SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Bécsben már az 5-12 éves gyermekeket is elkezdik beoltani

Németh Noémi [cikkei] - 2021-11-08
A gyermekek beoltásának lehetősége mellett új korlátozások is érvénybe léptek mától.
Bécsben már az 5-12 éves gyermekeket is elkezdik beoltani

Egyre rosszabbak az országos fertőzöttségi statisztikák Ausztriában is, ezért különféle szigorításokat vezettek be Bécsben: mától például csak oltottak és gyógyultak léphetnek be az éttermekbe, vagy vehetnek részt 25 fősnél nagyobb rendezvényeken. Az intézkedéseket Michael Lugwig, Bécs polgármestere jelentette be november 4-én.

A védekezés következő lépéseként lehetővé teszik az 5-12 éves gyermekek beoltását is, akik számára november végéig egy külön oltópontot is kialakítanak.

Az oltáshoz minden esetben a szülők beleegyezése szükséges.

Az Európai Gyógyszerügynökség még nem engedélyezte ennek a korosztálynak a beoltását, így a szülőknek alaposan mérlegelniük kell a kockázatokat és az előnyöket, mielőtt döntenének.

Júniusban kezdődött meg a 12 év feletti gyermekek oltása több országban, Magyarországon június 10-től kezdve lehet időpontot foglalni a 12 évesnél idősebb gyermekek beoltására - jelenleg ez az alsó korhatár.

Olvasd el ezt is: Véletlenül összecserélték az oltásokat: csecsemőknek adtak be koronavírus elleni vakcinát Törökországban

Indexkép:  Depositphotos.com

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja