SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Biztonsági kamera rögzítette, ahogy egy csecsemőgondozó kegyetlenül bántalmaz egy újszülöttet egy szófiai kórházban

Családinet [cikkei] - 2015-05-01
Letartóztattak egy szófiai szülésznőt, miután kamera rögzítette, ahogy ütlegel, megráz és fojtogat egy 4 napos újszülöttet, amiért az felsírt éjszaka. FIGYELEM! Megrázó felvételek, szigorúan csak erős idegzetűeknek!
Biztonsági kamera rögzítette, ahogy egy csecsemőgondozó kegyetlenül bántalmaz egy újszülöttet egy szófiai kórházban

A szófiai ügyészség egy 4 napos csecsemő elleni gyilkossági kísérlet vádjával tartja fogva Emilia Kovacheva szülésznőt.

A baba 2015. április 14-én, egészségesen jött világra a Sofiamed nevű egyetemi kórházban. Ekkor Emilia Kovacheva bábaként dolgozott a szülészeten.

Április 17-18-ról virradó éjszaka ügyeletet látott el a kórház újszülött osztályán miközben már előtte, nappal is dolgozott.
Mint látható a videón, éjjel 02:00 körül a bába ingerülten jelent meg,amikor a baba felébredt. Megpróbálta visszaaltatni a babát, de amikor nem járt sikerrel, ütlegelni kezdte szegény gyermeket a kezével, és a cumisüvegel több alkalommal. Az ütések a baba fejét és testét érték, majd a nyakánál fojtogatni kezdte. Az eset mintegy másfél órán keresztül folytatódott.

FIGYELEM! A VIDEO ERŐSZAKOT TARTALMAZ! MEGTEKINTÉS CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE!

 

Reggel a szülészorvos észrevette, hogy a baba nincs jól, estére állapota súlyosra fordult. Április 18-án 20:30-kor átszállították a „Tokuda” kórházba, ahol gyermek idegsebész és neonatológus szakorvosokból álló csapat vette át a kezelést, akik külső tárgy okozta traumát, duzzanatot és vérzést diagnosztizáltak a baba agyában. Miután az egyéb lehetséges okokat kizárták, megállapították, hogy verés történt és értesítették a rendőrséget.

21-én a rendőrség megkezdte a nyomozást, amiben a kórház teljes mértékben együttműködött.

A kórház igazgatója szerint korábban nem volt probléma Emilia Kovacheva szakértelmével, nagy tapasztalattal és kifogástalan szakmai múlttal rendelkezett. Ő sem tudja megmagyarázni magának, mi lehetett az oka a brutális viselkedésnek. „Nem tudom mi volt ez az agresszió efelé az ártatlan pici lény felé, ezt pszichológusok fogják eldönteni” – mondta Dr Penkov, hozzátéve, hogy egy ilyen dolgot mindenképp meg kell torolni.

A kórház belső vizsgálatot rendelt el, a nőt elbocsátották. A továbbiakat az Egészségügyi Ápolók Szervezete fogja megvitatni és döntenek arról, hogy bevonják a nővér működési engedélyét.

Az ügyészség elrendelte Emlia Kovacheva 72 órás őrizetben tartását, valamint kérelmezik a tartós szabadságvesztést. A fő bizonyíték a kórház video felvétele, ami az ügyeletben készült, ahol látható, hogy április 17-én hajnali 2-kor a szülészeti gondozó ütlegeli és fojtogatja a babát – nyilatkozta Hristov ügyész, aki Kovacheva viselkedését rendkívül erőszakos cselekedetnek minősítette.

A baba már jobban van. A kórház beszámolója szerint 10 napos korától önállóan lélegzik és megfelelően táplálkozik. A testén és fején lévő egyéb sérülésekről nincsenek adatok, a megfigyelések alapján nincsenek komplikációk. Az agyduzzanat kisebb lett, a baba képes kapcsolatot teremteni a külvilággal és továbbra is 24/7 megfigyelés alatt tartják.

Korábban a védelem a büntetés enyhítését kérte, rámutatva, hogy Kovacheva kétgyerekes, egyedülálló anya, és egyedüli gondozója idős szüleinek. 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja