A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Pedagógusok tiltakoznak a kötelező oltás ellen: szerdára szerveznek demonstrációt

Németh Noémi [cikkei] - 2021-11-16
Szerda este kezd tiltakozásba pedagógusok egy csoportja, de időközben egészségügyi dolgozók és más, kötelező oltást bevezető cégek alkalmazottai is jelezték, hogy csatlakoznának.
Pedagógusok tiltakoznak a kötelező oltás ellen: szerdára szerveznek demonstrációt

Békés demonstráció szerveződik Mohácson november 17-én Együtt a kötelező oltás ellen névvel, eddig 95-en jelezték, hogy részt vesznek az eseményen.

A demonstrációt a pedagógusok kezdeményezték, ezért meghívták a PSZ-t és a PDSZ-t is, mondta el Hetykei Csaba, az esemény egyik szervezője az Indexnek.

Időközben azonban más területeken dolgozók is jelezték, hogy részt vennének a demonstráción, akik számára szintén kötelezővé tették az oltás felvételét.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Gulyás Gergely jelentette be október végén a kormány döntését, melynek értelmében a munkaadók előírhatják a koronavírus elleni védőoltást a munkavégzés feltételeként, ha a dolgozók biztonsága ezt kívánja. Ezt az állam mint munkaadó is érvényesíteni fogja, az önkormányzatoknál pedig a polgármester dönthet az oltás előírásáról - tette hozzá.

Olvasd el ezt is: 

Jelenleg komoly pedagógushiány áll fenn az országban - félő, hogy a kötelező oltás miatt még többen hagyják majd el a pályát, esetleg olyan magán- vagy egyházi fenntartású iskolákban folytatják majd a munkát, ahol nem elvárás az oltás felvétele.

Olvasd el ezt is:

Indexkép: MTI / Bús Csaba

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja