A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Egyszerű módszerrel vette rá az anya tini gyerekeit a rendrakásra

Kercsó Dorottya - 2020-04-08
Az angol nőnek elege lett abból, hogy másból sem áll az élete, mint hogy a gyerekei után pakol. Amikor egy nap sarat talált a méregdrága, vadonatúj szőnyegen, kimondta: betelt a pohár.
Egyszerű módszerrel vette rá az anya tini gyerekeit a rendrakásra

Katrina Neathey asztalos férjével és három gyermekével – a 19 éves Haydennel, a 18 éves Joshuával és a 13 éves Oliviával – él. A két fiúnak már van keresete, gyakornokként dolgoznak, a lány iskolába jár.

„A szekrényük tele volt szennyes ruhákkal, koszos tányérokkal, üres tejesüvegekkel. A legdurvább, amit találtam, egy piszkos vágódeszka volt” – mondta el a nő a The Sun című brit lapnak.

Az egyébként egy takarítóvállalatot üzemeltető,  36 éves Katrina akkor veszítette el végleg a türelmét, amikor sarat talált a vadonatúj, 2000 fontos (800 ezer forintos) szőnyegen. Ekkor egy tízpontos szerződést tett a gyerekei orra alá, amelyben rögzítette a szabályokat.

A szerződés kikötötte, hogy ezentúl mindenki köteles a szennyes ruháit a szennyestartóba, a piszkos edényeket a mosogatóba tenni. Tilos a szobájukban enni és üdítőt fogyasztani, Olivia pedig nem tarthatja a sminkkészletét az ágya mellett. Ha ezt megszegik, a fiúknak alkalmanként 5 fontot kell fizetniük, a lánytól pedig egy napra elveszik a telefonját.

A módszer megdöbbentően rövid idő alatt hatásosnak bizonyult. A szankcióktól megrémült fiataloknak mindösszesen 20 fontot kellett befizetniük a családi kasszába, ami azt jelenti, hogy csupán négy alkalommal szegték meg a szabályokat.

A család élete pedig elmondásuk szerint békésebb, mint valaha volt.

Kapcsolódó cikkeink:

Kép: congerdesign / pixabay

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja