A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Folytatódik a közfoglalkoztatás

Családinet - 2014-04-25
A közfoglalkoztatás folytatódik, sőt a kormány a tavalyinál négymilliárddal többet, összesen 184 milliárd forintot fordít rá - kommentálta a Fidesz az MSZP alelnökének csütörtöki szavait.
Folytatódik a közfoglalkoztatás

A téli közfoglalkoztatásnak vége    

Gúr Nándor sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormánynak csak addig fontos a közfoglalkoztatottak magas számának fenntartása, amíg az politikai érdekeit szolgálja. A szocialista politikus ezért választási közfoglalkoztatásnak nevezte a téli közfoglalkoztatást.
    
A Fidesz sajtóirodája az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy reagált: a szezonális téli közfoglalkoztatás értelemszerűen véget ér, ahogyan azt eredetileg is tervezték.
    
Májustól kezdődik a tavaszi közfoglalkoztatás, nyárra a dolgozók száma emelkedik

Májustól - a tavalyival megegyezően - több mint 140 ezer embernek ad munkát a közfoglalkoztatás, a létszám pedig nyáron tovább fog emelkedni - írták.
    
Hangsúlyozták egyúttal, hogy a Fidesz kitart a közfoglalkoztatás és annak alapelvei mellett: "a közfoglalkoztatásra szükség van, mert enélkül egész térségek és települések lennének segélyre ítélve".
    
A közfoglalkoztatás időszakos megoldás

Ugyanakkor a közfoglalkoztatás csak átmeneti megoldás lehet - folytatták -, ezért is kötötte össze a kormány a programot szakmai képzésekkel és iskoláztatással, a munkanélküliek felének ugyanis legfeljebb általános iskolai végzettsége van.
    

Cél

A májusban megalakuló új Országgyűlés és új kabinet folytatja és továbbfejleszti a közfoglalkoztatást, hogy még több ember találja meg a helyét a munkaerőpiacon - közölte a Fidesz sajtóirodája, hozzátéve: céljuk, hogy Magyarország még jobban teljesítsen a foglalkoztatásban, a foglalkoztatottak száma tartósan négymillió fölött legyen, a munkanélküliség pedig tovább süllyedjen.

Forrás: MTI
Fotó: Bjarn Deutschmann - 123RF

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja