SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

”Sokan azt mondják, hogy ez könnyű pénz, de nem az” - évente 2500 csecsemőt hordanak ki ukrán béranyák

Tóth Nikolett [cikkei] - 2021-10-31
Magyarországon bűncselekmény, máshol viszont komoly iparág épült rá. A béranyaság ideális választás azoknak, akik meddők, de sok pénzük van. Ugyanakkor nagyon kiszolgáltatott helyzetbe hozza azokat a nőket, akik szegények és sokszor végső elkeseredésükben vállalják, hogy kihordják más gyerekét. Ukrajnában több mint 2500 csecsemőt hordanak ki évente béranyák. De az Egyesült Államok néhány államában is teljesen legális a béranyaság, több hollywood-i sztárnak is így született gyermeke.
”Sokan azt mondják, hogy ez könnyű pénz, de nem az” - évente 2500 csecsemőt hordanak ki ukrán béranyák

Béranyaság: "Ez nem egy könnyű munka"

”Sokan azt mondják, ez könnyű pénz. De szerintem nem az. Ha valaki ki akarja próbálni, csak tessék, senki sem akadályozza meg. Meg fogja látni, hogy ez nem könnyű munka. A terhesség maga a pokol. És a munkát meg kell fizetni" - mondta Olga, aki havi 40 ezer forintot keres pincérnőként, azért pedig, hogy kilenc hónapon át a szíve alatt hordja más gyerekét, 5 millió forintnyi eurót.

Ő is és a videóban szereplő másik nő is Ukrajnában él.

”Nem mondom azt, hogy kihasználnak minket. Senki sem kényszerít, sőt, mi keressük a lehetőséget, mert nagy a verseny. De az igaz, hogy az emberek a borzalmas anyagi helyzetük miatt csinálják ezt" – nyilatkozta a nő a videóban.
 


Rossz anyagi helyzetük miatt vállalják a kilenc hónapon át tartó terhességet. De vajon mennyire lehet ezt munkának felfogni? Milyen érzés, ha kilenc hónapon keresztül egy kis életet hordunk a szívünk alatt, ami bennünk növekszik, fejlődik és a végén egy fájdalmas vagy éppen kevésbé fájdalmas szüléssel végleg véget ér ez a kapocs köztünk és a baba között? Erről senki sem beszél szívesen.
 

Közbeszólt a világjárvány

Keservesen sír egymás mellett 46 csecsemő. Az édesanyjukat várják Ukrajnában. Tavaly azonban közbeszólt a járvány: a kicsik karanténba kényszerültek, az országba ugyanis nem léphettek be a vér szerinti szüleik.
 

Az ukrán klinikákon hiába bánnak jól a babákkal a nővérek, egy édesanya gondoskodását és szeretetét nem tudják pótolni.
 

Virágzó iparág a béranyaság

Ukrajnában azóta lendült fel még jobban az iparág, amióta Thaiföld és India is betiltotta a béranyaságot. Az eljárás során a vér szerinti édesanya petesejtjét ültetik be a béranya méhébe. Az országban a megrendelők harmada kínai, évente pedig nagyjából 2500 csecsemőt hordanak ki béranyák. Ukrajnában körülbelül 15 millió forintba kerül mindez, ami meglehetősen olcsónak számít a magas színvonalú szolgáltatásért cserébe.
 

Sztárok, akiknek béranya hordta ki a gyermekét
 

Kim Kardashian és Kanye West

A harmadik és a negyedik gyermekük is béranya segítségével jött világra, a terhesség ugyanis életveszélyes lett volna Kim Kardashian számára. Mindkét gyereknél ugyanazt a béranyát kérték fel.
 

Lucy Liu

Egyedülállóként, 46 évesen vállalt gyereket béranya segítségével és emiatt sokan támadták. Ő azonban nem foglalkozott a bántásokkal, azt mondta, hogy mindig is erre vágyott az életben és örül, hogy most lehetősége lett rá.
 

Tyra Banks

Az amerikai szupermodell nyíltan beszélt arról, hogy a sikertelen lombikprogram után béranya segítségét kérték a párjával, hogy megszülethessen kisfiuk.
 

Nicole Kidman

Két örökbefogadott gyermeke után ő maga adott életet harmadik gyereküknek 2008-ban. Két évvel később pedig mindenkit meglepett az a hír, hogy béranya segítségével született meg a másik kislánya.
 

Sarah Jessica Parker

A Szex és New York imádott színésznője a sorozat alatt lett várandós első gyermekével. Később szeretett volna még gyereket, de nem tudott teherbe esni, ezért béranya segítségét kérte, így születhettek meg az ikrei is.

Indexkép: Pavel Danilyuk fotója a Pexels oldaláról

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja