SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

"Műtét után már puszit dobott" - így van most Kornélia, akinek műtétjére gyűjtöttünk

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-07-05
A Családinet olvasóinak köszönhetően összegyűlt a hiányzó pénz a kislány műtétjére. Kornélia előtt még hosszú út áll, de a család most hatalmas megkönnyebbülést érez: sikeresen túl vannak a beavatkozáson.
"Műtét után már puszit dobott" - így van most Kornélia, akinek műtétjére gyűjtöttünk

Az 5 éves kislány mindenre rácáfolt

Kornélia történetét nemrég mutattuk be. Pecsicsné Kiss Veronika 4 gyerek édesanyja. A család Vas megyében, egy faluban él. Barnabás 4 éves volt, amikor megszülettek a kistestvérei: Kornélia, Gergely és Márton.

A hármasikreket mindenki nagyon várta. A kicsik majdnem a 35. hétre születtek, közel 2 kilósan. A kislány keringése azonban váratlanul összeomlott, újra kellett éleszteni őt. Élet és halál között lebegett, azt mondták nekik, hogy haza sem fogják tudni vinni gyermeküket a kórházból. A ma már 5 éves kislány mindenre rácáfolt, és bár hosszú út áll még előttük, nem adják fel.
 


 

Kornélia 2,5 évesen tanult meg önállóan felülni, egy évvel később pedig elkezdett mászni is. 

"Most önállóan fel tud térdelni, segítséggel fel tud állni, járókerettel kicsit tud menni, egy-egy szót tud mondani" - nyilatkozta korábban az édesanya.
 


 

Az olvasóknak köszönhetően megvalósulhatott a műtét

A család egy műtétre gyűjtött, aminek költsége 4700 euró volt. A Családinet olvasóinak köszönhetően összejött a hiányzó összeg, így június 27-én meg is valósulhatott a műtét. 

Az édesanya a Facebook-on tudatta a világgal az örömhírt:
 


 

Az édesanya azt mondta, az eljárás felszínes altatással zajlott és nagyjából fél órát vett igénybe. 

"Felkísérhettem a műtő előteréig. Amíg Kornélia a műtőben volt, mi addig a szobájában vártuk. Nagyon izgultunk érte."
 

Kornélia műtétje
 


Műtét után már puszit dobott, a testvérei pedig legóból kórházat építettek 

Az anyuka meghatódva meséli, hogy műtét után a kislánya még sokáig összekucorodva feküdt, de azonnal elkezdett puszit dobálni nekik. Pár óra múlva megpróbált felülni, ám először ez még nem sikerült neki. A kedve viszont egyre jobb lett.
 

Kornélia műtétje
 

"Most kímélni kell, nem lehet még lábraállítani. Egy részletes leírást kaptunk arról, hogy melyik mozgásformát mikor kell elkezdeni. Mászni és ülni már szabad. Napközben virgonc, úgyhogy a tesókkal tudnak újra rosszalkodni."

A kislány testvéreire a nagyszülők vigyáztak addig. A gyerekek legóból kórházat építettek, így próbálták meg feldolgozni a történteket.
 


 

Már most látszik a javulás a kislányon

A szülők már látnak apróbb változásokat Kornélián, például egyre szebben eszik és iszik, be tudja csukni a száját, nagyobbat cuppant puszidobásnál, többet van nyitva a keze, nem fordulnak be annyira a lábai hintázásnál, és egyre több hangot próbál utánozni.
 

Kornélia műtét után
 

Hétvégén próbálhat meg először lábra állni. 

A műtéttel azonban még nem ért véget az út: Kornéliára fejlesztések várnak. A szülők havi egy hetes intenzív terápiát szeretnének biztosítani kislányuknak, egy ilyen terápia pedig 200 ezer forintba kerül alkalmanként, szállás nélkül.
 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Visszafordíthatatlan hallásromlással fenyegetik a gyerekeket a különböző szabadidős (gyerek)rendezvények, koncertek, mozik, színházak, illetve a nagy hangerejű zene rendszeres hallgatása az egyéni zenelejátszókon. A WHO előrejelzése szerint 2030 után a halláskárosodás lesz az egyik leggyakoribb, a társadalmakra legnagyobb terhet rakó fogyatékosság a világon.
Tavasszal több a lehetőség az aktív életmódra az ILD-betegek számára is

Tavasszal több a lehetőség az aktív életmódra az ILD-betegek számára is

Az ILD-betegség elleni küzdelem fontos eleme a személyre szabott terápia mellett a megfelelő életmód kialakítása, különös tekintettel a fizikai aktivitásra. E betegek számára az aktivitás elsősorban a szabadban való mozgást jelenti, amire a tavasz ideális évszak.
A szerkesztő ajánlja