A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Más babáját vitték haza a kórházból: összecseréltek két újszülöttet egy hazai szülészeten

Németh Noémi [cikkei] - 2021-09-12
Éppen hazaértek a szülők gyermekükkel, amikor felhívta őket a kórház, és olyat mondtak nekik, amire egy szülő sem készülhet fel: a csecsemő, akit hazavittek, nem is az övék.
Más babáját vitték haza a kórházból: összecseréltek két újszülöttet egy hazai szülészeten

A szülők sem vették észre a hódmezővásárhelyi kórházban történt hibát - írja a Szeged365.hu.

"Pont, amikor betoppantunk, ránk telefonált a kórház, hogy a fiunk, Dajka Zoltán Noel ott van bent, náluk. Érdekesnek találtuk, mert ugye mi már hazahoztunk egy gyereket. Mondták, hogy ellenőrizzük a baba csuklóján lévő karszalagot a gyermek születési adataival, amit megnéztünk, és tényleg rá volt írva egy másik név. Szikrázott a szemem, amikor megláttam" - mesélte el az egyik édesapa.

A cserét a szülők sem vették észre: mint elmondták, nagyon hasonlított egymásra a két baba - mindkettejük orrát hasonló pöttyök tarkították.

A telefonhívás után azonnal taxit hívtak, amire 30 percet kellett várniuk - az apa elmondása szerint ez életük leghosszabb fél órája volt. Gyermekük szerencsére még a kórházban volt - ha már a másik szülőpár is hazaindult volna az elcserélt babával, nekik Makóról kellett volna visszafordulniuk.

A szülők végül visszacserélték a babákat, és mindenki épségben, egészségesen térhetett haza otthonába. A kórház bocsánatkérő levelet fog küldeni a két családnak - a Szeged365.hu kérdéseire egyelőre nem reagáltak.

Indexkép: Depositphotos.com

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja