SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Home staging, avagy állítsuk színpadra lakásunkat!

Talán Katalin [cikkei] - 2012-08-30
Akinek van eladó ingatlana, az tudja csak, hogy milyen sok vesződséggel, nagy reményekkel és ugyan olyan reménytelenséggel teli az az idő, amikor el szeretnénk azt adni. Itt is igaz a mondás, hogy kétszer örülünk, egyszer amikor azt megvesszük, és másodszor mikor eladjuk azt!
Home staging, avagy állítsuk színpadra lakásunkat!

Kutatások szerint a vevők a bejárati ajtón való belépés utáni első 9 másodpercben eldöntik, hogy tetszik nekik a lakás, vagy nem, bármilyen hihetetlen ez!

Ez a technika az Amerikai Egyesült Államokból indult, több mint 30 évvel ezelőtt. Barb Schwarz egy amerikai lakberendező, de megpróbálkozott az ingatlanértékesítéssel is.

Azonban nagyon gyorsan érzékelte, hogy milyen nagy kihívást jelent egy lakás, vagy ház előkészítése az értékesítésre. A legnagyobb problémát néha az okozza, hogy a tulajdonosok még igazából gondolatban nem váltak meg ingatlanuktól.

Barb Schwarz kitalálta erre a Home Staging kifejezést, ami a lakás színpadra állítását, azaz a díszletszerű berendezését jelenti.

Napjainkban már több százezer ingatlanügynök és lakberendező tanulta meg ezt a szakmát és teljesen elfogadottá vált a fejlett ingatlanpiaccal rendelkező országokban. Azt talán nem is kell bizonyítani, hogy azok az ingatlanok, amelyeket ezzel a módszerrel készítenek fel, jelentős előnyre tesznek szert, ami nem elhanyagolható, a mai magyar ingatlankereskedésben.



Magyarországon a staginget legfeljebb újépítésű bemutatólakásoknál használják. A magántulajdonosok egyáltalán nem ismerik, és nem is használják ezt a módszert. Miközben egy autó eladásánál szépen rendbe teszik azt, mielőtt kiviszik a piacra eladni, a lakásuk rendbetételével már nem foglalkoznak.

A stagingre kiképzett szakember előkészíti a lakást, felméri és javaslatot tesz arra, hogy mit kell tenni a lakással, illetve annak berendezésével, annak érdekében, hogy a vevőnek a lehető legjobban sikerüljön az ingatlan bemutatása.

A fejlett ingatlanpiaccal rendelkező nyugati országokban ez bevett szokás, hogy professzionális, nagy gyakorlattal rendelkező szakembert megbíznak egy ingatlan értékesítésének az előkészítésével. Elemzik a lakást, megszüntetik a zsúfoltságot, átrendezik a szoba arculatát, és kihangsúlyozzák a jól látható előnyöket. Az ilyen otthon olyan hatással lehet a potenciális vásárlókra, hogy ezek segítségével lehetővé válik gyorsabban és a remélt összegért eladni a lakást, mint amennyit más esetben igényel a folyamat.

Jelenleg Magyarországon a hirdetéstől számítva 10 - 14 hónap is eltelik, míg az ingatlan gazdára talál. Érdemes tehát megfontolni, hogy szakember segítségét kérve, hamarabb eladjuk az ingatlan, többszörösen megtérül a megbízási díj a gyors értékesítésnél.

Egy pár általános tanács mindenkinek:

  • mindig szellőztesen ki mielőtt beengedi az érdeklődőt,
  • engedjen be fényt, ne hagyja lehúzva a redőnyöket, ha kell, a villanyt is kapcsolja fel,
  • mindig rakjon rendet, pakoljon el mindent a székekről, asztalokról,
  • ne beszéljen túl sokat, és hagyja kicsit magára olykor a nézelődőt, hogy tudjon gondolkodni.

Fotó: Jeremy Levine - Bathroom

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja