SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

SZIN félidő: még két szép nap a nyárból

Családinet [cikkei] - 2022-08-26
Pénteken elkezdődik a SZIN "második félideje". Pihenjünk meg néhány emlék erejéig, majd csapjunk bele a hétvégébe.
SZIN félidő: még két szép nap a nyárból

Öt dolog, amit nem tudtál a SZIN-ről

Első: Hamarabb volt, mint a Woodstock
 
A Szegedi Ifjúsági Napok akkor indult, amikor Amerikában bemutatták a Hair című musical eredeti, színpadi változatát. 1968-at írtunk, ami azt jelenti, hogy a SZIN egy évvel megelőzte minden idők leghíresebb rock fesztiválját, a Woodstocki Zenei és Művészeti Vásárt, ami Woodstocki Fesztivál néven került be a köztudatba.

Második: 2003-ban éledt újjá és kezdte el menetelését
 
Jövőre lesz 20 éve, hogy a Szegedi Ifjúsági Ház vette kezébe a fesztivál szervezését, ekkor találta meg helyét a Tisza-parton és innen indult meg a fejlődése annyira, hogy ma már a legnagyobb nyárzáró fesztiválként emlegetik és a hazai zenei élvonal mellett számos nemzetközi sztárt is felvonultat.

Harmadik: 15 éves a SZIN "himnusza"
 
A 2007-es Magnatofon című lemezen jelent meg a Magna Cum Laude Színezd újra című dala, ami a SZIN himnuszaként vált közismertté. Itt látható a dalból készült klip:

Negyedik: Badár 7 és fél órán át beszélt
 
Szintén 2007-es történet, hogy a szentesi duma-vasutas, Badár Sándor, aki nem mellesleg a Színezd újra klipben is jelentős szerepet vállalt, túl azon, hogy a SZIN arca volt, egy rekordkísérletre is készült abban az évben a fesztiválon. Úgy tervezte, hogy 6-7 órán át mondja a történeteit ismétlés nélkül. Végül 7 és fél órán át folyt belőle a sztori és mikor lejött a színpadról, annyit mondott: "Még azért öt óra maradt bennem."

Ötödik: Anger Zsolt, Jáksó, idén pedig Miskovits Marci is a SZIN mellé állt
 
Többször állt hazai híresség a SZIN mellé. 2006-ban Jáksó volt a „SZIN arca", őt Badár követte, tíz évre rá Anger Zsolt, Szegedről elszármazott színész népszerűsítette a SZINt, egyebek mellett így: „Úgy bizony, együtt nőttünk fel, én meg a SZIN. Én egy ilyen szép, délceg fickó lettem, a SZIN pedig a mai napig a világ legjobb balhéja." Idén már Miskovits Marci, a fiatal fesztiválgeneráció legendás alakja fényesíti a SZIN hírnevét.

És amit biztosan tudunk: pénteken jön az Analog Balaton, a Punnany Massif, a Follow the Flow és a hazai közönség kedvenc német lemezlovasa, Alle Farben valamint a nemzetközi vonalat erősíti A7S is. Itt lesz Dzsúdló, ByeAlex és a Slepp, az Abigél, az Anna and the Barbies, a Ricsárdgír vagy Szabó Balázs Bandája ... persze még vagy félszáz további fellépő is.

A hírességek is megtalálták maguknak a SZIN-t. A fesztivál nyitó napján például Palvin Barbit és párját, Dylan Sprouse-t vehette észre a közönség. Annyira jól sikerült a buli, hogy talán a hétvégén vissza is térnek a fesztiválra.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

A betegszervezetek olyan non-profit szervezetek, amelyek rendkívül értékes segítséget adhatnak különböző krónikus betegségben szenvedőknek a klasszikus értelemben vett betegellátáson túl. Ezek a szervezetek adott betegségcsoportok szerint szerveződnek, és döntően önkéntesek munkáján alapulnak. A Magyar Tüdőfibrózis Egyesület a tüdőfibrózissal élők számára nyújtja azokat a betegszervezeti szolgáltatásokat, amelyek jelentős befolyással lehetnek az érintettek életminőségére.
Lábszárból kivett ideggel mentették meg egy beteg látását a Semmelweis Egyetemen

Lábszárból kivett ideggel mentették meg egy beteg látását a Semmelweis Egyetemen

Hazánkban először a Semmelweis Egyetem plasztikai sebészei és szemészei közösen hajtották végre azt a speciális műtétet, amely során a beteg lábszárából kivett 15 centiméteres ideget ültették be egy érzőideg és a szem szaruhártyája közé, hogy a páciens visszanyerhesse a szaruhártya érzékelési funkcióját.
Klimax: teljes kép a változókorról

Klimax: teljes kép a változókorról

Vannak, akiket hirtelen és váratlanul ér, hogy beléptek a változókorba, míg mások évek óta tudatosan készülnek rá. Mutatjuk, melyek a klimax tünetei, és hogy milyen életmódbeli és étrendbeli változásokkal tudunk enyhíteni a kellemetlenségeken.
Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

A női ciklus során számos változást tapasztalhatunk, amelyek közül az egyik leggyakoribb a barna folyás. Sokan aggódnak, amikor ilyen jelenséget tapasztalnak, hiszen nem mindig egyértelmű, hogy mi állhat a háttérben.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
A szerkesztő ajánlja