SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Viszlát metrócsempe, helló arany mosogató: jön a Konyhakiállítás 2020

Családinet [cikkei] - 2020-02-27
Trendek ide, trendek oda, az álomkonyha mindenkinek mást jelent. Míg a merészebbek 2020 legújabb színpalettájából választanak, addig a szolidabbak a klasszikus fehér alapot dobják fel egy kis csavarral. Egy biztos, mindannyian izgatottan várjuk, hogy a bútor- és konyhagép-gyártó cégek, tervezők milyen újdonságokkal rukkolnak elő. A 11. Konyhakiállítás felkért szakértőivel bemutatjuk azokat a friss irányzatokat, amik meghatározzák a 2020-es otthon konyhai enteriőrjét.
Viszlát metrócsempe, helló arany mosogató: jön a Konyhakiállítás 2020

Belsőépítészek, lakberendezők, és bloggerek osztják meg veled, hogy merre érdemes elindulnod, ha újragondolnád otthonod központi terét. Február 28. – március 1. között pedig kirándulj a legújabb trendek, konyhatechnológiák és konyhai eszközök rengetegében, vegyél részt az egész napos konyhatervezési tanácsadáson, szívd magadba a szakértők milliónyi ötletét, és közben hódolj a varázslatos gasztrokalandoknak is! Tarts velünk te is a Budapest Sportarénában!

 

Csorba Anita, tértervező – Inspirácók Magazin

A korábbi évekhez hasonlóan a Pantone szakértői idén is megválasztották az év színét. Az elegáns Classic Blue pedig a konyhákban is rendkívül népszerű lesz, legyen szó bútorokról, csempékről vagy kiegészítőkről – ismerteti az idei év egyik meghatározó trendjét Csorba Anita. „Persze, ha színes konyhákról van szó, nem csak a kék jöhet szóba: eljött a színpompás konyhacsempék kora, amelyek a legszimplább konyhát is izgalmassá teszik. Ha pedig nem akarunk ennyire drasztikusak lenni, akkor gondolkozzunk foltokban: a monokróm konyhát felpezsdítő színfoltok 2020 nagy slágerei közé tartoznak majd.”

Konyhakiállítás 2020 - Classic Blue

A tértervező megnyugtatólag hozzáteszi, hogy bár a színes bútorok nagyon trendinek számítanak, egy szép vonalvezetésű klasszikus fehér konyhával soha nem lehet hibázni. Az aktuális divatról szólva pedig Csorba Anita elmondja: a természetes fa konyhák ismét reneszánszukat élik. “További újdonság, hogy 2020-ban a konyha elrendezését még funkcionálisabbá teszik az enteriőrtervezők: egyre elterjedtebbé válnak a kettéválasztott konyhaszigetek, amelyek megkönnyítik a konyha használatát, a főzés közbeni közlekedést.”

Konyhakiállítás 2020 - klasszikus fehér (monokróm)

 

Venczel Klaudia – Saját Otthon Projekt

„Az utóbbi időben az úgynevezett japandi trend gyakorolta rám legnagyobb hatást. Bárhol járunk a világban érezhetően erősödik az aktuális trendek között, hiszen a végeredmény egy vizuális érzékekre ható, időtálló konyha, ahol szinte minden nap öröm a főzés.” – így Venczel Klaudia.

Konyhakiállítás 2020 - Japandi fabútork

A japandi ötvözi a japán formatervezés minimalista vonalait a skandináv enteriőrök megnyugtató kisugárzásával – ismerteti a stílust a Saját Otthon Projekt bloggere. A japandi remek kiindulás lehet azoknak, akik modern, de otthonos konyhában gondolkodnak, hiszen mindkét irányzat erősen hangsúlyozza a funkciók fontosságát, és előszeretettel alkalmaz természetes anyagokat – fogalmazott.

Konyhakiállítás 2020 - Japandi

„A legtöbb japandi konyha sötétebb alapokkal kezdődik, és az igazi kontrasztot a világos és a sötétebb árnyalatú faanyagok csodás keveréke adja. Kiegészítőként tökéletes választás az a kézműves kerámia, és a természetesség további hangsúlyozásához a szobanövények vagy a fűszernövények.”

 

Szabó Rita – Lakberendeződ

„Függetlenül attól, hogy milyen évet írunk, én az időtálló konyhát tartom a legmegfelelőbb választásnak, hiszen ezt a helyiséget általában hosszabb távra tervezzük. Jó, ha az aktuális trendek figyelembevétele mellett mindig számításba vesszük, hogy mi az, ami még évek múlva is biztosan tetszeni fog” - tanácsolja Szabó Rita lakberendező.

Konyhakiállítás 2020 - márványbútorok

De ha mindenképpen trendek, akkor 2020-ban a természetes anyagok – kő, fa, márvány – használata még nagyobb hangsúlyt kap, és a szakma előszeretettel társítja ezeket időtálló, például a fém-, acélfelületekkel – teszi hozzá az Otthonod mentora enteriőr dizájnere. A sötét árnyalatú bútorok továbbra is kedveltek lesznek, ezeket is bátran lehet kombinálni fával, fahatású felületekkel, és egyre több kő-üveg párosítással találkozhatunk majd. „Az elmúlt években túlzottan felkapott lett, ezáltal kissé kommerszé vált a metrócsempe, úgyhogy a trendkövető lakásfelújítók kis időre búcsút mondhatnak ennek a burkolatnak.  Szerencsére számos egyéb lehetőség rendelkezésre áll a kiváltására.”

 

Hujber-Nagy Aletta – HNA Design

Környezetbarát elemek, újrahasznosított anyagok, természetes felületek, kézzel készített csempék, téglák és bútorok: 2020 konyhája a fenntartható életmód mellett teszi le a voksát – teszi egyértelművé Hujber-Nagy Aletta belsőépítész. Javaslata szerint a környezettudatos stílust érdemes tovább hangsúlyozni zöld vagy kék árnyalatokkal, amik nem mellesleg csodásan mutatnak a szintén divatos arany színnel kombinálva.

„Jellemző a 2020-as konyhadivatra a fémszínek keverése, a vörös- és sárgaréz, a csiszolt nikkel használata. Az aranyszínű csapokhoz pedig most már aranyszínű mosogatót is vásárolhatunk. A pultokra és cseppfalakra látványosan erezett márványmintás nagyméretű lapok kerülnek, melyek fával és betonnal remekül harmonizálnak.”

Konyhakiállítás 2020 - fa és márvány

A mennyezet, mint ötödik fal szintén hangsúlyossá válik a konyhában. Burkolhatjuk fával, festhetjük színesre, sötétre, vagy csak egyszerűen izgalmasabbá tehetjük pár gerendával. A frontokat bevonhatjuk bőrrel vagy sárgaréz lemezzel, de a cseppfalak, elszívók is kaphatnak sárgaréz bevonatot – folytatja a szakember. Érdekesség, hogy az egybenyitott nappali, étkező és konyhaterekről lassan újra elkezd leválni a konyha és önálló, ugyanakkor szobaszerű helyiséggé válik, melyeket az okos kütyük és a LED technológia vívmányai, fénytestei egészítenek ki.

 

Harsányi Gábor – Lakberinfo.hu lakberendezési magazin főszerkesztője

A kortárs konyhai tervezési ötleteknek és anyagoknak ötvözniük kell az elegáns esztétikát a tartós és funkcionális kivitellel és anyagválasztással – jelöli ki a legfontosabb alapelvet Harsányi Gábor, hozzátéve, hogy a sötét, nyers és elsősorban matt felületek jelennek meg az év trendjeiben.

Konyhakiállítás 2020 - sötét és matt felület

„Eleganciát és drámai hatást keltenek, amit az esti rejtett és irányított fények hangsúlyoznak a legszebben. Párosítsuk a sötét árnyalatokat kávébarnákkal, fa színekkel, szürkékkel vagy keksz és bézs színekkel, így divatos, meleg és barátságos konyhánk lesz. A sötétkék az utóbbi időben sokak kedvenc választása volt. Noha a színek pszichológiája és hangulatmeghatározó tulajdonságai a nyugtató és étvágycsökkentő tulajdonságairól számol be a kéknek, a sötétkék mélyebb árnyalata igencsak mutatós lesz. Ráadásul harmonikusan kombinálható sok más színnel, különösen a szürkével."

Konyhakiállítás 2020 - sötétkék az új kedvenc

Az év anyagai között a kőből és a márványból készült felületeket említi a szakember. Hozzáteszi ugyanakkor, hogy a  finom mintázatok ötvözése mellett a monokróm összhatásra érdemes törekedni.

 

Riedl Annamária – Stile di Vita alapító főszerkesztője

„Hatalmas tévedés, hogy a fehér szín unalmas. A lakberendezésben határozottan ez a legbiztonságosabb választás, mert bárhogy is nézzük, időtállóbb, biztos alap, amit könnyedén személyre szabhatunk” – osztja meg hitvallását Riedl Annamária.

Konyhakiállítás 2020 - fehér és élénk szín

A Stile di Vita újságírója azt javasolja, hogy színes elemekkel dobjuk fel a konyhát. Az olaszok remek stílusérzékéhez nyúlva gondolkodjunk élénk, domináns színekben, például a vörös, sárga és a narancs árnyalataiban. Mindhárom a mediterrán vidékek hangulatát hozza el a hétköznapokban is, divatjuk a konyhában is időtálló, hiszen örökérvényű színekről beszélünk.

Konyhakiállítás 2020 - erős színű központi elem

Riedl Annamária a színes konyhasziget kialakítását ajánlja azoknak, akik szeretnék megtörni a fehér alapot, hiszen egy jól eltalált, erős színben játszó központi elem egyedi arcot ad a helyiségnek.

 

Válaszd ki a kedvenc stílusod!

A konyha enteriőrjét uraló legfrissebb trendeket élőben is megnézheted február 28. – március 1. között a 2020-as Konyhakiállításon. A háromnapos rendezvényen olyan világszínvonalú újdonságokkal, ötletekkel, termékekkel és megoldásokkal találkozhatsz, melyekkel korábban még sosem! feltérképezheted a hazai konyhabútor és konyhadesign márkák legjavát, kipróbálhatod a legújabb konyhai kis- és nagygépeket, elmerülhetsz a legfrissebb trendekben, az egész napos konyhatervezési tanácsadás során pedig profi segítséget kaphatsz álomkonyhád életre keltéséhez. Ha építkezel, felújítasz vagy csupán szenvedélyes konyhaművészként izgalmas megoldások után kutatsz, itt a helyed! Találd meg az Igazit a Budapest Sportarénában!

www.konyhakiallitas.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja