SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Zsebpénz egy kattintással, játékos pénzügyi nevelés - mutatjuk, milyen bankszámlát érdemes csináltatnod gyermekednek

Németh Noémi [cikkei] - 2022-10-10
 [X]

Akár már 6 éves gyermeked számára is nyithatsz bankszámlát, és nem kell aggódnod amiatt, hogy túl fiatalnak találod még hozzá: a GRÁNIT Family app segítségével minden pénzmozgást nyomon követhetsz vagy akár korlátozhatsz is. A GRÁNIT Bank a spórolásban is segítségére lesz a kicsinek, ha gyűjteni szeretne valamire.

És ez még nem minden: mutatjuk a további előnyeit - mi azonnal beleszerettünk!
Zsebpénz egy kattintással, játékos pénzügyi nevelés - mutatjuk, milyen bankszámlát érdemes csináltatnod gyermekednek


Te is érezted már úgy, hogy fogalmad sincs, miről beszél a gyereked? Csak kapkodod a fejed néha, és próbálod felvenni a fonalat a netes játékai, appjai, accountjai között?

Ha nem szeretnénk, hogy egy digitális szakadék tátongjon közöttünk, aminek a széléről csak távolról tudunk integetni a gyereknek, muszáj haladnunk a korral és nyitni a digitális megoldások felé. Szerencsére ez ma már nem is olyan bonyolult, mint elsőnek tűnik: a tervezők folyamatosan arra törekednek, hogy könnyen kezelhető és felhasználóbarát app-okkal könnyítsék meg az életünket.

Érdemes áttérni például a zsebpénz online kezelésére, amire már gyermeked 6 éves korától megvan a lehetőséged. A GRÁNIT Family appot biztonságosan használhatjátok együtt, és valóban megkönnyíti az életet és a pénzügyeiteket. Mutatjuk az előnyeit!
 

Gránit Family App


Nagyon egyszerű igényelni

Gyermekeddel együtt akár otthonról, online is nyithattok számára Junior bankszámlát, amennyiben elmúlt már 6, de nem múlt még el 18 éves. A digitális bankszámlanyitás VideóBankon kereszül, vagy akár egy szelfivel is lehetséges, amennyiben te, mint szülő már a GRÁNIT Bank ügyfele vagy, és gyermekeddel együtt rendelkeztek új típusú, chipes személyi igazolvánnyal.


Ingyenes

A Family alkalmazást ingyen használhatja gyermeked, a GRÁNIT Family Junior bankszámlának nincs számlavezetési díja, és 18 éves koráig a hozzá tartozó bankkártya is ingyenes.

Az igényléshez a szülő választhat magának kedvező díjazású, vagy akár havidíjmentes számlacsomagot - és ehhez lesz hozzákapcsolva a gyermek bankszámlája is.

Amennyiben pénzt küldenél a gyermekednek, egy kattintással megteheted, ráadásul a Family számlacsomagban 20.000 Ft alatti összeg esetén teljesen díjmentesen - szemben a megszokott utalás többszáz Ft-os költségével.


Ellenőrizheted, mire költi a pénzét - és rávezetheted, hogy tudatosan kezelje a pénzügyeit

Míg a hagyományos zsebpénzét bármikor elköltheti nélküled is, ha a GRÁNIT Family app mellett döntesz, folyamatosan szemmel tarthatod, mire megy el a pénze: a saját GRÁNIT eBank mobilbanki applikációdban elérhető Family-szülő funkción keresztül.

Természetesen nem kell folyamatosan ellenőrizni és számonkérni a gyereket, hisz a saját zsebpénzét arra költi, amire szeretné. Azonban előfordulhat olyan eset, amikor mégis érdemes közbelépni. Ha úgy érzed, túl sokat költ valamire vagy valakire, megbeszélhetitek, hogy miért nem ajánlod, mutathatsz alternatívákat, hogy mire érdemes helyette költeni a pénzt, számolgathattok együtt a hónap végén, meghatározhattok új célokat, amikre érdemes lenne spórolni, és a helyes arányokról is beszélhettek - sokszor még felnőttként is meglepetésként érhet, amikor összeírjuk, hogy mennyit költünk egy hónapban például étkezésre vagy kozmetikumokra, szórakozásra. Mindez sokat segíthet abban, hogy később tudatosan kezelje a pénzügyeit.

Az applikációd segítségével módosíthatod a gyerek kártyájára beállított limitet, de akár zárolhatod vagy fel is oldhatod a zárolást egy gombnyomással.
 

Gránit Family Applikáció


Egy kattintással tudsz pénzt küldeni neki bárhonnan

A mobilbankod és a gyerek appja folyamatos, valós idejű összeköttetésben áll egymással, így ha hirtelen szüksége lenne valamire, egy gombnyomással pénzt kérhet tőled. Neked sem kell hosszadalmas utalásba bonyolódnod, ha épp a metrón ülsz két szatyorral a kezedben: csak el kell fogadnod a kérését, és az összeg pár másodperc múlva jóváírásra is kerül a gyerek számláján.


Zsebpénzgyűjtés játékos formában

Szeretnéd valamivel motiválni gyermeked a nemszeretem feladatok elvégzésére? Gyűjt valamire, és szeretnél neki segíteni - de azt mégsem szeretnéd, hogy csak úgy az "ölébe hulljon" a plusz pénz? Játékos formában is megoldhatod!

Az otthoni alap feladataiért természetesen senkinek nem jár pénz - azonban ha kérsz tőle valami extra dolgot, ha valóban nagy segítségedre lenne valamiben, és ezért cserébe fizetnél is neki - akár csak jelképes összeget is -, vagy ha szeretnéd támogatni a célt, amit kitűzött maga elé, akkor ezt a funkciót te is kedvelni fogod.

Mi már most imádjuk: a GRÁNIT Family applikációval pár kattintással különféle feladatokat adhatsz gyermekednek, amelynek elvégzéséért cserébe egy koppintással megjutalmazhatod őt.
 

Gránit Family app


Virtuális, kamatozó malacpersely - ha gyűjt valamire

Az appon belül különféle célokat határozhat meg, amikhez összeget is hozzá tud rendelni, és a célokhoz tartozó virtuális malacperselyekben külön gyűjtheti a pénze egy részét. Így folyamatosan látja majd, melyik céljához mennyi pénzt tudott összegyűjteni, és mennyi van még hátra.

Sőt! Az így félretett megtakarításaira a GRÁNIT Bank 2022 végéig tartó akcióban évi 5 százalékos látra szóló kamatot fizet (EBKM: 5,00%) - és ebben egyedülálló a hasonló appok között.


A gyerekeink már digitális bennszülöttnek számítanak, akik sokkal otthonosabban mozognak az online térben, mint mi. Érdemes nyitottan hozzáállni az újdonságokhoz - a legtöbb esetben gyorsan kiderül, hogy ezek az appok valóban sokkal könnyebbé tehetik az életünket. 

Gondolj bele: miután egyszer már rászoktál az online számlabefizetésre, és 3 kattintással elintézheted a havi számláid kiegyenlítését, lenne kedved újra papíralapú csekkekkel 20 percet sorban állni a postán? Ugyanilyen hasznos a GRÁNIT Family mobilapp is: ha kipróbáljátok és ráérzel az előnyeire, valószínű, hogy nagyon hamar megszereted és ragaszkodni fogsz hozzá! 

További információ: granitbank.hu/family

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja