SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Oltás nélkül nem kezdhetik meg tanulmányaikat a Semmelweis Egyetem hallgatói

Németh Noémi [cikkei] - 2021-09-13
Újabb közlemény jelent meg pár napja a Semmelweis Egyetem honlapján. Az egyetem vezetése szerint az elsősök fogalomtételével összeegyeztethetetlen, ha veszélyeztetik kiszolgáltatott embertársaikat azzal, hogy nem oltatják be magukat.
Oltás nélkül nem kezdhetik meg tanulmányaikat a Semmelweis Egyetem hallgatói

"Azok a hallgatók, akik valós, szakorvosi véleménnyel igazolt egészségügyi indok nélkül utasítják el az oltást, beiratkozhatnak a Semmelweis Egyetemre, de nem kezdhetik meg tanulmányaikat" - olvasható a közleményben. 

Mivel a hallgatók a gyakorlati órák során beteg és sérült emberek mellett tanulnak, az ő védelmük szempontjából (is) szükséges a tanulók beoltása. Mint mondják: "nem megengedhető és az elsősök fogadalomtételével összeegyeztethetetlen, ha veszélyeztetik kiszolgáltatott embertársaikat azzal, hogy nem tesznek meg mindent saját és környezetük védelme érdekében".

Az egyetem bejelentette azt is, hogy 5 naponta ingyenesen végzik el az antigéntesztet azokon a hallgatókon, akik megalapozott egészségügyi oknál fogva nem élnek az oltás lehetőségével.

Szeptember elején derült ki, hogy egyes kollégiumok nem fogadják azokat a diákokat, akik nincsenek beoltva - ezt követte a mostani szigorítás, mely szerint a SOTE hallgató még a tanulmányaikat sem kezdhetik meg az oltás hiányában.

Eközben más egyetemeken egyéb szigorításokat vezetnek be éppen: a Pécsi Tudományegyetemen például mától kötelező a maszkviselés. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szintén maszkot kell viselni - jelentették be szeptember 13-án. Szerbiában mától minden iskolában közelezővé vált a maszkviselés az egészségügyi minisztérium mai döntése alapján. A hazai statisztikák a hétvégi összesítés után: 5 millió 841 ezer a beoltott, 873 az új fertőzött, és elhunyt 12 beteg - olvasaható a koronavirus.gov.hu oldalán.

Indexkép: Depositphotos.com

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja