SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Távmunka a gyakorlatban-"Ezt vedd meg" munkák

Kókai Kata [cikkei] - 2005-02-20
Lassan hozzászokunk, ha valaki távmunkát keres, annak fizetnie kell. Fizetni a munkáltatónak, a közvetítőnek, az újságosnak.
Távmunka a gyakorlatban-

 

Elméletben pénzt munkáért előre nem kérhetnek, persze ez alól kivételt képeznek a munkaközvetítő és fejvadász cégek. A gyakorlatban a munkavállaló több alkalommal is fizet egy-egy munkáért, hiszen pénzbe kerül megvenni egy hirdető újságot, vagy böngészni az Interneten. És pénzbe kerül a jelentkezés- kézzel írt önéletrajz postázása, utazás az állásinterjúra, esetleg munkavállalói tesztekre, többszöri telefonálás, mire végre választ kaphatunk.

 

Persze léteznek olyan, a munka keresésére fordított összegek, melyek később megtérülnek, persze ezek ritkák, így nem érdemes bedőlni minden ajánlatnak. Minden bizonnyal többen is kaptak már elektronikus levél formájában "személyre szóló" munkaajánlatot, melyben nagyszerű, Internetes kereseti lehetőséget kínálnak, minimális befektetéssel. Egyértelmű, hogy reális munka nem pottyan le az égből, így hasonló ajánlatokkal nem érdemes foglalkozni (kivéve, ha előzőleg feladott hirdetésünkre érkeznek válaszlevelek).

 

Milyen munkát ne vállaljunk?

 

  • A hálózatban végzett munkák többsége piramis játék jellegű, így mindig kérdezzük meg a munkaadótól, egy emberes, vagy hálózatos munkát kínál-e.
  • Soha ne fizessünk előre egy munkáért. Ha reális munkáról van szó, a munkaadó szinte kivétel nélkül megengedi, hogy sikerdíj formájában (tehát az első fizetésből levont összeggel) fizessünk.
  • Ne vállaljunk olyan munkát, melynek hirdetésében/ tájékoztatójában nem említik a konkrét munkakört, burkoltan fogalmaznak, vagy kevés munkáért gyors meggazdagodást ígérnek.
  • A tegeződő formában írott ajánlatok, vagy azok, amelyek a munkaadó saját sikerének bemutatásával kezdődnek, legtöbbször MLM munkát takarnak.

 

Tév-munkaajánlatok

 

A tipikus álajánlatok szövegezése:

 

  • Számítógépes munka kötetlenül, otthonából irányítva.
  • Otthon végezhető számítógépes munkát ajánlok, heti pár ezer forintért. Ami szükséges hozzá: Internet hozzáférés és napi 1-2 óra szabadidő.
  • Keress pénzt a szabadidődben! Napi 1-2 óra munkával heti 15-20 000Ft jövedelem kiegészítés.

 

A gyors meggazdagodás, európai szintű fizetés reményében hasonló ajánlatokra jelentkező munkavállalók csupán negatív tapasztalatokkal gazdagodnak. Sajnos a külföldi ajánlatok, és a távmunkák (népszerűségüknél fogva) nagyobb teret adnak a hasonló átveréseknek. A munkavállalók többsége gyakorlatlan e két munkaformában, így könnyebben áldozatul esnek a megtévesztő hirdetéseknek. Az Internet olcsósága miatt itt található a legtöbb irreális hirdetés. Konkrét "feketelista" sajnos nem található a hasonló ajánlatokkal kecsegtető munkaadókról(?), tehát kizárólag óvatossággal védhetjük meg magunkat a csalódásoktól.

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja