SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Játékos tanulás, izgalmas küldetések, meglepetések: kövessétek Kajlát idén is, és fedezzétek fel Magyarország titkos csodáit! (x)

Németh Noémi [cikkei] - 2021-07-05
 [X]

2021-ben is érdemes csatlakozni az országjáró kiskutyushoz: Kajla még több élménnyel, játékkal és ajándékkal várja a gyermekeket, mint eddig bármikor. A minőségi programok során rengeteg érdekességet szívhat magába az egész család, így észrevétlenül tanulnak kicsik és nagyok a kalandos úton.
Játékos tanulás, izgalmas küldetések, meglepetések: kövessétek Kajlát idén is, és fedezzétek fel Magyarország titkos csodáit! (x)

A programokon való részvételhez idén is a Kajla-útlevélre lesz szükség, melyet a gyermekek már megkaptak az iskolában – ebben gyűjthetik a különböző helyszíneken szerzett pecséteket, amiket később meglepetésekre válthatnak be. Akkor sincs semmi gond, ha időközben elkeveredett: a www.kajla.hu/utlevel oldalon lehet új útlevelet igényelni.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a program, mely sok-sok élménnyel és játékkal csábítja utazásra és Magyarország felfedezésére a családokat. Kajlával visszarepülhetünk egy picit az időben: idén a kicsik kastélyok és várak kisnemesévé válhatnak, de újra rászokhatnak például a képeslapküldésre is – amit a szüleik is talán már csak gyerekkorukban csináltak utoljára. Nézzük, mi mindent tartogat a család számára idén Kajla!

Ingyen utazhatnak a gyerekek június 16-tól augusztus 31-ig

Az idei Kajla útlevelüket és diákigazolványukat felmutatva ingyen utazhatnak a gyermekek a

  • MÁV és a GYSEV vonatain,
  • Volán buszokon,
  • BAHART és MAHART-Passnave egyes hajóin.

Idén újdonságként elérhető az útlevéllel utazó gyermekek számára a KajlaBalaton24 jegy is. Érdemes kihasználni a kedvezményeket, melyek részleteiről a kajla.hu oldalon, és az utazási társaságok honlapjain is tájékozódhatunk.

Ezen a nyáron újra divatba jön a képeslapírás!

Sőt, nem csak nyáron: a népszerű akció ugyanis december 31-ig érvényes. A Magyar Posta közreműködésével júliustól ismét díjmentesen küldhetnek képeslapokat a gyermekek. A lapokat útlevelük felmutatásával szerezhetik be számos Tourinform irodában és pecsételőponton országszerte. Ezek listáját a kajla.hu oldalon találjátok.

Apródokként érkeznek, nemesi címmel távoznak a kicsik

A hazai várakat és kastélyokat egy játékon keresztül szeretnék még izgalmasabbá tenni a gyerekek számára: érkezéskor megbízólevelet kapnak, amit még apródként vehetnek át. Az iraton szereplő játékos feladatokat teljesítve, és a pecséteket összegyűjtve azonban a magyar várak és kastélyok hárompecsétes kisnemesévé válnak, s hogy ezt később is büszkén mutogathassák, egy egyedi, névvel ellátott oklevelet is hazavihetnek.

Nyomozzon az egész család! - izgalmas kalandfüzet készült

Idén egy teljesen új játékkal is készült Kajla, ami az egész családot megmozgatja. A budapesti kalandfüzet végigkalauzol a főváros nevezetességein, ahol minden állomáson egy érdekes küldetést kell teljesítenie a családnak.

Ezek a feladatok felérnek egy-egy játékos történelem órával, ugyanis réges-rég megtörtént eseményeken alapulnak – így visszarepülhetünk a múltba, s mialatt együtt játszik a család, észrevétlenül tanulhatunk is. A feladatokat Dávid Ádám meseíró formálta mesebelivé, hogy a kicsik számára még élvezetesebbek legyenek.

A felkeresendő helyszínek között szerepel például a Budai Vár, a Városliget, a Bazilika és Országház környéke, a Víziváros, valamint az Erzsébet híd- és a Gellért tér környéke. 
A 6 útvonal 2 kötetben jelenik meg július elején: az ingyenes kalandfüzeteket a Tourinform irodákban tudjátok beszerezni.  

2021-ben már 40 Kajla kör várja a családokat

Az első 20 Kajla kör hatalmas sikernek örvendett: ezek olyan izgalmas és családbarát helyszínek, ahol szintén pecséteket gyűjthetnek a gyerekek. Az eddigi célpontok dolgozói elmondák: a tavalyi kampány hatására nagyságrendekkel növekedett a hozzájuk látogatók száma. Az tehát kiderült, hogy Kajlának hála olyan gyöngyszemekre lelhetünk – amikről talán még nem is hallottunk -, melyeket később is lelkesen felkeresünk majd, talán épp a gyerekek kérésére. 

Nézd át a Kajla körök listáját és ámulj, mennyi izgalmas, kevésbé ismert, ám gyerekek számára is érdekes helyszínt találsz kis hazánkban!

A Kajla körök között találsz például

  • lombkoronasétányt,
  • botanikus kertet,
  • fürkész ösvényt,
  • gejzírmezőt,
  • levendulaházat,
  • bauxitföldtani parkot,
  • geológiai tanösvényt,
  • meseösvényt,
  • denevér tanösvényt
  • és állatparkot is.

A Kajla köröket bemutató kiadvány június végétől elérhető a Tourinform irodákban és egyéb pecsételő pontokon. Idén a járványügyi helyzet miatt az érintésmentes megoldást választották a szervezők, így karikák helyett ezen a nyáron pecséteket lehet gyűjteni. A pecsétekért később újabb meglepetések várnak a gyerekekre a kajla.hu-n!

 

Rajzfilmsorozat Kajláról

10 részes animációs rajzfilm sorozat készült a világjáró kutyusról, melyet az M2 csatorna mutat be idén nyáron. A főszereplők Kajla és a Csuda család, akik együtt járják be Magyarország látnivalót – s persze mindenhol izgalmas kalandokba keverednek. Ellátogatnak Aggtelekre, Egerbe, Gemencre, Esztergomba, Balatonboglárra, Gyulára, a Tisza-tóhoz, Gödöllőre, Hollókőre és Sopronra – a 10 epizódot végignézve játékosan tanulhatnak a kicsik.

Indexkép: kajla.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

A férfi munka után fáradt, hagyni kell őt enni és pihenni. Akkoriban mindenki így tartotta. Ami pedig a házaséletünket illeti: akkoriban senki sem beszélt arról, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket. Igazából én úgy voltam vele, hogy amikor a férjem kívánta, akkor hagytam magam.
A szerkesztő ajánlja