SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

"De jó lenne, ha végre már nekem is lehetne barátom és tudnék vele játszani!"

Németh Gáborné Laura [cikkei] - 2023-08-08
Korábban már két cikkben is írtunk Patrikról, aki új szívet kapott, de a műtét és a kezelések miatt szülei kiestek a munkából és a család kilátástalan anyagi helyzetbe került. Már a kilakoltatás réme fenyegette őket, és többször kerültek döntési helyzetbe, hogy ételt vegyenek öttagú családjuk számára, vagy a csekkeket fizessék be. Ekkor kértük meg olvasóinkat, hogy segítsenek, mert Patrik szüleinek 2 millió forintra volt szüksége, hogy rendezni tudják tartozásaikat. 
"De jó lenne, ha végre már nekem is lehetne barátom és tudnék vele játszani!"


Összegyűlt a pénz, amire szüksége volt a családnak

Örömmel és büszkén írjuk, hogy a Családinet Csodálatos Olvasóinak köszönhetően a célt rövid idő alatt nem csak elértük, de még túl is szárnyaltuk!

Így tegnap munkatársunk közel 2,5 millió forintot adhatott át a családnak, és egy szatyor játékot, amit kifejezetten Patriknak vásároltunk édesanyja útmutatásai alapján.
 


Amikor Csongor Andrea az első interjút készítette velük, még nem lehetett őket személyesen látogatni a szervátültetés utáni immuncsökkentő kezelés miatt. 

Mai találkozásunkkor azonban kiderült, hogy a szülők nagyon kedves emberek, igazi szerető család, akiknek jó érzés segíteni. Olyan nehézségeken mentek keresztül, amit semelyik szülő sem szeretne átélni - és még hosszú az út előttük.
 

- Kétmillió forint volt eredetileg a cél, amit szerettünk volna gyűjteni, végül az olvasóknak köszönhetően félmillióval még több is lett a végeredmény. Mennyire vagytok így kint a vízből? Mire lesz ez elég? 

- Arra mindenképp, hogy az elmaradott csekkeket és lakbérünket, a rezsiket mind befizessük, ez most nagyon nagy segítség, nagyon szépen köszönjük! – feleli Zsanett, Patrik anyukája. 

Talán még egy hétvégi családi kiruccanás is belefér a nyáron a gyerekekkel, hiszen nyaralás eddig szóba sem jöhetett az anyagiak miatt – teszi hozzá az apuka.

- Ezzel így már egyenesbe kerültök?

- Nagyon reméljük, hogy igen. Patrik szeptemberben talán elkezdheti az óvodát, ha augusztusban jók lesznek a leletei, és akkor utána végre vissza tudnék állni én is – ha akár csak napi négy órába is – a munkába. Öt éve már itthon vagyok, ez lelkileg és anyagilag is nagyon hosszú idő. 

- Voltak, akik jelentkeztek nálunk, hogy tárgyi adománnyal segítenének, és kérték, hogy kössük össze veletek. Velük mi lett? 

- Többen is felkerestek minket a cikkek után, volt, aki felajánlott használt laptopot, mások más segítséget, volt, aki mesekönyvet ígért Patrik születésnapjára, elkérték a címünket, hogy csomagot küldenének, de végül egyikből sem lett semmi. Az ígéretek után senki nem jelentkezett újra. Még van egy olvasó, aki azt mondta, segít az INR mérő készülék vásárlásban, vele ma kell keresnünk egymást telefonon.
 


- Mi lesz, ha Patrik a legyengített immunrendszerével elkapja az ovis betegségeket, amikor végre közösségbe kerül?

- Még a transzplantáció előtt bölcsődébe egy hetet járt, óvodában 5 napot volt, de egy vírus miatt abba kellett hagynia, nehogy elkapjon valamit és amiatt hiúsuljon meg a műtét. Most lesznek nagy középsősök, Patrikot is ebbe a csoportba tették be. Most 70%-os az immunrendszere, amióta transzplantálták, nem volt beteg.

Nem tudjuk, mi lesz, de muszáj megpróbálnunk, nem élhet bezárva. Itt, a környéken nincsenek hasonló korú barátai, ahányszor elmentünk az Ovi előtt, mindig mondta, hogy „de jó lenne már járni ovikába, de jó lenne, ha végre már nekem is lehetne barátom és tudnék vele játszani”. 
 

Sajnos nem lesz könnyű az ovis lét sem Patriknak, bár a gyógyszereit reggel és este itthon be tudja venni, de a tejérzékenysége mellett transzplant-diétát is kell tartania élete végéig, és most még a vérhígító miatt sem mindegy, hogy mit eszik. A tejmentes étkezést tudja vállalni az óvoda, de a többivel még nem tudjuk, hogy mi lesz. Egyelőre azt várjuk, hogy a leletei legyenek olyan jók, hogy mehessen közösségbe. 

- Lelkileg ki segít nektek feldolgozni, amin keresztül mentek?

- Mi segítünk, egymásnak – néznek össze a szülők. 
 

adomány Patriknak


Patrik a beszélgetés közben folyamatosan figyelmet igényelt, segítenünk kellett kibontani a játékokat, és megnézni, hogyan kell velük játszani. Lego is volt a csomagban, hiszen volt olyan olvasónk, aki kifejezetten úgy küldte az adományát, hogy a közleménybe beírta, hogy Lego – és ezt mi természetesen figyelembe vettük.

Patrik szeme ragyogott az örömtől a nagy szatyor játék láttán, a kedvence a Mancs őrjáratos tűzoltóautó lett, azzal játszott már az interjú alatt is végig. A Legoval azt mondta, megvárja a nagytesót, hogy együtt építsenek.
 


Patrik igazi túlélő, hosszú, boldog életet kívánunk neki! 
 


Köszönjük a Családinet Csodálatos Olvasóinak a segítséget, az adományokat, amik rengeteget jelentenek egy beteg kisfiú és családja számára! 

 

Kapcsolódó cikkeink: 

Lezárt és aktuális adománygyűjtéseinket itt találod: Családinet Adománygyűjtés

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

A férfi munka után fáradt, hagyni kell őt enni és pihenni. Akkoriban mindenki így tartotta. Ami pedig a házaséletünket illeti: akkoriban senki sem beszélt arról, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket. Igazából én úgy voltam vele, hogy amikor a férjem kívánta, akkor hagytam magam.
A szerkesztő ajánlja