A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Biztonsági kamera rögzítette, ahogy egy csecsemőgondozó kegyetlenül bántalmaz egy újszülöttet egy szófiai kórházban

Családinet - 2015-05-01
Letartóztattak egy szófiai szülésznőt, miután kamera rögzítette, ahogy ütlegel, megráz és fojtogat egy 4 napos újszülöttet, amiért az felsírt éjszaka. FIGYELEM! Megrázó felvételek, szigorúan csak erős idegzetűeknek!
Biztonsági kamera rögzítette, ahogy egy csecsemőgondozó kegyetlenül bántalmaz egy újszülöttet egy szófiai kórházban

A szófiai ügyészség egy 4 napos csecsemő elleni gyilkossági kísérlet vádjával tartja fogva Emilia Kovacheva szülésznőt.

A baba 2015. április 14-én, egészségesen jött világra a Sofiamed nevű egyetemi kórházban. Ekkor Emilia Kovacheva bábaként dolgozott a szülészeten.

Április 17-18-ról virradó éjszaka ügyeletet látott el a kórház újszülött osztályán miközben már előtte, nappal is dolgozott.
Mint látható a videón, éjjel 02:00 körül a bába ingerülten jelent meg,amikor a baba felébredt. Megpróbálta visszaaltatni a babát, de amikor nem járt sikerrel, ütlegelni kezdte szegény gyermeket a kezével, és a cumisüvegel több alkalommal. Az ütések a baba fejét és testét érték, majd a nyakánál fojtogatni kezdte. Az eset mintegy másfél órán keresztül folytatódott.

FIGYELEM! A VIDEO ERŐSZAKOT TARTALMAZ! MEGTEKINTÉS CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE!

 

Reggel a szülészorvos észrevette, hogy a baba nincs jól, estére állapota súlyosra fordult. Április 18-án 20:30-kor átszállították a „Tokuda” kórházba, ahol gyermek idegsebész és neonatológus szakorvosokból álló csapat vette át a kezelést, akik külső tárgy okozta traumát, duzzanatot és vérzést diagnosztizáltak a baba agyában. Miután az egyéb lehetséges okokat kizárták, megállapították, hogy verés történt és értesítették a rendőrséget.

21-én a rendőrség megkezdte a nyomozást, amiben a kórház teljes mértékben együttműködött.

A kórház igazgatója szerint korábban nem volt probléma Emilia Kovacheva szakértelmével, nagy tapasztalattal és kifogástalan szakmai múlttal rendelkezett. Ő sem tudja megmagyarázni magának, mi lehetett az oka a brutális viselkedésnek. „Nem tudom mi volt ez az agresszió efelé az ártatlan pici lény felé, ezt pszichológusok fogják eldönteni” – mondta Dr Penkov, hozzátéve, hogy egy ilyen dolgot mindenképp meg kell torolni.

A kórház belső vizsgálatot rendelt el, a nőt elbocsátották. A továbbiakat az Egészségügyi Ápolók Szervezete fogja megvitatni és döntenek arról, hogy bevonják a nővér működési engedélyét.

Az ügyészség elrendelte Emlia Kovacheva 72 órás őrizetben tartását, valamint kérelmezik a tartós szabadságvesztést. A fő bizonyíték a kórház video felvétele, ami az ügyeletben készült, ahol látható, hogy április 17-én hajnali 2-kor a szülészeti gondozó ütlegeli és fojtogatja a babát – nyilatkozta Hristov ügyész, aki Kovacheva viselkedését rendkívül erőszakos cselekedetnek minősítette.

A baba már jobban van. A kórház beszámolója szerint 10 napos korától önállóan lélegzik és megfelelően táplálkozik. A testén és fején lévő egyéb sérülésekről nincsenek adatok, a megfigyelések alapján nincsenek komplikációk. Az agyduzzanat kisebb lett, a baba képes kapcsolatot teremteni a külvilággal és továbbra is 24/7 megfigyelés alatt tartják.

Korábban a védelem a büntetés enyhítését kérte, rámutatva, hogy Kovacheva kétgyerekes, egyedülálló anya, és egyedüli gondozója idős szüleinek. 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja