hova vezet az emberek megosztása aszerint, hogy oltva vannak vagy sem?

Tóth Nikolett [cikkei] - 2021-11-29
Egy édesanya osztotta meg a kálváriáját. Másfél éves kislányára elmondása szerint rá sem néztek az orvosok, miután kiderült, hogy az anya nincs beoltva. Hiába volt időpontjuk és hiába volt rosszul a gyerek, távozniuk kellett a rendelőből. Az oltáspártiság és oltásellenesség közötti feszültség egyre jobban érződik mindenhol. Családok és barátok szakadnak szét azért, mert másképp döntöttek.
"Nem látták el a másfél éves gyerekemet, mert nem vagyok beoltva" - Hova vezet az emberek megosztása aszerint, hogy oltva vannak vagy sem?

Nem látták el a kislányt, mert nem volt beoltva az édesanya

"Az első kérdésük az volt, hogy be vagyok-e oltva" – kezdi mesélni a történteket az édesanya, aki úgy felelt, hogy nem. De azt nem gondolta volna, hogy ebben az esetben nem látják el a másfél éves kislányát, még akkor sem, ha időpontjuk volt és a gyerek rosszul volt. Egyszerűen rájuk csukták az ajtót - mondta el az édesanya.

A közösségi médiában csak úgy záporoztak a kommentek az esetről. Volt, aki szerint felháborító, hogy az orvosok arra esküdtek fel, hogy életet mentsenek, mégsem látják el a kislányt. Mások azonban azon háborodtak fel, hogy az anya hogy lehet ennyire felelőtlen, hogy nem oltatja be magát, vagy ha mindent megtenne a gyerekéért, akkor ezt is meg kellene tennie. De a legtöbb kommentelő abban egyetértett, hogy nem kellene az embereket ennyire megosztani, kettéválasztani, kategorizálni aszerint, hogy be van-e oltva vagy sem.

Megkerestük az ügyben az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetet, azonban egyelőre nem tudtak nyilatkozni: "A beérkezett betegpanasz alapján a kórházban megindult a belső vizsgálat, annak lezárultáig nem áll módunkban nyilatkozni az ügyről" - írták.
 

Nem az oltástól félek, hanem attól, ahogy rám néznek, és ahogy leostobáznak

oltott és oltatlanMircea - See my BEST collection képe a Pixabax-en

Ha nem oltatom be magamat, akkor biztos, hogy kettes voltam biológiából és kémiából - állítják ezt azok, akik megkapták a koronavírus elleni vakcinát. De hihetetlen az is, hogy olyan dolgokban okoskodunk, olyan dolgokról formálunk véleményt, amihez nem értünk, nem tanultuk és azt sem tudjuk, hogy eszik vagy isszák. Hirtelen mindenki víruskutató lett. 

Az egyik ismerősöm mindössze pár hete kapta meg az első oltását. Nem azért oltatott, mert kényszerítették rá. De a környezete végig terrorizálta. Hol azzal, hogy ha nem oltat, akkor meg fog halni. Hol pedig azzal, hogy ha beoltatja magát, akkor a mellékhatásokba fog belehalni. Voltak, akik eltávolodtak tőle, akik egy idő után, miután látták, hogy nem tudják őt meggyőzni, inkább odébb álltak, és nem beszélgettek már vele (a saját kollégái).

De családokon belül is megtörténik ugyanez. Egyik barátnőm anyukája kijelentette: "Nem karácsonyozhat nálunk az, aki nincs beoltva!"

És ennek ő pont ugyanannyira fogja meginni a levét, mint azok, akik nem mehetnek át. Saját maga tiltja el magát a lányától és az unokáitól. Pusztán azért, mert a lánya más döntést hozott, mint ő.


Leostobáznak és gyűlölködnek, és még csak meg sem hallgatnak

Ha bekerülsz egy társaságba oltatlanként, ahol rajtad kívül mindenki be van oltva, akkor azonnal kiközösítenek. Leostobáznak. Gyűlölködnek. Azt mondják, ők akármelyik oltást beadatták volna maguknak és egyáltalán nem érdekli őket, hogy mi van benne.

Ha bekerülsz egy olyan társaságba, ahol pedig csak te vagy az oltott, akkor ugyanez van. Mindenki próbál arról meggyőzni, hogy milyen rossz döntést hoztál, hogy az egész vírus egy kitaláció, hogy egy emberkísérlet zajlik, hogy téged is megvezettek, és hogy nem tudhatod, milyen mellékhatása lesz a vakcinának.

Covid-19

Tumisu képe a Pixabay-en


Oltott és oltatlan közti háború: fájdalmas, hogy idáig jutottunk

Van, aki szerint csak kétféle ember létezik, oltott és oltatlan, akinek minden fekete vagy fehér, és aki meg sem kérdezi, hogy miért döntöttél így vagy úgy (milyen a családi, egészségügyi, stb. helyzeted), hanem azonnal támad, és téged még csak meg sem hallgat, hiszen szentül meg van győződve arról, hogy neki van igaza.

Nem szabadna, hogy ez szétválasszon barátokat, családokat.

Fájdalmas, hogy idáig jutottunk. Hogy mindenki gyűlölködik és nem vesszük észre, hogy a gyűlölet csak gyűlöletet szül.

Indexkép: Depositphotos.com

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja