SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

7 kevésbé ismert múzeum Budapesten és környékén, amit imádnak a gyerekek!

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-10-29
Hallottál már a mesemúzeumról? Szeret a gyermeked legózni? Érdeklik a repülőgépek? Szereti a csokit? A múzeum szó hallatán sokan valami unalmas dologra gondolnak, pedig remek program is lehet egy múzeumlátogatás gyerekkel. Interaktív programok, rengeteg játék - és van, ahol bábelőadás is várja a kicsiket és nagyokat.
7 kevésbé ismert múzeum Budapesten és környékén, amit imádnak a gyerekek!

7 szuper gyerekbarát múzeum, amit mindenképp látnotok kell

A Szépművészeti Múzeumot, a Természettudományi Múzeumot, vagy a Magyar Nemzeti Múzeumot mindenki ismeri, ezért most inkább olyan múzeumokról lesz szó, amelyek szintén kellemes időtöltést ígérnek, de nem ennyire ismertek. Vannak köztük olyanok, amelyek nem is igazán múzeumok, inkább játszóháznak mondhatók.
 

1. Mesemúzeum

A Petőfi Irodalmi Múzeumhoz tartozó Mesemúzeum kiváló program lehet már a legkisebbeknek is. Az első kerületben, a Döbrentei utcában található mesemúzem minden szombaton tartogat valamilyen foglalkozást a gyerekeknek, koncertek és könyvbemutatók is szoktak lenni, de játszóház, bábozás és társasjátékozás is szerepel a palettán. 

Közelgő események a mesemúzeumban: 

Játszani jó!

"2022. október 29. 11:00 - 13:00

Merre ment Piroska az erdőben? Melyik kártya az igazi? Építs bolygót Kis Herceggel!

Ezen a délelőttön családoddal közösen kipróbálhatod te is a Mesemúzeum társasjátékait!"

Bálint Ágnes 100 – Mazsola és Tádé dramatikus játszóház

2022. november 5. 11:00 - 12:00

"Ki ne ismerné Mazsolát a megzabolázhatatlan étvágyú kismalacot, aki a csupaszív Manócskával és Tádéval, könnyen belopja magát az olvasók szívébe. Ezen a délelőttön Bálint Ágnesnek állítunk emléket egy nagy közös játékkal. Ebben a rendhagyó mesélésben ti is szereplőkké válhattok és kis írókként alakíthatjátok a történetet. Játsszunk, bábozzunk, meséljünk együtt!"


2. KockaPark

A Camponában található KockaParkban minden korosztály jól érezheti magát. A legó egy örök játék, ami az egész család számára megunhatatlan. A nyitvatartás is igen kedvező, vasárnap reggel 10 órától este 7-ig van nyitva, a hét többi napján pedig 10-től este 8 óráig. 

És hogy mi vár ott ránk? Hatalmas terepasztalok, igazi történelmi jelenetekkel, legóból készült hatalmas épületek és LEGO Technic csodák szerkezetei.

De ami talán a leglátványosabb, hogy egy 180 méteres sínrendszeren LEGO vonatok és villamosok közlekednek folyamatosan. 

Ha pedig végignéztük a kiállítást, arra is lehetőség van, hogy mi magunk is alkossunk valamit legóból a KockaPark játszóházban.

lego

Roy Harryman képe a Pixabay-en


3. Flippermúzeum

A budapesti Flippermúzeum is remek szórakozást ígér a gyerekeknek, miközben a felnőttek nosztalgiázhatnak is. Több mint 130 darab flipper gép várja az ide látogatókat. Ráadásul a világ első flipperét, az 1947-es Humpty Dumpty-t is ki lehet próbálni a múzeumban.

A kicsikre is gondoltak, ők fellépőszéket is kaphatnak, hogy ki tudják próbálni a gépeket. 

A múzeum a 13. kerületben, a Nyugati pályaudvartól nem messze található. 


4. Szelfimúzeum

Még mindig újdonságnak mondható a budapesti Szelfimúzeum, ami a Blaha Lujza tér környékén található. Remek program gyerekkel, még a kamaszok is örömmel szoktak részt venni a múzeum kínálta programokon. Rengeteg díszlet közül választhatunk és egy borongós napon akár tengerparti naplementében is fotózkodhatunk. A múzeum 2 szintes és összesen 400 négyzetméteren, 11 terem várja az idelátogatókat rengeteg díszlettel, ahol aztán tényleg mindenfajta szelfit lehet készíteni. 

szelfimúzeum

szelfimuzeum

szelfimuzeum


5. Csokoládé Múzeum

Legyen szögletes, gömbölyű, hosszúkás, kicsi, nagy, lapos, tömör, lyukas, édes, vagy keserű, az biztos, hogy a Csokoládé Múzeumban akad belőle bőven. Ha szeretitek a csokit, akkor már meg is találtátok a számotokra legmegfelelőbb múzeumot.

A múzeum a 16. kerületben található, és garantáltan különleges élményben lesz ott részetek! Cukrászmester kalauzol el benneteket az ízek világában. 

Ha pedig kedvet éreztek ahhoz, hogy ne csak kóstoljatok, hanem alkossatok is, akkor a legjobb választás a Praliné túra lehet, ahol a csokoládékészítés rejtelmeibe is beavatják a bátor jelentkezőket. Ha valamilyen programon szeretnétek részt venni, ahhoz előzetes bejelentkezésre van szükség. 

csoki

Hans képe a Pixabay-en


6. Aeropark

Az Aeropark egy szabadtéri repülési múzeum a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mellett. Régebben a Ferihegyi Repülőgép Emlékpark nevet viselte.

Nemcsak a gyerekeknek, de még a felnőtteknek is fergeteges programlehetőség, hiszen még azt is kipróbálhatjuk, hogy milyen pilótának lenni, ehhez szimulátorok lesznek segítségünkre. 

A gép fedélzetére is fel lehet menni és körül lehet nézni a pilótafülkében is. Vannak azonban olyan gépek, amikre csak tárlatvezetővel lehet felmenni, ezért mindenképp érdemes ezzel kapcsolatban tájékozódni. 


7. Aprópolisz: a világ első PLAYMOBIL játszóvárosa

Biatorbágyon, a Premier Outletben található. Hogy mi is ez pontosan? "Egy kifejezetten a gyerekek számára álmodott, tervezett és épített project" - írják az oldalukon.

"A gyereki fantázia különös, egyedi, igényes otthona. Nem csupán hasznosítottunk egy teret, hanem felépítettünk kívül-belül egy álomvilágot – a GYEREKEKNEK. Az Aprópolisznak története, hangulata és lelke van. Magával ragadja a képzeletet, a gyereki lélek rejtett titkaiba enged betekintést. Miként egy álomban, úgy van lehetősége a gyerekeknek átélni a képzelet világának bármely szerepét. Játszani hív, játszani enged, és közös játékra buzdít.

Az Aprópolisz a GYERMEKI KÉPZELET játszóháza – a Szerepjátszóház!" 
 

Indexkép: Watercolor Artist képe a Pixabay-en

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja