A Golden Globe és az Oscar gála után a Konyhakiállításon is várnak a vegán fogások!

Aszalt paradicsomos - spenótos vegán ravioli
Hozzávalók:
Ravioli:
- 10 dkg durumliszt
- Hideg víz
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 csipet só
Töltelék:
- 20 dkg bébi spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 5 dkg aszalt paradicsom
- 1 szál friss bazsalikom
- só, bors
Mártás:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 dl rizstejszín
- 1 evőkanál sörélesztő pehely / az íze hasonlít a parmezánra/
Tálalás:
- 1 nagy marék rukkola
- Frissen őrölt feketebors
Elkészítés:
A durumlisztet lisztet keverd össze a sóval és olívaolajjal majd adj hozzá annyi vizet, hogy kemény gyúrható tésztát kapj (legegyszerűbb egy késes konyhai aprítóba tenni és azzal eldolgozni, majd átgyúrni). Tedd félre pihenni! A töltelékhez az összezúzott fokhagymát futtasd meg az olajon, majd a lemosott és lecsepegtetett spenótot is add hozzá! Ha a spenót összeesett, húzd le a tűzről. Az aszalt paradicsomot és a bazsalikomot aprítsd fel, majd keverd össze a spenótot, az aszalt paradicsomot és bazsalikomot, sózd, borsozd és tedd félre. A tésztát kézzel, vagy tésztanyújtóval nyújtsd vékonyra, majd pogácsaszaggatóval vágj korongokat belőle. A korongok felére halmozz diónyi tölteléket, úgy hogy a széle ne legyen töltelékes. Ujjal vizezd be a tészta peremét, fedd be egy másik tésztakoronggal majd a levegőt kiszorítva nyomkodd le és vágd körbe derelyevágóval. Forralj sós vizet, majd 2-3 perc alatt főzd ki a tésztabatyukat. Olajon futtasd meg a fokhagymát, öntsd föl borral, forrald el a nagy részét a folyadéknak, majd adj hozzá rizstejszínt és sörélesztő pelyhet. Főzd krémes mártássá, sózd, borsozd majd húzd le a tűzről és dobd bele a kifőtt raviolikat. Forgasd át, szedd tányérba, majd a rukkolával és frissen tört borssal tálald. Jó étvágyat hozzá!
Sült zöldséges – növényi sajtos kuszkusz saláta
Hozzávalók:
Sült zöldségek:
- 1 db kisebb édesburgonya
- 1 db kisebb cékla
- 1 db kisebb sárgarépa
- 2 evőkanál olívaolaj, só, bors
Kuszkusz:
- 10 dkg kuszkusz
- 1,5 dl forró víz
- fél citrom leve
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál római kömény
- 1 teáskanál kurkuma
- 1 kis marék friss koriander
- 1 szál újhagyma
- só, bors
Tálalás:
- 1 marék gránátalma mag
- 10 dkg natúr növényi sajt
Elkészítés:
Az édesburgonyát, céklát és répát vékonyan szeld fel, majd sózd, borsozd és az olívaolajjal locsold meg, majd 220 fokos sütőben süsd meg (kb. 20 perc). Közben a kuszkuszt keverd össze a római köménnyel, kurkumával, egy csipet sóval és borssal. Öntsd rá a forró vizet és keverd el, majd fedd le, hagyd állni 10 percet, de a 2. és 5. percben egy villával alaposan keverd át! Az újhagymát és koriandert közben aprítsd fel. A kész kuszkuszt keverd össze az olívaolajjal, citromlével, korianderrel és újhagymával. Ha elkészültek a sült zöldségek, azokat is forgasd bele. Szedd tányérra, morzsold rá a növényi sajtot és szórd meg a gránátalma maggal. Jó étvágyat hozzá!
Sztárséfek, világutazók és a legnépszerűbb gasztrobloggerek egy helyen
Ízekből és illatokból idén sem lesz hiány: 2020-ban is várnak a gasztronómia világának legizgalmasabb hazai képviselői a Konyhakiállítás nagyszínpadán! Gyere, és less el pillanatok alatt összedobható kreatív és gyerekbarát fogásokat Dobó Ágitól, merülj el a vegán konyha ezerszínű és ízletes világában Steiner Kristóf, Stőhr Gréta és Németh Ádám jóvoltából, majd ismerkedj meg a pirított, gőzölt, főtt tésztabatyuk változataival Mautner Zsófival! Az egészséges, cukormentes desszertek most Iklódi Dóri konyhájából kerülnek elő, Borbás Marcsi pedig a tőle megszokott profizmussal a tradicionális fogásokat gondolja újra a modern konyhai eszközök segítségével. A Konyhakiállítás tökéletes alkalom arra, hogy tágítsd a látóteredet, dobj egy hátast Jancsa Jani ínycsiklandozó pizza ízvilágú hamburgerétől, és gondold újra a húsvéti sonkát Bereznay Tamás bemutatóján! 2020. február 28. – március 1. között várunk téged is a Budapest Arénába!
www.konyhakiallitas.hu
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: