SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

"5 pici gyermeke elbúcsúzott tőle"- Édesapjuk belehalt a koronavírusba, az anya 5 gyerekkel maradt egyedül

Tóth Nikolett [cikkei] - 2021-04-14
Nincsenek szavak arra, mit érezhet most az édesanya, és 5 gyermeke. Az édesapát április 14-én, szerdán temetik. A tragédia miatt az anyagi helyzetük is nehézzé vált, több hitelük is van, de a mindennapi megélhetés is gondot okoz. Az Anyák az Anyákért Alapítvány arra kéri az embereket, hogy aki tud, segítsen a családon.
"5 pici gyermeke elbúcsúzott tőle"- Édesapjuk belehalt a koronavírusba, az anya 5 gyerekkel maradt egyedül

„Édesanya vagyok, és 2021. március 20-a óta özvegy.”

Ezzel a mondattal kezdi az édesanya a posztját, amit az Anyák az Anyákért Alapítvány Facebook-oldalán keresztül írt le. 16 évig voltak házasok, a környezetükben mindenki azt mondta, sugárzik a szeretet rajtuk, szoros egységet alkottak ők heten. Az 55 éves Pest megyei férfi postásként dolgozott, a környéken rengetegen ismerték és szerették. A fotókon is látszik, hogy az édesapa nagyon családcentrikus volt. Néhány nap leforgása alatt azonban felfoghatatlan tragédia történt.

”Férjem lázas lett és több napig ez nem is változott sajnos. Amikor már se enni-se inni nem tudott, se felkelni az ágyból, szaporán vette a levegőt, kihívtuk a mentőt. 5 pici gyermeke elbúcsúzott tőle (2, 4, 6, 7 és 9 évesek) és bevitték a kórházba.”

Az édesanya azt írja, férjénél középsúlyos kétoldali tüdőgyulladást állapítottak meg, és hiába kapott oxigént, egyre rosszabbul lett, ezért intenzív osztályra került.

”2 nap után lélegeztetőgépre tették, majd bemehettem hozzá elbúcsúzni. 10 perc volt az egész, hozzá sem érhettem, már beszélni sem beszélhettem vele, mert mély altatásban volt. 5 nap elteltével hívtak éjszaka, hogy miután már csak pár százalékos ép tüdőszövete maradt, és a szervekhez nem jutott oxigén, előbb a veséi álltak le, dializálták, aztán a keringése omlott össze az oxigénhiányos állapottól. Itt hagyott bennünket.”

Mindeközben az édesanya is küzdött a betegséggel otthon, mialatt az 5 gyerekéről is gondoskodnia kellett.

”Amikor a kórházba bementem intézni, amit kellett, az ápoló kérdezte, hogy ugye 5 gyerek várta apát haza. Bólintottam, elfogytak a szavak és megállíthatatlanul sírtunk mindketten. Sok erőt kívántak és látszott, hogy valóban együtt éreztek velem, velünk.

Itt maradtunk az 5 gyermekem, és én.”

Az édesanyának és a gyerekeknek fel kell dolgozniuk a feldolgozhatatlant: a szerető férj és édesapa már nem jön haza többé. Hatalmas lelki teher ez mindegyikőjüknek, de az édesanyában az tartja a lelket, hogy a gyerekei miatt túl kell élnie ezt az időszakot, miattuk nem roppanhat össze, nem adhatja fel.

Almádi Zsuzsanna, az Anyák az Anyákért Alapítvány elnöke folyamatosan tartja a kapcsolatot a családdal. Azt mondja, az édesanya rendkívül erős. A temetés április 14-én, szerdán lesz, mind az 5 gyerek részt vesz rajta.

”Minél közelebb vannak a temetéshez, annál nagyobb a félelem, hogy hogy fog lezajlani ez az egész, hogy fogja bírni az édesanya. Nem egyszerűek ezek a napok, eddig sem voltak egyszerűek, de a temetést, azt túl kell élni.” – mondja Almádi Zsuzsanna.

A legkisebb gyerek 2 éves, a legidősebb pedig 9. Az alapítvány elnöke azt mondja, a gyerekek még fel sem fogják a történteket. Mint mondja, a temetés lesz a vízválasztó, onnantól kezdődhet majd a gyász feldolgozása.

”Van gyászterapeutánk, aki már felajánlotta a segítségét, hogy segítenék a családot. Jövő hét közepén fogunk majd erről egyeztetni. Az édesapa egyébként szombaton lenne 56 éves. Tehát ezek a napok különösen nehezek a család számára.” – árulja el Almádi Zsuzsanna.

Hozzáteszi, hogy az édesanya a tragédia óta továbbra is folyamatosan dolgozik, több helyen takarít, miközben ellátja a gyerekeket. Egyébként magas iskolázottságú, ezt a munkát azért vállalta, mert rugalmas munkabeosztású, és tudja a gyerekek mellett csinálni.

Almádi Zsuzsanna, az Anyák az Anyákért Alapítvány elnöke a Családinetnek azt mondta, a családnak nagy szüksége lenne az anyagi támogatásra.

”Az anyagi segítség lenne nekik a legfontosabb, mert az apuka jövedelme teljes mértékben kiesett és a családnak több hitele is van, amit fizetni kell. Ezen felül, a mindennapi megélhetéshez is szükségük lenne kiegészítésre. Mindenképpen az anyagi kisegítés lenne a legfontosabb, hiszen azt az édesanya arra költi, amire szükségük van, de természetesen élelmiszercsomagnak is örülnek.”

Az alapítvány azt kéri, hogy aki tud, az segítsen a családon. Sok kicsi ugyanis sokra megy.

Anyák az Anyákért Alapítvány

MagNet Bank 16200120-18534991

Ha külföldről utalnál:

SWIFT: HBWEHUHB

IBAN: HU 61 1620 0120 1853 4991 0000 0000

A közleménybe írjátok be: Egyedül, 5 picivel projekt

 

Anyák az Anyákért Alapítvány munkáját pedig az 1% felajánlásával lehet segíteni.

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

A Fenntarthatósági Témahét alkalmából "Kukába az élelmiszerpazarlással" címmel indít plakáttervező pályázatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja. Az április 25-től június 21-ig tartó pályázat során olyan műveket várnak, amelyek figyelemfelkeltő módon szemléltetik az élelmiszerpazarlás problémakörét, hangsúlyozva a fogyasztók egyéni felelősségét. A legérdekesebb alkotások készítőit értékes nyereményekkel díjazzák, valamint műveik a tervek szerint oktatási intézményekben jelennek majd meg országszerte a következő tanévtől.
Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

A diák súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
A szerkesztő ajánlja