SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Fiú lesz vagy lány? - Terhességi babonák és nép megfigyelések

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2018-03-02
A mai nagyszülők a megmondhatói, hogy megvolt annak is a romantikája, amikor a szülés pillanatáig legfeljebb találgatni lehetett, fiú vagy lány fog születni. Természetesen a többség addig sem bírt a kíváncsiságával, és a legváltozatosabb jelekből próbálták kideríteni a születendő gyerek nemét. Ezekből gyűjtöttünk most össze néhányat.
Fiú lesz vagy lány? - Terhességi babonák és nép megfigyelések

Fiú vagy lány lakik a pocakban? Babonák és népi megfigyelések
 

Gyomorégés:

Ha a kismama gyomorégéstől szenved, az azt jelenti, hogy a baba hosszú hajjal fog születni, tehát lány lesz.
 

Jegygyűrűmódszer:

A jegygyűrűt cérnaszálra kell kötni, és a has felett meglengetni. Ha kört ír le, fiúra, ha jobbra-balra himbálózik, lányra számíthatunk. Házasságon kívül gyereket vállalók hátrányban.
 

A has alakja:

Még a 21. század elején is lépten-nyomon belefuthat a kismama olyanokba, akik ez alapján vélik megjósolni a születendő utód nemét. Egyesek szerint a kerek has lányt, a csúcsos fiút rejt. Mások úgy tartják, az alacsonyan hordott has jelenti a fiút, a magasan álló a lányt. Az elmélet továbbfejlesztése szerint ha a kismama széltében is "megnő" terhesen, akkor lányt hord, aki így rabolja el anyukája szépségét. Hogy a hiedelem a mai napig erősen tartja magát, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy sokan már most tudni vélik, Katalin hercegnő lányt vár - mindezt pedig a hasa alakja alapján állapították meg.


Kívánósság:

Az édes ízek (süti, gyümölcs) után sóvárgó anya lányt, a sósat vagy savanyút (fehérjét, húst, kovászos uborkát) kívánó fiút hord a szíve alatt. Ha hol ezt, hol azt kívánja, patthelyzet.
 

Ultrahangfelvétel:

Valóban van némi alapja annak, hogy minél később tudja az orvos megállapítani ultrahangos vizsgálat alapján a gyermek nemét, annál valószínűbb, hogy kislányról van szó. Ezt sokan a lánygyerekek szégyenlősségével magyarázzák, pedig egyszerűen arról van szó, hogy könnyebb egyértelműen észrevenni a fiú nemi szervet, mint annak a hiányát.
 

Reggeli rosszullét:

Az elmélet szerint a lányt váró kismamákat kínozza a nevétől eltérően sajnos a nap akármelyik szakában jó eséllyel fellépő hányinger, hányás. Ennek azonban igen könnyen ellentmondhatnak azok, akik már több, ellenkező nemű gyereknek életet adtak, és az összes terhességüket végigkísérte a rosszullét.

Jót tesz a babának, ha az anya reggeli rosszulléttől szenved? A kutatók érdekes megállapításra jutottak. Olvasd el, milyen szerepe van valójában a reggeli rosszulléteknek, hányingernek, hogyan segít ez a folyamat a babán!
 

Hangulatváltozások:

A szeszélyes kismama lányt vár (feltűnt már, hogy a nehezen elviselhető tüneteket rendszerint a lányokhoz kötik?).
 

Újévi látogatók:

Ha az újév első látogatója férfi, az fiút, ha nő, az lányt jelez előre.
 

Az anya megérzése:

Állítólag egy felmérés szerint az anyák 71 százalékban jól tippelték meg, milyen nemű gyereket várnak. Az adat megbízhatóságát csorbítja, hogy az eredeti kutatást sehol nem találni.
 

Jelek a kispapán:

A leendő apa sem maradhat ki a jóból. Többen esküsznek rá, hogy ha az apa meghízik a gyerekvárás ideje alatt, az fiúra utal.

Indexkép: Pexels - Alicia Zinn

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja