SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Sorozatos rekord eredmények a Richter Egészségvárosban

Családinet [cikkei] - 2009-09-29
A Balassa János Kórház számára gyűjtöttek a szekszárdiak szeptember 26-án, szombaton a Richter Gedeon gyógyszercég által szervezett Egészségváros programsorozat újabb állomásán. A résztvevők ingyenes szűrővizsgálatok elvégeztetésével, előadások, tanácsadások meghallgatásával növelték a Richter által a kórház számára felajánlott összeget, a nap végén így összesen 4.531.900 forinttal gazdagodott az intézmény, mely az Egészségváros történetében újabb rekord összeg.
Sorozatos rekord eredmények a Richter Egészségvárosban

Változatos programok mellett többféle szűrésen és egészségügyi tanácsadáson vett részt szeptember 26-án az a több mint háromezer ember, akik kilátogattak a Richter Egészségváros szekszárdi rendezvényére. A családi nap szórakoztató programjai mellett folyamatosan magas volt az érdeklődés a szűrősátraknál, az előadásokon, emellett különösen népszerű volt a dietetikus és a gyógytorna tanácsadás és a gyógytorna gyakorlatok. A szekszárdiak a fitnesz eszközök kipróbálásában és az aerobic tornákon való részvételben is jeleskedtek, amely jelentős mértékben megnövelte az adomány összegét. A lakosok igen aktív és tudatos részvételének köszönhetően az előző héten Veszprémben beállított adományrekordot sikerült megdönteniük.

Az Egészségváros szekszárdi állomásán közel kétezer szűrést végeztek el a szakemberek. A szűrésen résztvevők közel felénél mértek magas koleszterinszintet, ebből öt esetben rendkívül magas értéket. A vérnyomása a résztvevők 40 százalékának volt magas, 15 esetben rendkívül magas. E két vizsgálat különös jelentőséggel bír hazánkban, hiszen minden második ember szív és érrendszeri megbetegedésben hal meg.
Több százan vettek részt a csontsűrűség-mérésen is, a szakemberek egyharmaduknál figyelmeztető értékeket találtak. A betegség elsősorban a nőket, illetve a 45-50 éves korosztályt érinti.
A prosztatarák a férfiak daganatos halálozásának első három leggyakoribb oka között szerepel, ezért az ingyenes prosztata (PSA) szűrővizsgálaton szintén sokan, több mint háromszázan vettek részt, a szűrésen részt vevők 10 százaléknál figyelmeztető eredményt mértek, 4 esetnél azonnali orvosi beavatkozás indokolt. A figyelmeztető eredmények, illetve magas értékek esetében személyre szabott tanácsadás keretében hívták fel a szakemberek az érintettek figyelmét a további teendők illetve szakorvosi vizsgálatok elvégeztetésére.
Kígyózó sorok álltak a bőrgyógyászati szűrősátor előtt is. A szakemberek a nap folyamán 32 esetben tanácsolták bőrgomba miatt, hogy szakrendelésen végeztessen további ellenőrzést a páciens.
A szűrővizsgálatok mellett az Egészségvárosba ellátogatóknak lehetőségük nyílt meghallgatni a szakemberek előadásait is sokakat érintő betegségekkel kapcsolatban, valamint személyre szabott javaslatokat kaphattak a szakorvosoktól a tanácsadó sátrakban. A szekszárdi lakosok érdeklődése az előadások és a tanácsadások iránt is kiemelkedően magas volt.


Az eredményeket összegezve elmondható, hogy a szekszárdiak többsége tudatosan él és fontosnak tartja a szűrővizsgálatokat, a megelőzést, ahogy az UKSE Szekszárd ’96 kézilabdacsapat játékosai is, akik csapatostul mentek el az Egészségvárosba és végeztettek el egy-egy szűrést. Rudolf Péter, a kampány védnöke, Jaksity Kata, a rendezvény háziasszonya és Katus Attila aerobic bajnok is éltek a lehetőséggel és ellátogattak egy-egy szűrősátorba a nap folyamán.

Az egészségügyi prevenciós szemlélet megismertetése, az egyéni felelősségvállalás hangsúlyozása érdekében indult Richter Egészségváros rendezvényén a saját egészségük mellett a közösségért is tehettek a résztvevők. A Richter a program keretében 2.000.000 forint alapadományt ajánlott fel a Balassa János Kórház számára, amelyet minden elvégzett szűrés, tanácsadás, végighallgatott előadás további forintokkal növelt. A nap végén így Dr. Muth Lajos, a Tolna Megyei Önkormányzat Balassa János Kórházának főigazgató főorvosa 4.531.900 forintos adományt vett át, ami a kampány során az eddig a legnagyobb eredmény volt.

Az Egészségváros rendezvénysorozat keretében eddig a kaposváriaknak, a debrecenieknek, a nyíregyháziaknak, a szombathelyieknek és a veszprémieknek volt lehetőségük részt venni a szűréseken, és a Richter hozzájárulásával gazdagítani a helyi egészségügyi intézményt. Kaposvárott a Kaposi Mór Oktató Kórháznak 3.432.800 forintot, Debrecenben a Debreceni Egyetem Orvos-és Egészségtudományi Centrum Onkológiai Klinikájának 3.689.600 forintot, Nyíregyházán a Jósa András Oktató Kórháznak 3.921.000 forintot, Szombathelyen a Markusovszky Kórháznak 3.740.000 forintot, Veszprémben a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórháznak pedig 4.341.100 forintot adományozott a Richter a helyi lakosság összefogásával.

A Richter Egészségváros legközelebb október 03-án Kecskeméten várja a látogatókat. A részletes programról, a kampányhoz kapcsolódó érdekességekről a program teljes ideje alatt a www.egeszsegvaros.hu honlapon olvashatnak bővebben az érdeklődők, javaslataikat vagy észrevételeiket pedig az info@egeszsegvaros.hu címre küldhetik el.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja