SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Mikor a lakberendezőnek megszületik a kisbabája...

Oláh Bernadett [cikkei] - 2009-03-05
Mikor a lakberendezőnek megszületik a nagyok mellett a kisbabája - jelen esetben nekem -, már azon gondolkozik, hogy legkisebb csemetéje vajon hol és miben fog aludni, ha kinövi a kiságyát kb. 2 évesen.
Mikor a lakberendezőnek megszületik a kisbabája...

gyerekszobaBár idő még lenne addig, de muszáj tervezni, alkotni, nem halogatható a dolog, eljött az idő a kicsinek is egy felnőtt méretű ágy behelyezésére a gyermekszobába. És különben is, az 5 éves szeretne egy magas ágyat, amire felmászhat, és ami alatt kuckót hozhat létre magának függönnyel. Adódott a megoldás: picike örökli tőle az ágyát, ő meg kap egy galériaágyat. Mindenki jól jár: az 5 éves Marci mindenképpen, hiszen a nyári szobabővítés után most búvós, mászós ágyat is kap, 4 hónaposom is, mert már most biztos lehet benne, lesz helye a tesó szobájában, és mi is, hiszen így talán Marci az éjszakákat nem vándorlással tölti végre, hanem marad a szobájában.

A terveket tett követte: sógoromat nagyon ügyes kézzel áldotta meg az ég, szabad idejében asztalosmunkákat végez barátjának, nos, ő vállalta az ágy elkészítését. Pozdorjából kértem: hiszen tudtam, ezt a bokorágyat - előző cikkemben már bemutattam - le kell festeni zölddel az élekkel együtt, ez alkalmas rá. Készülhetett volna fenyőből is mint minden nálunk, de ezt én szentségtörésnek gondolom lefesteni, a fenyő úgy szép, ha látszódik a rajzolata, az  erezete, a természetes színe. A pozdorját nem kell élvasalni, fagittel lehet az éleket betömíteni, amik azután festhetők lesznek egyszerű zománcfestékkel. Megfelelő előkezelés után természetesen. Másik nagy előnye a fa mellett az olcsósága, sokunknak ez sem mindegy. Érdes ugyan a pozdorja lapja festés után is, ezt lehet korrigálni csiszolással, de aki szeretné saját keze munkájával megörvendeztetni csemetéjét egy ilyen vagy hasonló bútordarabbal, ez az anyag örömet okozhat könnyen kezelhetőségével.

Tehát elkészült gyermekem galériaágya. Itt két képet mutatok: ilyen volt, ilyen lett. 0,9 m3
gyerekszoba 2,4 m a mérete és 1,5 m magas. Kényelmesen elfér rajta állva is és alatta is. A másik ágy a kicsi lányé lesz, addig meseolvasós ágyként, illetve vendégágyként funkcionál. Fontos, hogy ezen ülve is kényelmesen elférjünk a magas ágy alatt. A képet egy igazi ablakos függöny teszi teljessé, ami a húgom ajándéka. A gyerekek birtokba vették az ágyat alul-felül. A nagyoknak is nagyon tetszik, kérdezik nekik miért nem volt ilyen kicsi korukban. 5 évesem pár napja nem jár ki a szobájából éjszaka. Talán megértette, hogy ő is milyen fontos nekünk, hogy nagyfiú már, vagy egyszerűen csak nem tud lejönni onnan félálomban? :) Jó lenne, ha így maradna ez az állapot, más átalakítást ugyanis már nem tervezek ebben a szobában, hogy jól érezze magát.



Természetesen többféle egyedi ágy is elkészíthető gyermekeinknek. Én dzsungel szobát készítettem nekik, de lehet hasonlóképpen készíteni autóságyat, barbi ágyat, hajós ágyat, űrhajós ágyat, vonat ágyat és még sorolhatnám tovább. Gyermekünk érdeklődése határozhatja meg, milyet készítünk neki.  A szoba festése, tapétázása, szőnyegezése, vagyis dizájnja igazodhat, illetve igazodjon ehhez mindenképpen. A piacon persze fellelhetők kész egyedi ágyak is, de ezek eléggé borsos árúak, bár szépek, lamináltak. Mindenki döntse el maga, melyik lehetőséget választja a megszerzéshez.

Bátran engedjék el fantáziájukat, ha eldöntötték, maguk készítenek gyermeküknek bútorokat. Ha segítségre van szükségük, jelentkezzenek nálam, szívesen tervezek bármit.

Oláh Bernadett


Oláh Bernadett
Lakberendező, Feng Shui szakértő, kínai asztrológus

Elérhetőségeim:
Honlap: http://dettydesign.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

A férfi munka után fáradt, hagyni kell őt enni és pihenni. Akkoriban mindenki így tartotta. Ami pedig a házaséletünket illeti: akkoriban senki sem beszélt arról, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket. Igazából én úgy voltam vele, hogy amikor a férjem kívánta, akkor hagytam magam.
A szerkesztő ajánlja