SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Rendezd át lakásod Feng shuival!

Családinet [cikkei] - 2010-07-07
Otthonod lelked lakhelye is, ezért fontos, hogy jól érezze magát benne. Avagy: személyiség a négy fal között.
Rendezd át lakásod Feng shuival!

A pince: a múlt gyökerei.
Azok a dolgok, melyeket házad legalsó szintjén raktározol, szoros kapcsolatban állnak gyökereiddel, élettörténeteddel, rokonaiddal. Akinek sok selejtezésre váró kacat halmozódik fel a pincéjében, gyakran megoldatlan problémát hordozó kapcsolatban áll szüleivel, nagyszüleivel, testvéreivel, stb. Ha van olyan tárgyad, ami valamikor hasznos volt számodra, de évek óta nem használod, és mégsem akarod eldobni, az ártalmas, mert nem enged el a múltadtól. A sok lim-lom teherként nehezedik a lelkedre.

Tipp: a pincédben azokat a holmikat helyezd el, melyeket legalább egyszer használsz az év során! Lakásod legalsó szintje legyen ésszerűen, átláthatóan berendezett tárolóhely! Minden tárgyat úgy helyezz el benne, hogy közvetlenül elérhető legyen, pl., ne kelljen három sor dobozt leszedned, ha elő szeretnéd venni a korcsolyát! Lényeges, hogy jó világítással legyen ellátva a helyiség! A sötét sarkokat tisztítsd meg a portól és pókhálótól! Az alagsorban nem célszerű ruhákat tárolni, mert a nedvesség miatt kellemetlen szagot vesznek fel. Tapasztalatok szerint, aki kitakarítja, tisztán tartja, és szellőzteti a pincéjét, az hihetetlen elánnal tudja kezelni rendezetlen kapcsolatait a rokonaival.
 

A padlás: pillantás a jövőbe.
Lakásod legfelső szintje irányítótoronyként szimbolizálja, mennyire vagy nyitott a jövőd felé. Szabadítsd meg tetőteredet az elhordott ruháktól, régi játékszerektől, szuvenírektől! A selejtezés során bizonyára fogsz találni néhány igazán mutatós emléktárgyat, amit vissza tudsz vinni a lakásodba. A legjobb, ha olyanokat tartasz meg, amelyek megvalósítani kívánt álmaidra, terveidre emlékeztetnek téged. A többi mehet kifele nyugodtan.

Tipp: sok ember ilyenkor fedezi fel, milyen jól be lehetne építeni a tetőteret. Lelki szempontokat figyelembe véve egy hely „ott a magasban” kiváló helyszíne lehet a kreatív tevékenységeknek (írás, festés, barkácsolás, szabás-varrás), de otthoni irodának sem utolsó.
 

A bejárat: megmutatja, hogyan viszonyulsz másokhoz.
A belépő személy elé táruló látvánnyal tudsz hatni a másik emberre.

Tipp: egyszer lépj be úgy az otthonodba, mintha egy idegen lennél, lehetőleg egy másik személy kabátja legyen rajtad! Rögtön fel fognak tűnni neked olyan dolgok, amiket eddig észre sem vettél a napi taposómalomban. Pl. egy olvashatatlan névtábla, széthagyott cipők, tele tömött gardrób. Figyelj rá, hogy az ajtódat teljesen ki lehessen tárni! Egy hívogatóan, barátságosan berendezett folyosó, előtér segít neked, hogy új barátokra találj, és magad is szívesebben lépsz be egy fárasztó nap után a lakásba.
 

A nappali: az önkifejezés színtere.
A lakásnak az a tere, ahol a legtöbbet tartózkodunk, mindig is több volt, mint pusztán egy bizonyos célt szolgáló helyiség. A nagyszoba a lakás névjegye. Itt tudsz adni másoknak magadból. Otthonodnak ez a pontja kicsit olyan is, mint egy színházterem, - előadásokat rendezel benne barátaidnak. Egy patika-tisztasággal berendezett tér éppoly kerülendő, mint egy piszokban elsüllyedő káoszhalmaz.

Tipp: érdemes a szobában berendezned egy attraktív „középpontot”, mely körül szívesen gyülekeznek családtagjaid, ismerőseid. Akinél a TV áll középen, annak célszerű lenne egy kerekes tv-állványt venni, vagy takarja el, mondjuk egy térelválasztóval. Mivel a nappalit gyakran használjátok az esti órákban, ezért jelentős szerepe van a megvilágításnak is. A plafonról lelógó lámpák nem fognak barátságos hangulatot kölcsönözni a térnek. Jót tesz a közérzetednek, ha több, tompább fényű világítótestet helyezel el egy ülő ember fejmagasságában. A meghitt hangulatot kényelmes ülőbútorokkal is tudod fokozni, így igazán jól fogják érezni magukat vendégeid. Ha közel vagy az ötvenhez, nem árt, ha a heverő, vagy fotel nem túl puha és nincs nagyon közel a talajhoz.
 

A padló: az életszínvonal barométere.
Tapasztalatok szerint, ha a padló mindenfélével túlzsúfolt, egyes részeket, sarkokat nem is lehet megközelíteni a lakásban, akkor bizonyára anyagi gondjai vannak a tulajdonosnak. A burkolat jellege és a rendelkezésre álló szabad mozgástér mennyisége következtetni engednek a lakók életszínvonalára.

Tipp: a lomtalanítást mindig a padlóval kezdd! Az építészek ezt „nyitásnak”, nevezik, azt jelenti, hogy minden pontot tegyél hozzáférhetővé a lakásban! Igen fontos, hogy ezután alaposan tisztítsd meg az elkoszolódott padlófelületeket, elpiszkolódott sarkokat! Amennyiben szükséges, szerezz be új tároló bútorokat! Lehetőleg számold fel a sokfelé húzódó elektromos kábeleket, javítsd ki a megsérült padlófelületet!
 

Ruhásszekrény: a külsőd záloga.
Egy átlagos szekrény tartalmát tekintve kb. a holmik 30%-át mossák, vasalják, hordják, szeretik. A többiek valamiféle csodára várnak: a régimódi zakók egyszer majd divatba jönnek, a pölyhös pulóver szálai ismét kisimulnak.

Tipp: szabadulj meg azoktól a ruhadaraboktól, amelyeket kihíztál! Aligha van realitása annak, ha azt gondolod, „úgyis belefogyok”. Add oda a rád kicsi ruhákat valakinek és vegyél magadnak olyan cuccokat, amelyekben tényleg jól érzed magad! Ne úgy viszonyulj a hasadhoz, hogy:„gyűlöllek, tűnj el!”, inkább szólj így a testedhez: „csodálatos, hogy annyi éven át hordoztad a lelkem. Hálából most csúcsformába hozlak téged.” Ez a gondolkodásmód sokkal jobban motivál a változásra.
 

A fürdőszoba: itt indul a nap, itt születnek a legjobb ötletek.
Amikor felkelsz, örömmel indulsz el a fürdőszoba felé? Ha nem, akkor változtatnod kell valamin és sokkal több pozitív érzéssel, és örömmel fogod kezdeni a napot!

Tipp: dugd el a szekrénybe az összes flakont, tubust, meg a többi szokásos fürdőszobai kelléket! A korareggeli időszakban csak arra essen a pillantásod, amit kedvelsz. Állíts egy cserép virágot az ablakba, vagy a pultra. Akár egy olyan szobrot, figurát is elhelyezhetsz a fürdőszobába, ami eddig a nappaliban állt és eddig kiesett a látóteredből. Olcsón megúszod a felújítást, ha szép színű törölközőket és hozzájuk illő puha szőnyeget teszel ki.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja