SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A kórház udvarán, a földön szült egy nő Budapesten - nem vették fel a telefont a szülészeten

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-10-06
A Szent Margit Kórház portájára érkezett a kismama a férjével kedden hajnali 4 óra körül. A portáról hiába telefonáltak a szülészetre, nem vették fel a telefont. Ezért úgy döntöttek, elindulnak az udvaron át, de időközben beindult a szülés. A baba és az anyuka is jól vannak.
A kórház udvarán, a földön szült egy nő Budapesten - nem vették fel a telefont a szülészeten

A földön fekve szülte meg kisbabáját 

Mivel nem ért át időben a Szent Margit Kórház portájáról a szülészetre egy kismama, ezért félúton, az intézmény udvarán, a földön fekve hozta világra kisbabáját – írja a Magyar Hang.

A történtekről annyit lehet tudni, hogy kedden hajnali 4-kor érkezett a kismama férjével az ügyeletes óbudai kórház portájához. A pár az agglomerációból indult és jelezte, hogy hamarosan szülni fog, ezért minél hamarabb szeretne eljutni az osztályra. 

A portán készségesen próbáltak nekik segíteni, telefonáltak a szülészetre, de ott nem vették fel a telefont, ezért mindössze egy kerekesszéket tudott felajánlani a biztonsági őr. Ekkor azonban a kismama már ülni sem bírt, így inkább úgy döntöttek, hogy elindulnak gyalog az osztályra, ami a kórházblokk túlsó felén található.


A férj kiabálva rohant segítségért - a kisbaba az aszfalton jött világra

Közben azonban beindult a szülés, ezért az udvaron nem jutottak túl. A kismama férje véres ruhában, kiabálva szaladt, hogy segítséget kérjen, de nem járt sikerrel, így a kisbaba az aszfalton született meg.

A kórház sajtóosztálya megerősítette a Magyar Hang információit.

Mint írták: "2022. október 4-én hajnalban egy kismama párja kíséretében érkezett a Szent Margit Kórházba. Az intézmény több épületből áll, az érintett kismama és párja az utcáról belépve a főbejáraton keresztül, először a B jelű épületbe érkezett és találkozott a portaszolgálattal. A Szülészeti osztály az A épületben található, melynek megközelítése az udvaron keresztül lehetséges. A portáról átirányították az osztályra a kismamát, és telefonon jelezték érkezésüket.

A kismama feltehetően előrehaladott állapotú vajúdása miatt végül nem ért át a másik épületbe, hanem az udvaron, a járdán fekve adott életet gyermekének, miközben kísérője az A épületben a szülőszobára felsietve kért segítséget. Az osztályról érkező egészségügyi személyzet a biztonsági szolgálat munkatársának segítségével a jó általános állapotban lévő szülő nőt és újszülöttjét az osztályra szállította, ott a szakma szabályainak megfelelően ellátták és elhelyezték őket. Anya és újszülöttje is jól vannak."

A Magyar Hang azt is meg szerette volna tudni, hogy történhetett-e személyi mulasztás, illetve létezik-e protokoll a portán jelentkező, szülés előtt álló kismamák fogadására, ezekre a kérdésekre azonban még nem kaptak választ.

Indexkép: Google Maps

Olvasd el ezt is: 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja