A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

36 ezer fény gyúlt az autista gyermekekért a Havasi Symphonic Aréna Show-n

Családinet - 2017-12-15
Autista gyermekek számára szervez adománygyűjtést az Út a Mosolyért Alapítvány, 2017-ben immár második alkalommal. Az újabb jótékonysági kezdeményezéssel először az év egyik leglátványosabb magyarországi koncertjén, a Havasi Symphonic Aréna Show-n találkozhatott a közönség, december 9-én és 10-én. Havasi Balázs egy különleges meglepetés produkcióval támogatta az alapítvány új célkitűzését, a budapesti Autizmus Alapítvány Általános Iskola korszerűsítését. Máris több, mint 36 ezer ember állt a kezdeményezés mellé, adományaikból eddig több, mint 2,5 millió forint gyűlt össze. Az alapítvány továbbra is várja a felajánlásokat.
36 ezer fény gyúlt az autista gyermekekért a Havasi Symphonic Aréna Show-n

Az Út a Mosolyért Alapítvány 2017 májusában indította el autizmusról szóló kampányát, „Megérteni. Elfogadni. Segíteni.” címmel. Májusban nagy sikerrel szervezte meg a Mosoly koncertet Budapesten az első magyarországi autista vizsgálóközpont létrehozására.

Az alapítvány a napokban újabb adománygyűjtést indított az autista gyermekek megsegítésére: az Autizmus Alapítvány Általános Iskola diákjainak speciális fejlesztését kívánja támogatni. A jótékonysági kezdeményezés célja, hogy segítséget nyújtson az intézmény korszerűsítéséhez.

Az adománygyűjtéssel először az év egyik leglátványosabb magyarországi koncertjén, a Havasi Symponic Aréna Show-n találkozhatott a közönség, december 9-én és 10-én. Havasi Balázs zongoraművész egy különleges meglepetés produkcióval támogatta a gyűjtést, amelyről felvétel is készült, és a napokban lesz megtekinthető. A koncert alatt az idén Oscar-díjat nyert Mindenki című filmből ismert Bakáts Téri Ének-Zenei Iskola gyermekkórusának tagjai, Balázs Árpád zeneművét, a Bodzavirág című dalt adták elő zenei kísérettel a színpadon és meglepetés szólókkal a közönség soraiból.

„Idén éppen az Egyesült Államokban voltam az Oscar-gála idején. Meghatározó élmény volt látni a Mindenki című film győzelmét. A film arra is gyönyörűen rávilágított, hogy a közösségnek, az összefogásnak milyen komoly ereje van… Szeretném, ha ezt az erőt idén arra is használnánk, hogy egy nemes cél megvalósulását támogassuk. Idén a Havasi Symphonic teljes csapata az Út a Mosolyért Alapítvány mellé állt, hogy együtt javíthassunk az autista gyerekek és az Autizmus Alapítvány Általános Iskola életkörülményein" – mondta el Havasi Balázs.

Szijjártó-Nagy Szilvia, az Út a Mosolyért Alapítvány elnöke hangsúlyozta: „Az alapítvány küldetésének középpontjában mindig a gyermekek támogatása áll: szeretnénk segíteni az autizmussal élők mindennapjait, fejlesztésüket és orvosi ellátásukat. Most az Autizmus Alapítvány Általános Iskola támogatása a cél, hogy az intézmény korszerűsítésével a diákok speciális fejlesztése megfelelő körülmények között valósulhasson meg. Az iskolában ellátott tanulók létszáma a kezdetektől kb. 20 fő. Itt az autizmusban súlyosabban érintett gyermekek intenzív, egyéni és kiscsoportos fejlesztése valósul meg.”

Az alapítvány elnöke hozzátette, hogy lehetőséget kaptak arra is, hogy a koncert hétvégéjén Adománygyűjtő Pontokat helyezzenek ki a Papp László Budapest Sportarénában. Az adományokból eddig több, mint 2,5 millió forint gyűlt össze. Az alapítvány továbbra is várja a felajánlásokat, így aki nem tudott részt venni az eseményen, de szeretné támogatni a jelenlegi kezdeményezést, adományát az Út a Mosolyért Alapítvány honlapján található bankszámlaszámra juttathatja el.

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja