SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kirándulás költséghatékonyan?

Családinet [cikkei] - 2010-04-20
Egyre több család kerül abba a helyzetbe, hogy nem engedhet meg magának túl sűrűn drága programokat, de ez még nem jelenti azt, hogy semmilyen lehetőségük nincs arra, hogy gyermekeikkel, esetlegesen kutyáikkal is felkerekedjenek és egy kellemes napot töltsenek el a szabadban.
Kirándulás költséghatékonyan?

Nem csak az állatkert szolgál látnivalókkal, nem csupán a vidámparkban lehet jól szórakozni, de a természetben tett látogatás is feledhetetlen élményt nyújthat. Ahhoz viszont, hogy a családi piknik ne váljon rémálommá, érdemes előre felkészülni, összekészíteni a szükséges felszerelést.

Mindenekelőtt ki kell választani a kirándulás helyszínét, hogy beszerezhessük a szükséges turistatérképet, megtervezhessük az eljutás módját és kikalkulálhassuk a túra időigényét. Amennyiben Családi kirándulás kutyávalautóval utazunk, gondoskodjunk a gyermekek biztonságos utazását lehetővé tevő gyermekülésekről, de ne hagyjuk figyelmen kívül az ebek biztonságát se: ma már kapható számukra is a megfelelő rögzítést lehetővé tevő öv, vagy utaztathatjuk őket szállítóbokszban is. Tömegközlekedés igénybevételekor ne hagyjuk otthon a kedvezményes utazásra jogosító igazolványokat, illetve a kutyák érvényes oltását igazoló dokumentumot, illetve szájkosarat is vigyünk magunkkal.

De mi is szükséges a kirándulás tökéletessé tételéhez? A térkép, tájoló mellett biztosan szükségünk lesz szendvicsekre, üdítőre (ne vigyünk szénsavas italokat magunkkal), a gyerekeknek valami nassolni valóra is, lehetőleg gyümölcsre, tartalék meleg és vízhatlan ruhára, ragtapaszra, plédre, kullancs elleni védekezésre. Ha a kutya is csatlakozik a családi túrához, az ő kullancsmentes kirándulási lehetőségéről is gondoskodjunk és a biztonság kedvéért szereljünk a nyakörvére a nevünket és
telefonszámunkat tartalmazó bilétát. A túra egész időtartama alatt figyeljünk a velünk lévő ebekre, ha nem hívhatóak be teljes biztonsággal, inkább ne engedjük őket el a pórázról! A kutya felügyeletébe bevonhatjuk a gyerekeket, hiszen számukra ez is egy játék, de egyben a feladattal Családi kirándulás kutyávalhozzájárulunk ahhoz, hogy felelősen, figyelve kiránduljanak, ne pedig szerteszét szóródva, mint az üveggolyók, megnehezítve így a mi dolgunkat is és alaposan próbára téve az idegeinket.

A jelölt utat csak azok hagyják el, akik biztosan kezelik a térképet és tájolót, iránytűt, de gyermekekkel még ebben az esetben sem szerencsés, az avar alatt megbúvó kövek, egyenetlenségek balesetveszélyesek. Az út során tartsunk pihenőket, ismerkedjünk meg a minket körülvevő világgal: bogarakkal, növényekkel. Ehhez nem árt egy jó határozó könyvet is magunkkal vinni vagy fényképeket, rajzokat készíteni, hogy később ellenőrizni tudjuk, mit is láttunk valójában.

A gyermekek ruházatát, cipőjét ellenőrizzük az út során, hiszen a rengeteg inger között észre sem veszik, hogy leizzadtak vagy beázott a bakancsuk. A nap végén pedig alapos tisztálkodást követően, melybe a hajmosás is beletartozik, nézzük át magunkat, nehogy valahol kullancs rejtőzködjön.


Soha ne felejtsük el, hogy a kirándulást követően a gyerekeknek igénye van arra, hogy az élményeiket rendszerezhessék, elmondhassák, így tartsunk rajzolós, beszélgetős, fénykép nézegetős délutánokat, hogy az új ismeretek, emlékek elmélyülhessenek és tudássá válhassanak.

A túrát követően a kutyát is érdemes megfürdetni, hiszen a szőrében hazahozza Családi kirándulás kutyávalszámunkra az egész erdőt, s hiába ragaszkodnánk a kellemes avarillatú kutyához, ha közben falevél- és sárdarabok hullanak belőle mindenfelé. Kevesen tudják, hogy a kullancs által okozott babézia nevű fertőzésnél a kutya élete lehet a tét, de a 24 órán belül eltávolított élősködők még nem tudják a babéziáért felelős parazitát a kutya vérébe juttatni.

Ha mindennel végeztünk, igyunk meg egy pohár meleg italt és az izmainkból áradó fáradtsággal keveredett boldogságunk mámorában kezdjünk is neki a következő kirándulás szervezésének.

S ha egyedül nem szívesen indulnának útnak, csatlakozzanak a helyi természetbarát szervezetek valamelyik gyalogtúrájához vagy versenyéhez, illetve kutyás családok felkereshetik az egyes állatvédő szervezetek által szervezett kirándulásokat is.

www.tacskosos.hu

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
A szerkesztő ajánlja